ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با نمایندگان گفت:پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در جریان دیداری با نایب رئیس مجلس ارمنستان در تاشکند، بر اهمیت روابط راهبردی دو کشور، مخالفت با تغییر مرزهای منطقهای و ضرورت مقابله با دخالت بیگانگان تأکید کرد.
دیدار هیئت پارلمانی ایران با نایب رئیس مجلس ارمنستان
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: پیش از ظهر امروز، هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس اتحادیه بینالمجالس (IPU) در تاشکند با نایب رئیس مجلس ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، آقای حاجیبابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، ارمنستان را شریک راهبردی و کشوری مهم برای جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
وی افزود: در این ملاقات، تأکید شد که روابط ایران و ارمنستان، استراتژیک و تاریخی است. همچنین به وضعیت منطقه قفقاز اشاره شد و نماینده کشورمان تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تغییر مرزها در منطقه و نیز با دخالت بیگانگان مخالف است.
رضایی ادامه داد: در این دیدار همچنین به منافع و فرهنگ مشترک میان ایران و ارمنستان اشاره شد و بر لزوم استفاده از فرصتها برای تقویت همکاریهای اقتصادی به نفع دو کشور تأکید گردید.
تأکید بر پایان ماجراجوییها و لزوم گفتوگوی عادلانه
وی تصریح کرد: در ادامه این نشست، بر لزوم پایان دادن به ماجراجوییهای منطقهای قدرتها تأکید شد. در خصوص مسائل مربوط به مذاکرات نیز اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران تنها بر مذاکره عادلانه تأکید دارد و مذاکره تحت فشار و زور را غیرقابل قبول میداند.
رضایی خاطرنشان کرد: ایران مذاکره مستقیم با آمریکا را به دلیل سابقه پیمانشکنی، بهویژه در موضوع برجام، رد کرده اما برای حفظ امنیت منطقه، مذاکره غیرمستقیم را پذیرفته، مشروط بر اینکه آمریکا به تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران پایان دهد.
حمایت از تمامیت ارضی ایران و تشکیل کشور فلسطین
وی افزود: ایران در چارچوب صلح جهانی حرکت میکند اما اگر شرارتی از سوی آمریکا یا نیروی نیابتی آن یعنی رژیم صهیونیستی رخ دهد، پاسخ قاطع خواهد داد.
به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، نایب رئیس مجلس ارمنستان نیز در این دیدار بر روابط نزدیک و دوستانه با ایران تأکید کرد و گفت: روابط میان مردم دو کشور گرم و صمیمی است. وی با اشاره به حضور ارمنیتبارها در ایران و زندگی مسالمتآمیز آنان، از جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد و ایران را همسایه کلیدی ارمنستان دانست.
اعلام آمادگی برای گسترش روابط اقتصادی و پارلمانی
رضایی ادامه داد: نایب رئیس مجلس ارمنستان همچنین از توسعه روابط اقتصادی و مبادلات میان دو کشور استقبال کرد و گفت که عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ظرفیت مناسبی برای گسترش همکاریهای تجاری دوجانبه فراهم کرده است. وی با اعلام حمایت کشورش از تشکیل کشور مستقل فلسطینی و به رسمیت شناختن آن، تأکید کرد: ما به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران احترام میگذاریم و آن را مسئلهای حیاتی میدانیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان اظهار داشت: مذاکرات صلح میان ارمنستان و آذربایجان به نتایج مثبتی رسیده و ارمنستان آماده امضای اسناد صلح است، اما طرف آذری مانعتراشی میکند. همچنین ارمنستان برای بهبود و ارتقای روابط دوجانبه، بهویژه در حوزه دیپلماسی پارلمانی با جمهوری اسلامی ایران، آمادگی کامل دارد.
انتهای پیام
نظر شما