حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار نمایندگان ما، اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در رابطه با دارو، قیمت دارو و کمبودهای دارو داریم در جلسات ستاد مبارزه با کرونا بارها در این باره بحث و تبادلنظر صورت گرفته و گزارشات خوبی هم ارائه شده است.
وی افزود: مردم دغدغه دارو دارند و مسئولان همواره این نگرانی را دارند که نان و جان مردم بایستی به هر قیمتی حفظ شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: پیشنهادی که دولت به مجلس داده بود مبنی براینکه اگر ۴۰ هزار میلیارد تومان به بیمهها داده شود میتوان در آن صورت ارز ترجیحی حذف شود از سوی کمیسیون بهداشت با مخالفت روبهرو شد و گفتیم این کار نشدنی است.
شهریاری عنوان کرد: دولت برای سال آینده ۲ میلیارد دلار ارز دارو پیشبینی کرده است این در حالی است که سال جاری بیش از ۳ میلیارد دلار ارز به این حوزه دادهاند. این در حالی است که سال ۱۴۰۰ هنوز به پایان نرسیده است.
وی افزود: دولت برای ۲ میلیارد دلار ارز داروی سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده است اما ۸ میلیون ایرانی فاقد بیمه هستند و همچنین داروی خانواده معزز شهدا باید رایگان باشد کمیسیون بهداشت معتقد است که باید حداقل ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه دارو در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شود ولی اگر هم پولی تخصیص یابد با توجه به اینکه شرکتهای تولیدکننده دارو این نقدینگی را ندارند هدف اصلی تحقق پیدا نمیکند و برای مردم و بیماران مشکل ایجاد میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: اخیراً نامهای به امضای من و از طرف کمیسیون بهداشت به رؤسای قوای مقننه، مجریه، قضاییه و رئیس کمیسیون تلفیق و رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت ارسال کردم که نباید دارو، تولید دارو و قیمت دارو به وضعیت بحرانی برسد. البته متن این نامه هشدارآمیز بود.
شهریاری گفت: رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا به صراحت اعلام کردند که نباید در حوزه دارو کمبودی حس شده و گرانی ایجاد شود؛ آیتالله رئیسی همواره در هر جلسه این ستاد بر این موضوع تأکید میکنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق دستور رئیس جمهور مقرر شد معاون اول رئیس جمهور گزارشی درباره کمبودهای دارو و افزایش قیمت دارو به آیـتالله رئیسی بدهد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: داروی بیماران صعبالعلاج، سرطانی و بیماران خاص به شدت گران شده است و سال جاری متأسفانه در یک مقطعی بانک مرکزی ارز لازم برای واردات دارو تخصیص نداد و برای آنکه کمبودی در این زمینه حس نشود با ارز نیمایی این داروها را وارد کردند که قیمت آن داروها ۵ تا ۶ برابر نسبت به قبل گرانتر شد؛ همین موضوع فشار زیادی به مردم وارد کرد و نمایندگان مجلس به عنوان رابط بین مردم و دولت این مشکلات را به مسئولان انعکاس دادند.
انتهای پیام
نظر شما