کد خبر 3477
۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶

یوسفی:

چرایی خشکیدن جلگه‌ای پرآب

چرایی خشکیدن جلگه‌ای پرآب

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: برداشت‌های غیر متعارف در حوزه محیط زیست از آب گرفته تا ذخایر دیگر همچون خاک و چوب درختان، عواقب سنگینی برای زندگی بشر به دنبال دارد و باعث شده است تا زاینده رود، هورالعظیم و دریاچه ارومیه خشک شده و تبدیل به کانون ریزگردها شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی،‌ در مورد خشکی هورالعظیم و زاینده رود گفت: سوءمدیریت در مصرف بهینه آب در دولت‌های قبلی منجر شده تا امروز بیشتر شهرهای کشور با خشکسالی مواجه شوند؛ از هورالعظیم و زاینده‌رود گرفته تا ارومیه تنها گوشه‌ای از این سوءمدیریت آبی است.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای افزود: سوءمدیریت‌های آبی منجر شده تا جلگه ای مانند خوزستان امروز در مرز خشکی قرار بگیرد؛ در دهه های گذشته شاهد پدیده‌ای به نام ریزگردها در غرب کشور نبودیم اما امروز به دلیل پرداخت نشدن حق آبه شهرهای جنوبی، تالاب‌هایی مانند هورالعظیم و شادگان رو به خشکی رفتند و با شدت گیری و تداوم آن با پدیده ای به نام ریزگردها مواجه هستیم.

وی ادامه داد: تمام بی آبی و خشکسالی‌ها به پدیده ریزگردها ختم نشده است. آنچه در دراز مدت شاهد آن بودیم؛ مهاجرت از شهرهای شرقی کشور به دلیل سوءمدیریت بود که باعث ایجاد مسائل امنیتی و حتی منجر به خالی شدن شهرهای مرزی شد و از طرفی هم نتوانستیم از ظرفیت خوب کشورهای همسایه به درستی استفاده کنیم.

یوسفی با اشاره به تلاش بی فایده احیای دریاچه ارومیه گفت: سوءمدیریت در محیط زیست گاهی خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد که بیشتر آنها قابل بازگشت نیستند به فرض مثال امروزه ارومیه با هزاران میلیارد تومان هزینه هم احیا نشده است. ساخت بیش اندازه سدها و انتقال آب بین حوزه‌ای؛ همه از دلایلی هستند که منجر شده امروز شاهد خشکی زیان‌بار در بسیاری از شهرهای کشور باشیم و بسیاری از این زیان‌ها قابل بازگشت نخواهند بود. باید بپذیریم این روش‌های قدیمی برای مصرف آب در دنیا منسوخ شده است.

نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: روش‌های مناسب همچون آمایش سرزمینی برای کشت محصولات، ممانعت از احداث صنایع آبی در شهرهای کویری، الگوسازی بهینه برای مصرف آب و…..همه از مواردی هستند که منجر شده تا کشاورزان با مشکل مواجه شوند، سیاست‌های غلط در حوزه آبی از قبل هشدار داده شده بود و امروز کمبود آب به دلیل نبود برنامه ریزی دقیق خود را در بسیاری از شهرهای کشور نشان داده است.

منبع: خانه ملت 

انتهای پیام 

کد خبر 3477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =