کد خبر 4872
۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸

گزارش اختصاصی؛

واگذاری میادین جدید گازی به پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها برای تامین گاز اختصاصی

واگذاری میادین جدید گازی به پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها برای تامین گاز اختصاصی

عضو کمیسیون انرژی مجلس از واگذاری میادین جدید گازی و توسعه میادین قدیم به پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها برای تامین گاز اختصاصی خبر داد.

پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: سال گذشته برای توزیع گاز خانگی دچار مشکلاتی شدیم و مسئولان وزارت نفت مجبور شدند که توزیع گاز برای مصارف صنعتی را کاهش داده و قطع کنند؛ در این بین مردم هم خواسته شد تا صرفه جویی را در دستور کار داشته باشند. سال گذشته حدود ۹۰ درصد گاز تولیدی در کشور برای مصرف خانگی و تجاری در نظر گرفته شده بود و مقرر شد تا با برنامه‌ریزی لازم و توسعه میادین گازی و همچنین بهبود چاه‌های گاز، عملکرد برداشت را افزایش دهیم تا این مشکل در سالجاری مجددا تکرار نشود.

در همین راستا با هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کردیم.

واگذاری میادین جدید گازی به پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها برای تامین گاز اختصاصی

بیگی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، اظهار داشت: بخشی از تولید گاز برای تولید برق از طریق نیروگاه‌هاست؛ بخشی از تولید گاز هم به صنایع بزرگ و کوچک مانند پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها داده می‌شود ضمن اینکه بخش‌های مسکونی و تجاری داخل شهر و روستاها هم از نعمت گاز بهره مند هستند.

وی افزود: سال گذشته مشکلاتی درباره خاموشی‌ها داشتیم و چون نتوانستیم گاز را به نیروگاه‌های برق برسانیم آنها مجبور شدند کار خود را با سوخت مایع دنبال کنند و آنها به علل مختلف از جمله عدم سوخت رسانی و یا سوخت رسانی به موقع نتوانستند برق تولید کنند و کمبود برق منجر به خاموشی شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سالجاری با تدابیری که اندیشیده شد کمبود برق پیدا نکردیم و خاموشی هم احساس نکردیم این در حالی است که ذخایر سوخت مایع به میزان کافی در هنگام جابجایی دولت‌ها وجود نداشت ولی از روزی که دولت آیت الله رئیسی روی کار آمد برای رفع مشکلات گاز و برق وقت گذاشت و خاموشی‌های برق کاهش پیدا کرد.

وی گفت: مشکل گاز صنایع مانند سال گذشته در سالجاری هم تکرار شد و گاز آنها قطع شد اما برای جلوگیری از مشکل قطعی گاز باید به دنبال کاهش مصرف باشیم ما در حوزه تجاری و مسکونی ناچار هستیم که گاز کمتری مصرف کنیم؛ متاسفانه مصرف ما در این بخش ها زیاد است.

نماینده ملایر در مجلس افزود: روزانه حدود ۷۶۰ میلیون متر مکعب گاز پالایش شده وارد خطوط لوله شده و توزیع می‌شود که گاهی اوقات حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آن در بخش‌های مسکونی و تجاری مصرف می‌شود که بسیار بالا است؛ باید همگی شرایط را درک کرده و مراعات کنیم؛ هر شخصی برای کاهش مصرف گاز می تواند کارهای بزرگی انجام دهد.

بیگی نژاد خاطرنشان کرد: برای تامین گاز صنایع راهکاری اندیشیده شده و با آنها مشورت هم شده است؛ شنیده ام که صنایع بزرگ و وزارت نفت هم موافق این طرح هستند؛ بر همین اساس صنایع بزرگ می‌توانتتد در بالادست تولید گاز سرمایه‌گذاری کنند و خود آنها یک میدان گازی را توسعه دهند؛ این صنایع یک میدان جدید و مستقل را برای تامین گاز اختصاصی آنها در اختیار می‌گیرند.

وی گفت: سرمایه‌گذاری در میادین گازی نیازمند چند میلیارد دلار است؛ پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها این موضوع را پذیرفته‌اند که اگر این اتفاق رخ دهد گاز صنایع به ویژه برای آنهایی که سرمایه‌گذاری کرده‌اند قطع نخواهد شد.

بیگی نژاد افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه گاز ۵ تا ۷ سال بعد به مرحله بهره‌برداری می‌رسد تا به مرحله تولید و بهره‌برداری برسد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگر پنج سال پیش و در دولت سابق به دنبال توسعه میادین گاز و یا حفر چاه‌های جدید بودیم امروز مشکلاتمان کمتر بود و اگر هم اکنون اقدام کنیم مشکلات ۵ سال آینده مان کمتر خواهد بود.

انتهای پیام

کد خبر 4872

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =