عالیه زمانی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار نمایندگان با اشاره به روند بررسی طرح تغییر قانون مهریه گفت: موضوع از سوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح شده، اما ایراد اصلی این است که این کمیسیون بدون مشارکت سایر نهادهای ذیربط، طرح را درون کمیسیون بررسی و مصوب کرده و مستقیم به صحن آورده است.
عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس تأکید کرد: فراکسیون زنان نسبت به این موضوع معترض شده، چراکه این مسأله صرفاً جنبه حقوقی و قضایی ندارد و دارای ابعاد اجتماعی و فرهنگی گستردهای است؛ بنابراین نباید صرفاً در کمیسیون قضایی درباره آن تصمیمگیری شود، بلکه باید نشستهای مشترک و مشورتی با حضور فراکسیون زنان و خانواده نیز برگزار شود.
وی ادامه داد: این اعتراض را به اطلاع آقای دکتر قالیباف، رئیس مجلس نیز رساندیم و ایشان هم تأکید کردند تا زمانی که نشست مشترک بین کمیسیون حقوقی قضایی و فراکسیون زنان برگزار نشود و جمعبندی مشخصی در این نشستها حاصل نگردد، طرح در صحن علنی مطرح نخواهد شد.
زمانی اظهار کرد: من این طرح را خام میدانم و معتقدم نگاه جامع و دقیقی به آن نشده است. به همین دلیل، نظر موافقی نسبت به تصویب آن ندارم.
وی با بیان اینکه ما نیز همانند سایر نمایندگان دغدغه حل مسئله مهریه را داریم، گفت: اما باید این مسئله به صورت ریشهای تجزیه و تحلیل شود. باید بررسی کنیم که آیا واقعاً نیاز به مصوبه جدید قانونی وجود دارد یا اینکه قوانین موجود کفایت میکند و صرفاً نیاز به اصلاح رویههای قضایی داریم.
نماینده مردم ساری تصریح کرد: به نظر میرسد بیشتر باید در زمینه تغییر رویههای قضایی اقدام کنیم. علاوه بر این، بر لزوم فرهنگسازی نیز تأکید دارم. ما باید مشاورههای حقوقی پیش از ازدواج را مانند مشاورههای ژنتیک و آزمایشهای خونی الزامی کنیم و تقویت نهاد خانواده و خانوادهسالاری را در اولویت قرار دهیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: باید موضوعاتی مانند بیمه مهریه و پرداخت آن در زمان عقد بر اساس استطاعت طرفین مورد توجه قرار گیرد. در برخی شهرستانها که عدد مهریه در همان زمان عقد بر مبنای استطاعت پرداخت میشود، چالشهای پس از ازدواج درباره مهریه بسیار کمرنگ است.
زمانی در پایان گفت: این موضوع نشان میدهد که ما نیازمند اقدامات زیرساختی هستیم، نه راهکارهای سطحی و علامتدرمانی. به همین دلیل، نباید با چنین طرحهایی به سراغ راهحلهای سطحی برویم.
انتهای پیام
نظر شما