پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سهشنبه ۲۱ دی ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت ۸ و با حضور ۲۰۵ نفر از نمایندگان آغاز شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
- سوال مسعود پزشکیان نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو و تعدادی از نمایندگان محترم (یک فقره) از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- گزارش کمیسیون عمران در مورد جهش تولید مسکن
- گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری
- گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علی صدر همدان
- گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران
- گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از سال ۱۳۹۲
- گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق بازنشستگی کارکنان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان
- ادامه رسیدگی به گزارش شوردوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان
- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح دوفوریتی حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی
- بررسی تقاضای دو فوریت در مورد طرح الزام بخش های خصوصی در به کارگیری نیروی از طریق ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی
بررسی تقاضای یک فوریت در مورد: طرح استفساریه ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
حضور وزیر بهداشت در صحن مجلس
بهرام عین اللهی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۱ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال مسعود پزشکیان منبی بر عدم پایبندی به قانون برنامه و تعهد حین اخذ رای در بکارگیری نیروهای انسانی برای مدیریت دانشگاههای منتخب گفت: همانطور که در بند (ب) ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه آمده است، فعالیت کلیه پزشکان، دندان پزشکان و داروسازان در استخدام پیمانی و رسمی و سایر مراکز تشخیصی، آموزشی، درمانی و بیمارستان های بخش خصوصی یا عمومی غیردولتی ممنوع است و دولت مکلف شده است در اجرای این حکم با جبران خدمت ذینفعان از طریق اعمال تعرفه در چارچوب بودجه سنواتی اقدام کند، اما متاسفانه تاکنون چنین اعتباری در قانون بودجه وجود نداشته و شرایط جبران خدمت محقق نشده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سیزدهم با اشاره به بخشی از این سوال که به تعهد کلامی وی حین اخذ رأی اعتماد اشاره دارد، ادامه داد: برنامه ارائه شده اینجانب در کتابی که اخیراً در مجلس منتشر شده آمده و در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفته و سرفصل ها و برنامه هایی که در آنجا اعلام کردم در آن وجود دارد و تمامی آنها در دست پیگیری است و طبیعی است بخشی از آنها باید در قالب اصلاح مصوبات یا اصلاح قوانین یا پیش بینی در قانون بودجه سنواتی محقق شوند، به همین دلیل بخشی از مواردی که قابلیت در سال ۱۴۰۱ دارد، در لایحه بودجه پیش بینی شده است. اگر اجابت درخواستی به دلیل محدودیت های موجود امکانپذیر نشد، آیا دلالت بر عدم پایبندی به تعهد است یا نه.
وی تصریح کرد: درخصوص انتصابات در برخی دانشگاه های علوم پزشکی برای انتخاب افراد با محدودیت هایی مواجهیم و امکان اجرای قانون به دلیل عدم پیش بینی بار مالی فراهم نیست، از سوی دیگر نمی تواند امور دانشگاه های تاثیرگذار را به افرادی واگذار کنم که توانایی، تخصص و تجربه کافی و همراهی با برنامه های دولت سیزدهم برای اداره چنین موسساتی نداشته باشند، لذا آنچه در اداره این دانشگاه ها اهمیت دارد رجحان و غلبه منافع دولت بر منافع خصوصی است که در این انتصابات بر آن تاکید کردیم و با همه مدیران منصوب شده میثاقی در زمان انتصاب منعقد شده است.
در ادامه مسعود پزشکیان نماینده سوال کننده از وزیر، مشروط به اینکه وزیر بهداشت در به کارگیری نیروها در وزارتخانه، رویکرد سیاسی نداشته باشد و افرادی را در وزارتخانه به کار گیرد که به طور تمام وقت فعالیت کنند و در خارج از وزارت بهداشت به کار پزشکی خصوصی مشغول نباشند، از پاسخهای وزیر بهداشت قانع شد.
پس از اظهارات پزشکیان، نقدعلی نماینده خمینی شهر در تذکری خطاب به نماینده سوال کننده گفت: یادمان نرود در گذشته در قصه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی چه اتفاقاتی می افتاد و در مدیریت کلان اقتصاد چه وضعیتی بود، چه شده است که امروز یک وزیر آمده و یک بچه حزب اللهی را سر کار می گذارد، دادمان در می آید؟ آیا واقعا دلتان برای بهداشت و درمان سوخته است؟ البته تمام مطالب گفته شده صحیح بود، اما چرا زمانی که باید این حرف ها را می زدید، نمی زدید و زمانی که اقتصاد ما به تاراج رفت و دامادها و برادرها می آمدند و پست می گرفتند و آلاف و اولوف می کردند و زمانی که خودشان در مسند بودند، برای جراحی به خارج می رفتند، سکوت می کردند؟
تشریح گزارش کمیسیون عمران درباره اجرای قانون جهش تولید مسکن
پس از طرح سوال از وزیر بهداشت، عبدالجلال ایری گزارش کمیسیون عمران مجلس در خصوص نحوه اجرای قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۷/۵/۱۴۰۰ را به استناد ماده ۱۰۷ قانون آییننامه داخلی مجلس قرائت کرد. سخنگوی کمیسیون عمران در توضیح گزارش نظارتی کمیسیون متبوع خود درباره اجرای قانون جهش تولید مسکن به دلایل ناکارآمدی در امر تأمین مسکن از جمله فقدان سیاستگذاریهای مشخص اشاره کرد و گفت: از مجموع حدود ۱۹ میلیون خانوار شهری بالغ بر ۸ میلیون خانوار فاقد مسکن ملکی هستند.
اقبال شاکری نیز در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران در خصوص میزان اجرای قانون جهش تولید مسکن گفت: امروز در حال بررسی قصه بی غصه مسکن هستیم، متاسفانه دولت قبل با گره زدن همه مسائل به خارج از کشور باعث عقب ماندگی کشور در اکثر حوزه ها به ویژه در خصوص مسکن شد، وزیر راه و شهرسازی گذشته ساخت مسکن را مزخرف می دانست و حتی در طول این دوره حتی یک واحد مسکونی برای مردم ساخته نشد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: دستگاه هایی که زمین در اختیار دارند و برای ساخت مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار نمی دهند باید معرفی شوند، قانون اخذ مالیات از خانه های خالی در حال پاس کاری بین سازمان امور مالیاتی می باشد، و نه در بودجه ۱۴۰۰ و نه در ۱۴۰۱ چیزی از ۲ و نیم میلیون خانه مالی گیر مردم نیامده است و باید تکلیف آن روشن شود. مجلس حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت مسکن و زیرساختهای آن نیاز است، تا راه و محوطه و فروشگاه و آموزشگاه ساخته شود، چرا که در بودجه ۱۴۰۱ برای صندوق ملی پیش بینی ناچیزی صورت گرفته است.
پس از اظهارات نمایندگان، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، در جریان ارائه گزارش عملکردی ۳ ماهه دولت درخصوص قانون جهش تولید مسکن گفت: با تصویب و ابلاغ قانون مترقی جهش تولید مسکن، اقدامات خوبی در دولت آغاز شد و برای تحقق ابرپروژه یک میلیون مسکن در سال که یکی از ابرپروژه های بزرگ در دنیاست، نیازمند برنامه ریزی دقیق و تامین زیرساخت های فراوانی است.
قاسمی گفت: یکی از موضوعات جدی که در دستور کار سه ماه گذشته این وزارتخانه بوده است، باعث شده که امروز در وضعیت خوبی در حوزه تأمین زمین باشیم و علیرغم اینکه نتوانستیم از قانون جهش تولید مسکن برای برگرداندن زمینهای دولتی استفاده کنیم اما امروز برای ساخت دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برنامهریزی شده که تا پایان سال تعیین تکلیف میشود، همچنین ۷۶۰ واحد مسکونی آماده بارگذاری است و ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرها شروع شده است.
وی ادامه داد: موضوع تأمین زمین برای ساخت این واحدهای مسکونی باید در مواد ۱۰، ۱۱ و ۱۲ قانون جهش تولید و بودجه ۱۴۰۱ شفاف شود تا بتوانیم از این فرصت باقی مانده برای تأمین زمینهای مورد نیاز استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه وزارتخانه در اجرای قانون جهش تولید مسکن تصریح کرد: ما برای اینکه بتوانیم طبق برنامه زمانبندی شده تا پایان ۴ سال این برنامه را اجرا کنیم لازم است در نوبت او ساخت دو میلیون واحد مسکونی را آغاز کنیم چرا که ساخت مسکن در کشور بین ۱.۵ تا ۲ سال به طول میانجامد.
عضو کابینه دولت سیزدهم یادآور شد: هم اکنون در اجرای اقدام ملی ساخت ۵۲۰ هزار واحد مسکونی آغاز شده و بر اساس گزارش دیوان ساخت آنها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند که در شورای عالی مسکن تصویب کردیم ۹۰ درصد از اجرای این پروژه باقی مانده است که باید با استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید مسکن در نهضت ملی مسکن ادغام شوند، همچنین بر اساس لیست ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی جدید در شهرهای جدید را در این فرصت کوتاه بر اساس اجرای نهضت ملی مسکن کلنگ زنی کرده و آغاز کردیم. از سوی دیگر ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی روستایی بر اساس کد ملی متقاضیان در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است.
قاسمی افزود: امروز ساخت بیش از ۸۰۰ هزار واحد مسکونی را در دست اجرا داریم و به دنبال این هستیم که این عدد را به سرعت به دو میلیون برسانیم تا در دو سال اول فعالیت دولت به اتمام برسد و در نوبت دوم ساخت دو میلیون واحد مسکونی جدید را آغاز کرده و تا پایان این دولت ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی به اتمام برسد ضمن اینکه به رغم گذشت ۳ ماه و ۱۱ روز از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در وزارت راه و شهرسازی اقداماتی انجام شده است که حتما از این فرصت قانونی جلوتر برویم.
پس از اظهارات قاسمی، رئیس مجلس با اشاره به گزارش نظارتی کمیسیون عمران درباره اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: دولت هیچ گاه قدرتی که امروز به واسطه این قانون در حوزه مسکن دارد را نداشته است لذا با توجه به اینکه مسکن نیاز اول مردم است وزارت راه و شهرسازی علاوه بر پرهیز از تصدی گری نسبت به اجرای کامل قانون اقدام کند.
مجلس از از عملکرد نهاد ریاست جمهوری در دولت یازدهم و دوازدهم تفحص می کند
در ادامه نشست علنی امروز مجلس، نمایندگان با گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درخصوص تحقیق و تفحص از «عملکرد نهاد ریاست جمهوری دولت روحانی» با ۱۳۸ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع موافقت کردند.
روح الله نجابت سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در تشریح گزارش کمیسیون متبوعش گفت: در اجرای ماده (۲۱۲) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ابتدائاً اطلاعات واصله از نهاد ریاست جمهوری در مورخ ۱۴۰۰/۵/۱۱ در اختیار متقاضیان تحقیق و تفحص قرار گرفت و نظر به اظهار مورخ ۱۴۰۰/۶/۱۰ متقاضیان مبنی بر عدم کفایت اطلاعات ارائه شده کمیسیون، موضوع درجلسه رسمی مورخ ۱۴۰۰/۶/۱۴ کمیسیون که با حضور ۱۵ نفر حاضرین از نمایندگان عضو کمیسیون، متقاضیان تحقیق و تفحص مطرح و پس از استماع نظرات طرفین، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محورهای ذیل به تصویب رسید.
وی محورهای تحقیق و تفحص را به شرح زیر قرائت کرد:
۱-معاونین و مدیران نهاد ریاست جمهوری در تخلفات این نهاد به ویژه عملکرد مالی و مداخله در مذاکرات هسته ای و سلطه بر گلوگاههای تولید رانت چه نقشی داشته اند؟
۲-تحقیق و تفحص پیرامون نقش آقای حسین فریدون مشاور رئیس جمهور در مذاکرات هسته ای و پیامدهای نامطلوب مداخلات ایشان
۳-نقش رئیس دفتر آقای روحانی در انتصاب مدیران موسسات اقتصادی، کارخانجات، بانکها و مراکز حساس و درآمدزاد
۴-بررسی نقش تیم اقتصادی دولت دکتر روحانی به ویژه معاون امور اقتصادی، آقای نهاوندیان در تزریق ۱۸ میلیارد دلار به بازار ارز و هدر دادن ذخایر ارزی کشور و همچنین توزیع ۶۰ تن طلا که در راستای کنترل قیمت طلا صورت گرفت اما هیچگونه نتیجه مثبتی نداشته و باعث هدر رفتن منابع بیت المال گردید.
محورهای مهم نطق های نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس
مظلومی آبرزگه: حذف ارز ترجیحی استراتژی عاقلانه و یک جراحی بزرگ اقتصادی است
نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در نطق میان دستور خود، گفت: امروز که جریان انقلابی در مجلس و دولت پیشانی بند خدمت بر جبین بسته اند، در گرانبهایی است که باید آن قدر دانست و چراغ همافزایی و همپوشانی را در برابر دشمنان بر افروخت.
مظلومی آبرزگه خطاب به وزیر اقتصاد، گفت: حذف ارز ترجیحی استراتژی عاقلانه و یک جراحی بزرگ اقتصادی است اما هنر مردان اقتصادی و دولت انقلابی باید به گونهای باشد که بتواند اثرات ناشی از آن را مدیریت تا فشار اقتصادی بیشتری بر مردم تحمیل نشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین مسئله بورس و سرمایه های از دست رفته مردم بهبود نیافت و ترمیمی حاصل نشد؛ تورم و بیکاری عرصه را بر مردم تنگ کرده است؛ رکود ناشی از کرونا بازاریان را مستاصل کرده است.
نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیسجمهور، اظهار کرد: یقین دارم جنابعالی شبانهروز دغدغه حل مشکلات مردم را دارید اما کارمندان بازنشسته کشوری، لشگری و قضایی، شاغلان و بازنشستگان تامین اجتماعی سخت نگران گذران زندگی خود هستند؛ مستمری پرداختی به خانواده های معظم شهدا با هزینههای زندگی آنها همخوانی ندارد.
شکراللهی: رئیس جمهور از مناطق سیل زده جنوب کرمان بازدید کند
نماینده مردم کهنوج و منوجان و رودبارجنوب و قلعه گنج و فاریاب در نطق میان دستور خود، ابتدا فیلمی از وضعیت مناطق سیل زده جنوب استان کرمان نشان داد و گفت: همکاران این فیلمی که مشاهده کردید خود بیان کننده مظلومیت و محرومیت مردم شریف حوزه انتخابیه ام است.
شکراللهی در ادامه افزود: از دولت مردمی و انقلابی انتظار می رود برای رسیدگی به مشکلات مردم شریف، قدردان و خدوم زحمت کش جنوب استان کرمان که در عین برخورداری از منطقه ای مستعد کشاورزی و معدنی به جهت کم توجهی و بی مهری دولت قبل در مضیقه معیشتی و با سختی ولی با آبرو و با سربلندی روزگار سپری می کنند نتیجه تلاش دولت با اجرایی شدن ۱۶ بند مفاد صورت جلسه فوق العاده روز ۱۵ دی ماه امسال ستاد پیشگیری، هماهنگی فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان، ایجاد رفاه و آسایش کام مردم حوزه انتخابیه را شیرین کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: از ریاست جمهور استدعا دارم چنانچه مصلحت می داند شخصا از مناطق سیل زده جنوب کرمان بازدید و با قدوم خود التیام بخش دردهای منطقه محروم کرمان شود.
احمدی بیغش: نفوذ فساد در ورزش کشور
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در نطق میان دستور خود گفت: امروز با استناد به اصل ۸۴ قانون اساسی در خصوص حذف پرسپولیس و استقلال، دو تیم پرطرفدار کشور از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در کنار تیم فوتبال گل گهر سیرجان از سوی کنفدراسیون آسیا و از همه مهم تر حواشی به وجود آمده صحبت می کنم.
بیغش با بیان اینکه این نطق متوجه به بخش زحمتکش و سالم حوزه ورزش کشور نبوده بلکه خطاب قرار دادن جریانات مافیایی و اهداف خطرناک آنها برای کشور است، عنوان کرد: از میلیون ها هوادار فوتبال کشور به خصوص جوانان طرفدار دو تیم نام آور پرسپولیس و استقلال و سرخوردگی تلخی که ایجاد دلجویی می کنم.
وی در ادامه با بیان اینکه آنقدر دست روی دست گذاشتند که جمعه سیاه برای فوتبال کشور رقم خورد و فاجعه ای به بار آمد که کسی نتوانست آن را جمع کند، یادآور شد: عاملان این اتفاق تلخ به خاطر وضعیت سیاهی که برای ورزش کشور رقم زده اند به جای اینکه محاکمه علنی شوند با پررویی و گستاخی هرچه تمام تر از تریبون رسمی صداوسیما، دست پیش گرفتند تا پس نیفتند.
احمدی بیغش ادامه داد: متأسفانه رفتار مبتدیانه رسانه ملی در به رسمیت بخشیدن جریانات ناپاک فوتبال به جایی رسیده که امثال آقایان اصلاح طلب نیز در اظهارات رسمی آن را ترویج افکار حجتیه می دانند که البته بی ربط هم نیست.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: مجموعه حوادث اخیر نشان داد که تا چه اندازه ساختار ورزش کشور آلوده و گرفتار آشفتگی است و علاوه بر برملا ساختن ناکارآمدی وزارت ورزش در کنترل و نظارت بر فدراسیون ها، فساد تا عمق جان و کلام آن نفوذ کرده و رسانه ملی را نیز مانند یک بازیچه به دنبال خود می کشاند.
پژمانفر: لزوم لحاظ سیاست جبرانی برای معیشت عامه مردم در بودجه
نماینده مشهد در نطق میان دستور خود گفت: اگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی درست اجرا نشود، ضعیف، ضعیف تر و قوی، قوی تر خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت که حمایت از محرومان است؛ باید توجه کرد کسانی که افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، فراموش نشوند. متاسفانه برای این گروه فقط ۲۰ درصد افزایش مستمری پیشبینی شده، در صورتی که آمار تورم حدود ۴۰ درصد است، سوال این است که یک خانواده پنج نفری که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافتی دارند یعنی روزی ۴۳,۰۰۰ تومان، آیا این عدد کفایت می کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه در این بودجه باید سیاست جبرانی برای معیشت عامه مردم رعایت شود تا مردم آسیب نبینند، خاطرنشان کرد: بابت این موضوع بنابر فرمایش رهبر بزرگوار انقلاب در جمع مردم قم که فرمودند "باید نیروهای مردمی در متن نظارت دولت قرار گیرند و دولت به شکلی نظارت کند که حس نظارت بر بازار حکمفرما باشد، البته باید مراقب باشیم که بکارگیری نیروهای مردمی ساز و برگ خود را داشته باشد و با روشهای غلط در جذب و بکارگیری آنها آثار این حرکت را تحت شعاع قرار ندهد.
پژمانفر افزود: در موضوع دارو نه ارز ترجیحی حذف شده و نه بنا است که حذف شود؛ اما گرانی دارو و امکاناتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده و می شود، نشان دهنده این است که نظارت ضعیف و غیر موثر است؛ مسئله نظارت را ساده انگاری نکنید.
تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
جوکار نماینده مردم یزد در مجلس در تذکری به وزیر نیرو با بیان اینکه اکثر شهرهای استان یزد در وضعیت تنش آبی هستند، تاکید کرد که وزارت نیرو باید برنامه ریزی جدی برای تخصیص اعتبار لازم در این زمینه داشته باشد تا این استان در سال آینده با بحران کم آبی مواجه نشود.
فرشادان نماینده مردم سنندج و دیواندره اظهار داشت: آمار حوادث دردناک نشان میدهد راههای کردستان به قتلگاه و قصابخانه مردم تبدیل شده است.
حیدری نماینده مردم قصرشیرین در مجلس خطاب به وزیر علوم در تذکری گفت: سازمان سنجش باید به کارکرد غلط خود در اخراج دانشجویان پس از چند ترم پایان دهد.
دلخوش نماینده مردم صومعه سرا در مجلس با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی به ضرر دولت است گفـت: هنر دولت باید این باشد که جلوی رانت خواران را گرفته و دست اضافه خواهان را قطع کنند نه اینکه صورت مسئله را در شرایط فعلی کشور حذف کند.
مقصودی نماینده مردم بروجرد در مجلس از سازمان برنامه و بودجه خواست تا زمین های تخصیص داده شده برای تکمیل راه آهن بروجرد- ملایر را که برخلاف قانون برگردانده است، مجدد برای تکمیل این پروژه بازگرداند.
حسینی نماینده مردم خدابنده در مجلس با تذکر به وزیر بهداشت نسبت به عدم مجهز بودن تنها بیمارستان شهرستان حوزه انتخابیه خود انتقاد کرد.
صفایی دلوئی نماینده مردم گناباد در مجلس یازدهم گفت: از وزارت جهاد کشاورزی در حوزه توزیع عادلانه کالا انتظار داریم از تمامی ظرفیت های موجود استفاده کند.
زره تن لهونی نماینده مردم اورامانات در مجلس با اشاره به انتخاب استاندار جدید کرمانشاه، گفت: فرمانداران و مدیران این استان باید سریعا تعیین تکلیف شوند تا دولت جدید در استان مستقر شود.
فتحی نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس نسبت به عدم ایجاد زیرساختهای جادهای در شهرستانهای حوزه انتخابیه خود انتقاد کرد و گفت: بابت کم کاری مدیران از مردم عذرخواهی می کنم چرا که سالهاست علیرغم تکرار ناخوشایند این اتفاقات، تلاش مثمرثمری برای بهبود زیرساختهای جادهای استان صورت نمیگیرد.
سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به حوادث دلخراش جاده های حوزه انتخابیه از وزیر راه و شهرسازی خواست هر چه سریعتر نسبت به ایمن سازی این جاده ها اقدام کند.
محرم زاده نماینده مردم اهر و هریس در مجلس گفت: سیب تولیدی باغداران ارسباران در سردخانه ها دپو شده، تمهیدات لازم برای صادرات آن اندیشیده شود.
حسین زاده نماینده مردم لارستان در مجلس خواستار رسیدگی به شهرستان های سیل زده حوزه انتخابیه خود و تصویب هر چه سریعتر مصوباتی که در منطقه تصویب شده اند در هیأت دولت شد.
نوروزی نماینده مردم علی آباد با اشاره به افزایش چشمگیر تورم و اندک حقوق کارمندان، گفت: دولت انقلابی باید نسبت به تبدیل وضعیت مشمولین قانون ایثارگری و تمام نیروهای شرکتی به پیمانی و رسمی اقدام کند.
پاک مهر نماینده مردم بجنورد در مجلس اظهار داشت: در پروژه های انتقال آب به همه استان هایی که دچار پدیده تغییر اقلیم و بی آبی شده اند، توجه شود و به گونه ای رفتار نشود که برخی از مناطق مورد ظلم قرار گیرند.
زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ نسبت به اصلاح واقع بینانه درآمدهای مالیاتی استان کرمان در سال آینده اقدام کند.
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
در پایان نیز روح اله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس، تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:
- تذکر حسین میرزایی نماینده اصفهان به همراه ۴۸ نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی؛ لزوم منع توقف صادرات فلفل به روسیه.
- تذکر مسعود خالقی نماینده گلپایگان و ۵۱ نفر از همکاران به وزیر جهاد و نیرو؛ ضرورت لغو دریافتی عظیم از کشاورزان بابت بهای آب کشاورزی.
- تذکر مهدی عسگری نماینده کرج و ۴۱ نماینده دیگر به وزیر کشور؛ ضرورت تسریع در ارائه لایحه تقسیمات کشوری با رویکرد تمرکز زدایی و تفویض اختیار بیشتر به مدیران محلی و استانداران با عنایت به تکلیف برنامه پنجم توسعه
- تذکر حسین امامی راد نماینده چناران به همراه ۳۱ نماینده دیگر به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم توجه ویژه به طرح قطار برقی مشهد- گلبهار- چناران به عنوان بزرگترین طرح درون استانی خراسان رضوی.
- تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر به همراه ۴۳ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ ضرورت تسریع در اجرای حمایت های دولتی از حق بیمه کارگران با توجه به ظرفیت های قانونی بند و قانون بودجه ۱۴۰۰ و منابع حاصله.
- تذکر جواد نیک بین نماینده کاشمر به همراه ۵۰ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش؛ ضرورت استخدام نیروی خدمتگزار و سرایدار برای مدارس.
- تذکر عباس متقدایی نماینده اصفهان و ۶۲ نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی؛ ضرورت تدبیر در خصوص افزایش هزینه ودیعه اجاره مسکن.
- تذکر علی حدادی نماینده طالقان به همراه ۱۷ نفر از نمایندگان به وزیر نیرو؛ لزوم و تسریع در تکمیل طرح نیمه تمام تغذیه مصنوعی شهرستان ساوجبلاغ.
- تذکر عبدالجلال ایری نماینده کردکوی و ۵۰ نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات؛ ضرورت نوسازی زیرساخت های تلفن ثابت جهت بهره مندی از ظرفیت های فضای مجازی در حوزه انتخابیه.
- تذکر علی حدادی نماینده طالقان و ۱۸ نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم حل مشکلات حمل و نقل شهری و برون شهری ساوجبلاغ و هشتگرد و تکمیل خدمات حمل و نقل و متروی شهری به هشتگرد.
- تذکر محمد وحیدی نماینده بجنورد و ۴۷ نماینده دیگر به وزیر دفاع؛ در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری، همچنین به همراه ۳۳ نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ضرورت تامین نهاده های دامی و نظارت دقیق بر توزیع آن در استان خراسان شمالی برای دامداران و عشایران و روستائیان و پرورش دهندگان شترمرغ، همچنین به همراه ۴۵ نفر از نمایندگان به وزیر اقتصاد درباره لزوم استمهال وام های کشاورزان و دامداران در بانک های خصوصی و دولتی استان هایی که خشکسالی شدید داشته از جمله خراسان شمالی. همچنین به همراه ۵۰ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص لزوم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری، کشوری و تامین اجتماعی در بودجه سال ۱۴۰۱.
-تذکر محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان به وزیر تعاون؛ در خصوص لزوم تکمیل و مرمت سیل بندها و احداث سیل بندهای جدید استان کرمان و همچنین لزوم حل مشکلات قالیبافان و تجمیع سوابق آن ها برای بیمه و جلوگیری از تعطیلی کارگاه های قالیبافی و همچنین افزایش نظارت بر شبکه برق رسانی و جلوگیری از سرقت کابل های برق.
- تذکر سارا فلاحی نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان به همراه ۲۵ نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: لزوم تأمین اعتبار و تکمیل قطعات ۳ و ۴ سامانه گرمسیری در استان ایلام. همچنین تذکر به همراه ۲۴ نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: لزوم توجه به تأمین آب شرب شهرستان ملکشاهی.
- تذکرجبار کوچکی نژادارم ساداتی نماینده مردم رشت به همراه ۱۵ نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی: لزوم جلوگیری از اخراج نیروهای بانک ملی گیلان. همچنین تذکر به همراه ۵۲ نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت: لزوم توجه به شأن پرستاران و پرداخت حقوق قانونی آنها و ضرورت اجرایی شدن نظام ارجاع در حوزه درمان. همچنین تذکر به همراه ۴۳ نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: لزوم عمل به تعهدات در خصوص مراکز نگهداری معلولان و سالمندان بخش خصوصی.
- تذکرنصراله پژمان فر نماینده مردم مشهد و کلات به همراه ۴۷ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی: ضرورت در نظر گرفتن محقق شدن منابع حاصل از فروش نفت و گاز در بودجه ۱۴۰۱.
- تذکرعلی اکبر علیزاده برمی نماینده مردم دامغان به همراه ۵۹ نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: تسریع در تکمیل طرحهای باقی مانده مسکن مهر.
- تذکریعقوب رضازاده نماینده مردم سلماس به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم فعال نمودن کارتهای پیلهوری مرزنشینان با مدرک تحصیلی راهنمایی و پنجم ابتدایی.
- تذکرمهدی عسگری نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس به همراه ۵۱ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم تشکیل کارگروه ویژهای برای پیگیری مسئله آلودگی هوا و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مرتبط.
- تذکرسیدالبرز حسینی نماینده مردم خدابنده به همراه ۶۸ نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: ضرورت پاسخگویی صحیح وزرا به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان در اجرای اصل ۸۸ قانون اساسی و ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس.
- تذکر علی حدادی نماینده مردم ساوجبلاغ و نظرآباد و طالقان به وزیر صمت: چرا از منابع درآمدی معادن شهرستانهای ساوجبلاغ برای طرحهای عمرانی این شهرستان هزینه نمیشود. همچنین تذکر به همراه ۱۹ نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: ضرورت تسریع در تأمین منابع آب حوزه انتخابیه. همچنین تذکر به همراه ۱۸ نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: ضرورت ایجاد دسترسی به آزادراه غدیر برای شهرستان نظرآباد.
در انتهای جلسه، عبدالرضا مصری نائب رئیس مجلس، زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت ۱۲ و ۱۵ دقیقه به صدا درآورد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، افزود: نشست آتی صحن روز (چهارشنبه، ۲۲ دی ماه) ساعت ۷ و ۴۵ دقیقه با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظر شما