به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه، 26 آبان ماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 8 و 7 دقیقه و با حضور 199 نفر از نمایندگان آغاز شد. رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی سوسنگرد و روز حماسه و ایثار تاکید کرد: ما به عنوان نمایندگان و همه مسئولان باید توجه کنیم که در روز خون و شهادت مردم و مخصوصا مستضعفان ایستادند و عزت و افتخار آفریدند و خون دادند، امروز هم ما باید در سختی ها کنار آنها باشیم و مشکلات آنها را حل و فصل کنیم.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح ساماندهی صنعت خودرو
گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالکیت صنعتی
گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کرواسی
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه پروتکل اصلاحی بند(5-4-1-10) اساسنامه موسسه منطقهای استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تأیید صلاحیت و اندازه شناسی سازمان همکاری اقتصادی
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت شاخصهای اقتصادی در دولتهای یازدهم و دوازدهم
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای طرح 46 هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان
گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص بررسی تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال 1392 الی 1399
بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح جامع مدیریت شهری و روستایی
شاخص های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم
میرتاج الدینی نایب رئیس فراکسیون نیروهای مردمی انقلاب مجلس اظهار داشت: دولت یازدهم و دوازدهم در شاخص های اقتصادی و عمل به اصول برنامه ششم توسعه نمره زیر ۱۰ دریافت می کند. یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت قبل، گفت: راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی بود که دولت های یازدهم و دوازدهم به آن توجهی نکردند و اقتصاد کشور را به برجام گره زدند. محمدیاری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با بیان اینکه جهش قیمت مسکن طی سال های اخیر بسیار زیاد بوده، اظهار داشت: میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در سال ۹۲ حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده که طی سال های اخیر با جهش ۶۴۷ درصدی مواجه شده است و این موضوع با توجه به مشکلات معیشتی، دغدغه های بسیاری برای مردم به وجود آورده است. محمودوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: از کمیسیون اقتصادی خواهش می کنم در پی همین گزارش هر کسی که خیانت کرده با دست توانمند قوه مربوطه حتما تنبیه و مواخذه شود چرا که امروز خیل عظیمی از آقازاده ها با ثروت های افسانه ای در آمریکا زندگی می کنند. پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: آن چه را که ما میخواهیم و از دولت انتظار داریم این است که عملکرد نامناسب دولت یازدهم و دوازدهم در وضعیت اقتصادی باید درسی باشد برای دولت سیزدهم و دولت باید از همین ابتدا ظرفیت خود را برای توانمندی داخلی به کار گیرد.
تاکید مجلس بر منحصر کردن مالکیت به موضوع سند رسمی
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقدام مجلس در جهت تصویب طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از مفاسد اقتصادی و کلاهبرداری ها جلوگیری می کند، آن را گامی در جهت کاهش مفاسد دانست. در ادامه نمایندگان با اصلاح برخی مواد طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول جهت تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.
موافقت مجدد مجلس با واردات خودرو
نمایندگان مردم در خانه ملت با هدف تنظیم بازار خودرو با واردات مدیریت شده خودرو موافقت کردند. رئیس مجلس پس از تصویب طرح ساماندهی بازار خودرو بیان کرد ا اجرای قانون ساماندهی بازار خودرو، انحصار موجود در بازار از بین رفته و ارتقاء فنی در کشور ایجاد شود.
تصویب کلیات طرح مالکیت صنعتی
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی با 167 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در صحن علنی با کلیات آن موافقت کردند.
مشخص شدن موارد خارج از مصداق اختراع
نمایندگان مردم در خانه ملت اختراعی که بهرهبرداری از آن، خلاف موازین شرعی، نظم عمومی و یا اخلاق حسنه است را خارج از مصادیق اختراع دانستند.
ضرورت انجام دیدار نمایندگان با وزرا در خارج از مجلس
کوچکی نزاد نماینده مردم رشت با اشاره به محدودیت های ورود و خروج مجلس و تعداد همراهان نمایندگان در دیدار با وزرا گفت: بهتر است برای حفظ شأن نمایندگان و وزرا چنین دیدارهایی خارج از مجلس انجام شود.
معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
رئیس جمهور طی نامهای به دکتر قالیباف، یوسف نوری را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش جهت اخذ رأی اعتماد، به مجلس معرفی کرد. در همین راستا نوش آبادی نماینده مجلس تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش به وزیری نیاز دارد که بتواند ۵۸۰ هزار کلاس درس و ۱۰۰ هزار معلم را که با حداقل حقوق و مزایا زندگی مشقت و ملال آور را پشت سر می گذارند اداره کند. نخعی نماینده مردم نهبندان در مجلس نیز در نطق میان دستور با اشاره به ضرورت توجه به بازنشستگان فرهنگی، خرید خدمات، نهضتی ها و مربیان قرآنی گفت: باید فردی وزیر آموزش و پرورش شود که دلسوز، متخصص و تحول خواه بوده و از میان معلمان باشد همچنین تعامل با مجلس و سایر ارکان حاکمیت ضروری است.
ظرفیت شرق مازندران در کسب جایگاه در بازار همسایگان حوزه دریای خزر
شریعتی اندراتی رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای صادراتی در شرق مازندران، گفت: با ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی از محصولات تولیدی و کسب جایگاه در بازار کشورهای همسایه در حوزه دریای خزر، باید بیش از پیش از ظرفیت تجاری همسایگان استفاده کرد که نیازمند برنامهریزی و جذب سرمایهگذاران داخلی است.
اصلاح ساختار بودجه راه برونرفت از مشکلات کنونی کشور
گودرزی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه اصلاح ساختار بودجه راه برونرفت از مشکلات کنونی کشور است، گفت: بحث نظام مالیاتی، بخشودگی ها و معافیت های مالیاتی در حوزه های مختلف بودجه کشور نیاز به اصلاح دارد. رئیسی نماینده میناب نیز در همین زمینه گفت: دولت در شرایط سخت اقتصادی و تورم افسار گسیخته و گرانی های غیر قابل تحمل، به ساماندهی بازار، معیشت مردم و تامین نیازهای زندگی آنان اقدام کند. نیک بین نماینده مردم کاشمر در مجلس نیز در همین راستا مدیران تصادفی و نظام آموزشی بیسواد پرور و استعدادکش را دو عامل اصلی مشکلات کنونی کشور دانست.
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
روح اله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس، در نشست علنی امروز تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:
تذکر سید محمود نبویان نماینده تهران به همراه 34 نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری؛ درباره ضرورت رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور سابق.
تذکر فرخی نماینده لاهیجان و سیاهکل به همراه 26 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص حذف مدیران تصادفی در سازمان ها و انتصابات افراد انقلابی، متعهد و بهره ور.
تذکر حسین میرزایی نماینده اصفهان به همراه 15 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ درباره لزوم ممانعت از به کارگیری افراد بدون دانش، تخصص و تجربه به عنوان مشاور در ریاست جمهوری.
تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به همراه 29 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص ضرورت تشکیل شورای عالی مختص نوجوانان.
تذکر محمد کعب عمیر نماینده شوش به وزیر راه و شهرسازی؛ درباره علت نبود نام برخی از شهرهای کشور در سامانه مسکن ملی برای ثبت نام مردم این شهرها.
تذکر حسن نوروزی نماینده بهارستان و رباط کریم به همراه 19 نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری؛ در خصوص لزوم رسیدگی مجلس شورای اسلامی به تخلفات رئیس جمهور سابق.
- تذکر حسین محمدصالحی دارانی نماینده فریدن و چادگان، فریدونشهر، بوئین و میاندشت به همراه 18 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم تعیین تکلیف زمینهای اهدا شده جهت ساخت ادارات دولتی که فاقد ساخت و ساز هستند، همچنین تذکر به همراه 29 نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: لزوم رسیدگی به بیعدالتی در اجرای طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی.
- تذکر علی علی زاده نماینده مراغه وعجب شیر به همراه 25 نفر از نمایندگان به وزرای نفت و نیرو: علت استفاده از سوخت مازوت به جای گاز در نیروگاه برق سهند که آثار سهمگین زیست محیطی برای کشاورزان و مردم مراغه، عجب شیر و بناب دارد.
- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به همراه 53 نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم رسیدگی به افزایش قیمت خودروهای تولید داخل و ضرورت اقدام فوری جهت کاهش قیمت. تذکر به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ضرورت رسیدگی به سرعت اینترنت و افزایش پهنای باند.
- تذکر رسول فرخی میکال نماینده لاهیجان و سیاهکل به همراه 15 نفر از نمایندگان به وزیر نفت: لزوم تسریع در گازرسانی به مناطق و روستاهای محروم حوزه انتخابیه اینجانب. تذکر به همراه 27 نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: لزوم تحت پوشش قرار دادن داروهای بیماران خاص توسط وزارت بهداشت و بیمهها.
- تذکر ذبیح الله اعظمی ساردوئی نماینده جیرفت و عنبر آباد به همراه 18 نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ضرورت اعزام هیأتی جهت بررسی مشکلات زیرساختی مخابرات و اینترنت در جیرفت و عنبرآباد.
- تذکر علی خضریان نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به همراه 43 نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت: ضرورت لغو مستثنا شدن اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی از سقف حقوق و مزایای مندرج در بودجه 1400 و اجرای یکسان قانون برای تمام کارکنان دولت.
- تذکر احمد محرم زاده یخفروزان نماینده اهر و هریس به وزرای ورزش و جوانان و راه و شهرسازی: علت عدم شروع احداث ورزشگاه 5 هزار نفری و نیز ارائه گزارش درباره طرح بزرگراه تبریز – اهر.
- تذکر محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز و آذرشهر و اسکو به وزیر صنعت، معدن و تجارت: ضرورت توجه به درخواستهای منطقی و قانون کارگران و کارمندان ایران خودروی تبریز.
- تذکر مجتبی بخشی پور نماینده اسلام آباد غرب به وزیر راه و شهرسازی: تسریع در فعال کردن طرح راهآهن کرمانشاه، اسلام آباد غرب- خسروی.
- تذکر جعفر قادری نماینده شیراز و زرقان به همراه 39 نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی: ضرورت رسیدگی به حساب سازی و ورود بدون حساب و کتاب شرکتها به بورس.
- تذکر حسن نوروزی نماینده رباط کریم و بهارستان به همراه 18 نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری: لزوم تأسیس دادگستری و دادسرا در شهر 400 هزار نفری پرند.
- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به وزرای نفت و نیرو: چرا برای تأمین قیر رایگان مورد نیاز مناطق محروم از جمله سیستان اقدام جدی صورت نمی گیرد. چرا درباره طرح آب ژرف شهرستان اقدامی جدی صورت نگرفته، همچنین چرا برای استفاده از نیروگاه بادی میل نادر اقدام جدی صورت نگرفته است.
- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل و نمین و نیر و سرعین به وزیر امور اقتصادی و دارایی: ضرورت برنامهریزی برای بورس در برنامهریزیهای اقتصادی دولت سیزدهم.
در انتهای جلسه، علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را ساعت 11 و 50 دقیقه به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نشست بعدی (یکشنبه، 7 آذر ماه) ساعت 7:45 صبح با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار می شود.
انتهای پیام
نظر شما