کد خبر 5252
۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵

مرکز پژوهش های مجلس:

عربستان با دیپلماسی پترودلار مانع ورود سازمان ملل به پرونده حقوق بشری بحران یمن می شود

بررسی وضعیت حقوق بشر در یمن در آستانه هفتمین سالگرد حمله ائتلاف سعودی
عربستان با دیپلماسی پترودلار مانع ورود سازمان ملل به پرونده حقوق بشری بحران یمن می شود

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی وضعیت حقوق بشر در یمن در آستانه هفتمین سالگرد حمله ائتلاف سعودی پرداخت.

به گزارش نمایندگان ما، دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی وضعیت حقوق بشر در یمن در آستانه هفتمین سالگرد حمله ائتلاف سعودی پرداخت.

در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمدکه جنگ یمن که با حمله ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۵ آغاز شد، موجب شکل گیری یکی از بزرگ ترین بحران های حقوق بشری در جهان شده است. در حال حاضر یمن با چالش های اساسی حقوق بشری ازجمله محاصره اقتصادی توسط عربستان و بروز قحطی، تخریب مراکز بهداشتی توسط جنگنده های ائتلاف سعودی و شیوع انواع بیماری های واگیردار، تخریب مدارس و اماکن آموزشی و محرومیت دانش آموزان از تحصیل، بازداشت فعالان رسانه ای و شکنجه آنان توسط نیروهای مورد حمایت امارات، بازداشت بی دلیل فعالان سیاسی و حبس آنان در زندان های زیرزمینی توسط نیروهای سعودی و اماراتی، بدرفتاری با زنان و دختران آواره توسط گروه های سلفی، دستگیری مهاجرین آفریقایی و تجاوز به آنان توسط قاچاقچیان انسان و نیروهای مورد حمایت امارات و... روبه رو است.

در این گزارش تصریح شده که علی رغم وجود مصادیق مختلف نقض سیستماتیک و جدی حقوق بین الملل بشردوستانه در یمن، ابعاد این فاجعه به طور گسترده منتشر نمی شود. عربستان سعودی و امارات متحده عربی از طریق دیپلماسی پترودلار مانع از اهتمام جدی شورای حقوق بشر سازمان ملل به پرونده حقوق بشری بحران یمن می شوند. در همین راستا نیز چندین سازمان بین المللی حقوق بشری به دستور شورای حقوق بشر سازمان ملل فعالیت حقوق بشری خود را پیرامون بحران یمن متوقف کرده اند. علاوه بر این، خبرنگاران برای تهیه گزارش های مستند و دقیق با چالش های مختلفی ازجمله بازداشت و شکنجه مواجه اند.

در گزارش دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش های مجلس تصریح شده که در صورت استمرار جنگ یمن تا سال ۲۰۳۰، تعداد کشته شدگان به عدد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد رسید. ازاینرو شایسته است جمهوری اسلامی ایران جهت کمک به پایان این بحران به اقداماتی چون برگزاری نشست ها و اجلاس های بین المللی در سطح سران، ارسال کمک های بشردوستانه و خدمات پزشکی، تولید فیلم کوتاه برای جشنواره های بین المللی با موضوع وضعیت وخیم حقوق بشری در یمن، فعال سازی دیپلماسی رسانه ای در سطح بین المللی و فعالسازی دیپلماسی پارلمانی جهت همراه کردن پارلمان های سایر کشورها در این زمینه مبادرت ورزد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام

کد خبر 5252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =