به گزارش خبرنگار نمایندگان، سید محسن موسوی زاده نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 27 فروردین 1404) مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود گفت: با سلام و درود بر روح بنیانگذار انقلاب و ارواح طیبه شهدا و سلام و درود خدمت رهبر حکیم انقلاب و ملت شریف ایران مردم خوزستان و بخصوص مردم ولایت مدار حوزه انتخابیه اهواز، کارون باوی و حمیدیه و تشکر از حسن اعتمادشان که بنده را لایق خدمتگزاری خود دانستند. روز ارتش را بر دلاور مردردان ارتش تبریک و تهنیت میگویم.
وی افزود: حضور ریاست محترم مجلس نمایندگان، نمایندگان گرامی و همراهان گرامی!
صدایم را به شما، نمایندگان ملت، میرسانم؛ شمایی که در روزهای سخت تجاوز به خاک میهن، با فداکاری بیدریغ، جان خود و عزیزانتان را سپر کردید تا خوزستان، این نگین ایران، از چنگال دشمنان رهایی یابد. شما بودید که غبار غربت را از چهره این استان زدودید و در کنار مردم، حماسهها آفریدید.
امروز، نه فقط به عنوان نماینده، بلکه به عنوان پژواک دردهای انباشتهشده مردمی سخن میگویم که سالهاست بر گنج نشستهاند اما از تشنگی و محرومیت، لبهایشان ترک برداشته است.
موسوی زاده اظهار کرد: آیا میدانید قطعی مکرر برق در گرمای طاقتفرسای خوزستان چه بر سر زندگی مردم آورده است؟ خانههای تاریک و گرم، کودکان و سالمندان رنجور، بیمارانی که قطع برق در هوای بالای ۴۰ درجه برایشان به منزله قطع شریان حیات است، کسبوکارهای نوپایی که در آستانه ورشکستگیاند و صنایعی که چرخ تولیدشان از حرکت بازمانده است. این یعنی ضربهای مهلک به اقتصاد یک استان!
وی گفت: ما به ناترازیها واقفیم، اما استانی که قطب تولید برق کشور است و گرمای طاقتفرسای آن با قطعی برق، ترکیبی مرگبار میسازد، نباید تخصیص برقش با استانهای سردسیر یکسان دیده شود. مشکل بیآبی و گرما در خوزستان به همینجا ختم نمیشود. به یاد داشته باشید که در بسیاری از نقاط خوزستان، حتی در مرکز استان، به دلیل فشار ضعیف آب، قطعی برق، پمپهای تقویتکننده آب را از کار میاندازد و فرصت استفاده از آب برای مقابله با گرما را نیز از مردم سلب میکند. این شرایط را سختتر و طاقتفرساتر میکند.
نماینده مردم اهواز ادامه داد: وضعیت اسفناک سیستم دفع فاضلاب در شهرهای خوزستان، منظرهای مشمئزکننده و تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی ایجاد کرده است. بوی تعفن کوچهها و خیابانها گواه این بیتدبیری است. چگونه میتوان از جوانان این استان انتظار داشت در چنین محیطی با انگیزه و امید به آینده بنگرند، در حالی که معضل بیکاری چون بختکی بر سرنوشت آنها سایه افکنده است؟آسمان خوزستان، آلودگی مفرط هوا، ارمغان سوزاندن بیرحمانه مشعلهای گازی و ریزگردهای مکرر است. ریههای مردم استان میزبان دائمی سمومی شده که سلامت آنها را به خطر انداخته و آمار بیماریهای تنفسی و قلبی عروقی را به طرز نگرانکنندهای افزایش داده است.
آیا دردناک نیست استانی که نبض اقتصاد انرژی کشور در آن میتپد، نتواند از حداقل مزایای سه درصد فروش نفت به درستی بهرهمند شود؟ این چه عدالتی است که منابع ما به کام دیگران شیرین، اما برای خودمان تلخ باشد؟ به جادههای خوزستان بنگرید! مسیرهای پرترددی که شریانهای حیاتی حملونقل محصولات نفت، پتروشیمی و فلزی هستند، بر اثر بار سنگین این محمولهها به ویرانهای تبدیل شدهاند و هر روز شاهد مرگ عزیزانمان در تصادفات دلخراش در این مسیرهای ناایمن هستیم. آیا استانی که خود مولد این ثروت عظیم است، نباید از ایمنی ابتداییترین زیرساختهای خود بهرهمند باشد؟
موسوی زاده عنوان کرد: قلب تمام این مصیبتها، مسئله آب است. انتقال بیرویه و غیرکارشناسانه آب از سرشاخههای رودخانههای خوزستان، این شاهرگهای حیاتی را به جویهای کمجان و آلوده تبدیل کرده است. رودخانههایی که روزگاری مایه حیات و برکت بودند، امروز به زه آب و فاضلاب تبدیل شدهاند. دولتها برای جبران این سوءمدیریت و تأمین آب شرب شهرهای پاییندست، هزاران میلیارد تومان هزینه کرده و سه خط آبرسانی غدیر و حیات را با طول صدها کیلومتر کشیدهاند، اما دریغا که این تلاشها نیز نتوانسته عطش مردم را به طور کامل فرو نشاند و قطعیهای مکرر آب نیز همچون قطعی برق، زندگی را بر آنها دشوار ساخته است.
سهمیهبندی و محدودیتی که در منابع آبی ایجاد شده، نفس کشاورزان استان من را به شماره انداخته است؛ استانی که بیش از ۱۴ درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. اگر تدبیر و دوراندیشی لازم در حفظ منابع آبی استان به کار گرفته میشد و رودخانههای استان قربانی سیاستهای غلط انتقال آب نمیشد، آیا با آن هزاران میلیارد تومان هزینه شده برای خطوط آبرسانی، نمیشد خوزستان را از این محرومیت نجات داد؟
وی افزود: بیکاری و عدم اشتغال جوانان، امالمصائب خوزستان شده است. همکاران من در استان بر این موضوع صحه میگذارند که بیش از ۹۰ درصد مراجعات به دفاتر نمایندگان در حوزههای انتخابیه، برای اشتغال است. این مسئله زمانی جدیتر میشود که جوانان استان من تبعیض در جذب نیرو را با تمام وجود لمس میکنند. بیکاری زمانی امالمصائب میشود که پایتخت نفتی و پتروشیمی خاورمیانه، مرکز فولاد، کشاورزی و صنعت کشور، به دلیل بیتدبیری، به یکی از استانهای دارای بیشترین آمار بیکاری در کشور تبدیل شود.
نماینده مردم اهواز اظهار کرد: صدای خوزستان، صدای رنج و مظلومیت است که از اعماق جان برمیآید. به این صدا گوش فرا دهید و بدانید که این مطالبات، حق مسلم مردم این سرزمین است. خوزستان نیازمند ارادهای جدی برای رفع این مشکلات ریشهدار است. ما خواستار پایان دادن به خاموشیها و تأمین پایدار انرژی برای خانهها و صنایع، اصلاح فوری و اساسی سیستم دفع فاضلاب در تمام شهرهای استان، ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، توقف آلودگی افسارگسیخته هوا ناشی از فلرهای نفتی و ریزگردها، تخصیص عادلانه سهم سه درصد نفت به استان، بازسازی جادهها و ارتقای ایمنی آنها، جلوگیری از انتقال بیرویه آب، تأمین آب شرب پایدار و با کیفیت برای تمام استان و توجه ویژه به زیرساختهای درمانی، بهداشتی و آموزشی و جبران کمبودها در این حوزه هستیم.
وی در پایان گفت: آینده خوزستان، امانتی سنگین بر دوش من و شما است. بیایید با هم برای ادای دین به شهدایی که در این خطه و برای ساختن آیندهای بهتر برای همین مردم، خون خود را نثار کردهاند، گامی مثبت برداریم و بخشی از سنگینی بار مشکلات را از دوش این مردم نجیب برداریم؛ مردمی که در ولایتمداری و عشق به اهل بیت (ع) شهره خاص و عام هستند.
انتهای پیام
نظر شما