کد خبر 5166
۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷

مرکز پژوهش های مجلس برگزار کرد

نقد و بررسی عملکرد دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی در مناطق حاشیه نشین

نقد و بررسی عملکرد دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی در مناطق حاشیه نشین

نشست «نقد و بررسی عملکرد دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی وزارت کشور در ساماندهی محلات حاشیه نشین» در مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد.

به گزارش نمایندگان ما، در ادامه سلسله نشست‌های «حکمرانی اجتماعی» و به همت دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نشست «نقد و بررسی عملکرد دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی وزارت کشور در ساماندهی محلات حاشیه‌نشین» در تاریخ ۹ اسفندماه در محل سالن امام خمینی(ره) برگزار گردید. در این نشست مسئولان و کارشناسانی از سازمان برنامه‌وبودجه، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری تهران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و اساتید و پژوهشگران این حوزه حضور داشتند.

در ابتدای این نشست ایمان شعبان زاده دبیر نشست های حکمرانی اجتماعی دفتر مطالعات اجتماعی، پس از قدردانی از حضور گسترده حضوری و مجازی فعالین و کنشگران حوزه آسیب های اجتماعی کشور در این نشست، ابراز امیدواری نمود که سلسله نشست های حکمرانی اجتماعی بتواند زمینه ساز طرح دغدغه ها و مسائل اجتماعی کلان کشور در مرکز پژوهش ها و تعامل و همفکری فعالین و پژوهشگران اجتماعی کشور در این حوزه باشد.
 
در ادامه محسن کرمانی مدیر گروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌ها و دبیر علمی نشست، به بیان مقدمه‌ای در زمینه تاریخچه پدیده حاشیه‌نشینی در کشور و تجارب کشورهای مختلف و رویکردهای موجود در عرصه سیاست‌گذاری این حوزه پرداخت و سپس تأکید نمود که با توجه به در پیش بودن تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، ارزیابی عملکرد دفاتر تسهیلگری زیرمجموعه وزارت کشور برای کمک به حل مسائل حاشیه‌نشینی ضروری است.

در ادامه نشست محبوبی مشاور سازمان امور اجتماعی کشور، الگوی دفاتر تسهیل گری را به‌عنوان مدلی برای توانمندسازی  و توسعه محلات حاشیه‌نشین شهری معرفی نمود. ایشان یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های این الگو را عدم تمرکز
صرف آن بر موضوعات کالبدی و تلاش برای عطف توجه به شکل‌گیری و تقویت هویت و تعلق‌خاطر جامعه محلی به سکونتگاه‌های خود و تلاش برای جلب مشارکت های مردمی و استفاده از ظرفیت های محلی برای توسعه این مناطق ذکر کرد.

وی همچنین نکاتی را به‌عنوان الزامات آتی این طرح و طرح‌های مشابه عنوان نمود ازجمله:
 ۱. لزوم بازنگری در معیارهای تعریف سکونتگاه‌های غیررسمی که همچنان کالبدی تعریف می‌شوند.
۲. لزوم عطف توجه و نگاه فوق‌العاده به موضوع حاشیه شهر و تلاش برای پرهیز از موازی¬کاری‌های مخل.
۳. لزوم کار نظام‌مند و مبتنی بر تقسیم‌کار هوشمند بین سازمانی.
۴. لزوم واگذاری هسته اصلی اقدامات به عرصه مدیریت شهری.

در ادامه گراوند مدیرعامل شرکت نقش کلیک گزارش مفصلی از  مراحل و فرایندهای اجرایی این طرح در طول چند سال گذشته ارائه نمود. سپس نماینده هریک  از  دستگاه‌های  حاضر در نشست ضمن اشاره به فعالیت‌های مربوط به حوزه حاشیه‌نشینی در سازمان خود، نقدها و پیشنهاداتی به عملکرد دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی وزارت کشور ارائه نمودند و با این وجود همگی بر لزوم تداوم فعالیت این دفاتر و نقش موثر همکاری و تعامل دستگاه های دولتی در موفقیت این دفاتر در آینده تاکید داشتند. در انتهای این نشست مقرر گردید محتوای ارائه‌شده به همراه نقدها و پیشنهادهای اجرایی در خصوص این طرح پس از طی شدن فرایندهای پژوهشی و اعمال نظرات سازمان امور اجتماعی کشور و سایر دستگاه‌های شرکت‌کننده در قالب گزارشی کارشناسی توسط گروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تدوین و منتشر گردد.

انتهای پیام

کد خبر 5166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =