به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، ۲ سوال در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۱ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی از حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد.
سوال اول مربوط به حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان و ۱۶ نماینده دیگر با موضوع انتصابات و عملکردهای صورت گرفته در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سوال دوم هم مربوط به کمال حسین پور نماینده پیرانشهر و سردشت از همین وزیر عضو کابینه بود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی در توضیح سوال اول: نظر مراجع امنیتی در انتصابات وزارت کار کجاست؟
مجید انصاری سخنگوی کمیسیون اجتماعی در توضیح سوال نماینده مردم فلاورجان از وزیر کار، گفت: بر اساس اظهارات آقای موسوی لارگانی در کمیسیون؛ شایسته سالاری در انتصابات یکی از الزامات مدیریتی است و باید به نیروهای متخصص و کاردان و انقلابی داخل سیستم توجه کرد، لیکن در دوره مدیریت جدید وزارتخانه عظیم تعاون کار و رفاه اجتماعی همانگونه که انتظارش میرفت شاهد حجم زیادی از انتصابات برون سازمانی هستیم.
وی افزود: انتصاباتی بیشتر رفیق محور که انگیزه ها را در بین نیروهای زبده و جوانان متخصص وزارتخانه از بین برده است، نماینده فلاورجان اذعان دارد که وزیر با اتوبوسی از نیروهای همراه کارنابلد وارد سیستم شده و هیچ توجهی به ظرفیتها، حجم کار و وظایف ندارد لذا خواستار ایراد توضیحاتی پیرامون دلیل این اقدامات و انتصابات که آیندهای نامشخص به دنبال دارد، شد.
انصاری در ادامه اظهار کرد: پاسخگوی نیروهای متخصص و باتجربه و جوان وزارتخانه باید مشخص شود که چه کسی است چراکه بعضا شاهد بودیم بدون کسب نظر مراجع نظارتی و امنیتی انتصاباتی انجام شده است.
موسوی لارگانی: عبدالملکی وضعیت وزارت کار را اورژانسی کرده
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم مجلس شورای اسلامی در جریان سوال از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی ۱۶ نفر از نمایندگان گفت: خدای متعال را در ماه مبارک رمضان شاهد می گیرم که هدفی جز اصلاح امور و به سامان رساندن امور نابسامان این وزارتخانه ای که با ۷۰ درصد جمعیت این کشور سروکار دارد را ندارم. اگر اوضاع اسفبار این وزارتخانه نبود، از طرح سوال در صحن علنی می گذشتم.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس یازدهم بیان کرد: تیم وزارتخانه هفته هاست به مجلس لشگرکشی کرده اند و در محافل خصوصی با صراحت گفته اند با امکانات و اختیاراتی که دارند، وزیر را از هر چالشی در مجلس نجات می دهند، امروز هم از صبح خیمه زده اند، اما بنده با شناختی که از عقلانیت، حرّیت و درایت همکاران عزیز دارم، مطمئنم نتیجه جلسه امروز باعث تقویت مجلس و به نفع قاطبه ملت و نظام، تقویت دولت آقای رئیسی و نجات وزارت کار از انحراف می شود.
وی ادامه داد: در جلسه رأی اعتماد بیان کردم که انتخاب آقای عبدالملکی که جوان مومنی است، در درجه نخست ظلم به این جوان، بعد ظلم به دولت و کشور است. در طول این ۹ ماه نیز هیچ ملاقات و تماسی با وزیر نداشته ام تا شائبه ای پیش نیاید. با زبان روزه از آقای عبدالملکی می خواهم از تریبون مقدس مجلس به این تهمت ها و شبهاتی که دوستان، شرکا، رفقا و کارمندانشان به بنده و سایر نمایندگان وارد کرده اند، پاسخ دهند. در طول این ۹ ماه آیا بنده درخواست شخصی، منطقه ای، استانی و حتی ملی از ایشان و کل سازمان های زیرمجموعه داشته ام یا خیر؟ شفاف پاسخ دهند تا غبار نفاق زدوده شود و مردم سره را از ناسره بشناسند.
تجمعات نوظهور کارمندان وزارت کار
این نماینده مردم در مجلس اظهار داشت: وضعیت وزارتخانه به حدی اورژانسی است که اگر سریعاً این روند متوقف نشود، به تنهایی برای زمین زدن دولت آقای رئیسی کفایت می کند.
موسوی لارگانی بیان کرد: تهی کردن این وزارتخانه از نیروهای کارآمد، باتجربه و غیرسیاسی موجب شد تا تجمعات نوظهوری توسط کارمندان این وزارتخانه و برخی سازمان های زیرمجموعه صورت گیرد که در تاریخ این وزارتخانه بی سابقه بوده است و بیانگر غلبه یأس، ناامیدی، بی انگیزگی در کارکنان و ناتوانی و بی تدبیری وزیر و مدیران منصوب ایشان در اقناع و مدیریت پرسنل وزارتخانه است، چنانچه وزیری بین کارکنان خود وزارتخانه مقبولیت و مشروعیت نداشته باشد، کارایی و مدیریت او در آن مجموعه زیر سوال می رود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اینکه وزیر و دوستانش فریاد بزنند هر کسی با ما نیست، ضد انقلاب و فاسد است، اینکه شاخص انقلابی بودن فقط حلقه چندنفره دور آقای وزیر است! با اساس و مبانی نظام و انقلاب ناسازگار است، باید تأسف خورد که طبق گفته وزیر همه قبلی ها فاسد بودند، یا براساس گفته نزدیکان وزیر ما به اندازه انگشتان دو دست هم در وزارت کار نیروی انقلابی نداریم. اینها دقیقا برخلاف تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای جهاد تبیین است.
وی بیان کرد: بدنه وزارتخانه که سال ها کار کرده اند و با آزمون و خطا، مجرب شده اند، مشاهده می کند که همه مدیران از بیرون آمده اند و همگی نیروهای فاقد توانایی و شایستگی لازم و بعضاً مشکل دار و وابسته به از ما بهتران و احزاب هستند. وزیر و اطرافش رفتار متکبرانه و غرورآمیز با بدنه و کارمندان قدیمی دارند، آنگاه انگیزه ای برای کار و پیشرفت ندارند. مدعی شده اید مدیران وزارتخانه را از داخل وزارتخانه منصوب کرده اید، اما اسناد خلاف این را نشان می دهد. این لیست انتصابات حضرتعالی در اختیار حقیر هم قرار گرفت. این در حالی است که شاید شما دو لیست داشته باشید و بعضاً افراد مشکل دار را منصوب کرده اید. شما ۸ معاون وزیر انتخاب کرده اید که همگی از بیرون وزارتخانه منصوب شده اند. مشخص نیست آماری که اکنون در بین نمایندگان پخش کرده اید از کجا آورده اید! ۸۲ درصد مدیران کل و ستادی و روسای مراکز از بیرون وزارتخانه آمده اند. این نسل کشی مدیریتی در سازمان ها و صندوق های تابع بیداد می کند. به عنوان مثال در تامین اجتماعی ۲۳۰۰ نفر از مدیرانی که بیشتر آنها امکان خدمت تا ۳۵ سال را داشته اند، بالاجبار بازنشسته کرده اید تا جا برای رفقای بی تجربه شما باز شود.
تغییر سه مدیر شستا و تاپیکو در چند وقت اخیر
موسوی لارگانی اظهار داشت: البته اگر انتخاب مدیران براساس شاخص صورت می گرفت، اشکالی وارد نبود، اما شما به دلیل ضعف مفرط، خام بودن، رفیق بازی، جو تملق و چاپلوسی را در وزارتخانه ترویج کرده اید و همچون تقسیم غنایم جنگی، انتصابات را از بین رفقا، دوستان، هم گروهان و شرکا انجام داده اید، این توهین به نظام استخدامی کشور است. این وزارتخانه سیاسی نیست که اینگونه تمام نیروها را قتل عام کرده اید، زمانی هم با تذکرات نمایندگان مجلس مواجه می شوید از طریق سربازان رباتی، لشکر سانه ای تان سیلی از اتهامات ناروا در فضای مجازی نثار دلسوزان کرده و جنگ روانی راه می اندازید.
وی با بیان اینکه مدعی هستید کارآمدی مهمترین شاخصه دوران وزارت شماست که چند مورد از تبعات و نتایج انتصابات ناثواب را بیان می کنم، ادامه داد: تغییر ۳ مدیرعامل در شستا که منجر به کاهش ۹۹ درصدی سود شستا در یکساله منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۰ به اذعان خود مدیران شستا شده است و ضررهای هنگفتی به شستا و تامین اجتماعی وارد شده است. این همه سند کارآمدی شماست! تغییر ۳ مدیرعامل شرکت دخانیات با بیش از ۲ هزار نیروی مازاد ستادی در شرایطی که در وضعیت نابسامانی قرار داشت، با دستور شخصی وزیر و برای حفظ صندلی تاحدود ۳۰۰ نفر نیروی ستادی دیگر به صورت سفارشی جذب شده اند.
این نماینده مجلس مطرح کرد: در شرکت دخانیات ۳۳ نفر از کارمندان عادی را تعدیل کرده اید که رسماً به آقای رئیس جمهور شکایت کرده اند، در حالی که شما نزدیک به ۳۰۰ نفر به این شرکت اضافه کرده اید. ۸ ماه است تامین اجتماعی به مراکز درمانی و بیمارستانی بدهکار است و باعث کندی خدمت رسانی به بازنشستگان و بیمه شدگان تامین اجتماعی شده است. سفر پرهزینه برخی از مدیران وزارتخانه به روسیه با هزینه بیت المال، عدم پرداخت به موقع حقوق اسفندماه بازنشستگان در سال گذشته که نهایتاً کاشف به عمل آمد با وجود ادعای وزیر ۵ هزار میلیارد تومان از یکی از بانک ها دریافت کرده اند تا حقوق بدهند و فقط ۵۰۰ میلیارد تومان به این بانک سود پرداخت کرده اند! توجه به دلالان در صنایع فولاد و پتروشیمی در انتصابات صبافولاد در مسجدسلیمان باعث ایجاد بحران امنیتی در منطقه شده است. عدم توزیع ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته از سازمان هدفمندی یارانه ها برای ۷ هزار خانواده مستضعف که بعد از ۳ ماه در پایان فروردین ماه این اعتبار عودت داده شد.
موسوی لارگانی تاکید کرد: انتصاب همشهری آقای وزیر به عنوان رئیس آمار وزارتخانه برای آمارپردازی و مستندسازی نادرست به عنوان اولین تغییر وزارتخانه مورد سوال است. تغییر ساختار به نحوی که بودجه زیرمجموعه آمار شود، از جمله تغییرات در وزارتخانه است. این تجربه را قبلا در کمیته امداد شاهد بودیم که نتیجه آن آمار مخدوش بود. این آمارسازی های غلط از رکوردزنی شرکت ها و وزارتخانه ها پس از اعلام از تریبون اصلی وزارتخانه یعنی توییتر عبدالملکی یکی پس از دیگری از سوی مراجع مختلف تکذیب می شود!
حضور داماد تئوریسین اقتصادی آقای روحانی در بیمه ملت
وی بیان کرد: معرفی داماد تئوریسین اقتصادی آقای روحانی و وزیر آن دولت بدون رزومه برای مدیرعاملی و عضویت در هیات مدیره بیمه ملت با ۳ هزار میلیارد تومان پرتفوی، علی رغم شعارهای پوچ بر علیه مدیران دولت قبل، انتصاب پرتعداد افرادی که تحت عنوان مدیران کمیته امداد در وزارت کار به عنوان جوان گرایی که البته بیشتر مدیر شبهه امدادی هستند، یعنی از توییتر به کمیته امداد منتقل شده اند و حالا با رزومه سازی به وزارت کار آمده اند، چون نیروهای قدیمی کمیته امداد همگی را به افترا بسته اند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: اظهارات شاز وزیر و معاونین در رسانه ها اسباب تمسخر دولت را فراهم کرده است، معاونتان گفته که قمیت دلار منفی می شود یا تاکید چندباره وزیر به ایجاد اشتغال یک میلیون تومانی و نابودی فقر تا پایان سال، پرداخت غیرقانونی به تهیه کننده برنامه تلویزیونی "میدون" با دستور صریح وزیر برای خرید آنتن سیما از جمله اقدامات مسئله دار وزیر است.
عبدالملکی در پاسخ به سوال اول: در انتصابات از هیچکسی توصیه نمیپذیرم
حجت الله عبدالملکی ضمن آرزوی قبولی طاعات برای هممیهنان و تسلیت درگذشت استاد نادرطالبزاده گفت: روز جهانی کارگر را تبریک میگویم؛ کارگران یعنی اغلب جمعیت کشور و مجلس و دولت انقلابی به خوبی موضوع کارگران را پیگیری میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به موضوع وضعیت انتصابات و در پاسخ به سوال سید ناصر موسوی لارگانی درباره انتصابات مطرح کرد: باید درباره انتصابات توضیح دهم که چه مقدار از همکاران خود وزارتخانه بودهاند و چه تعداد افراد از بیرون بوده است؛ حدود ۳۰۰ نفر انتصابات داشتیم و حدود ۲۳۷ نفر از انتصابات از همکاران در وزارتخانه بودهاند که از آنها استفاده کردهایم.
وی ادامه داد: عدهای را در دورهای به دلایل سیاسی به کار نگرفته بودند و در طول ۸ سال در مجموعه نبودند؛ ما آنها را برگرداندیم مانند رئیس سازمان بهزیستی. همچنین تعداد ۳۹ نفر از جوانان انقلابی و مومن را به کار گرفتهایم؛ با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره جوانگرایی، ما از افراد باتجربه، متخصص و انقلابی استفاده کردهایم.
عبدالملکی با برشمردن معیارهای انتصابات مطرح کرد: انقلابی بودن، کارآمد بودن، فسادستیزی، دست پاک بودن و مردمی و متخصص بودن از معیارهای انتصابات ما بوده است و بیش از ۸۰ درصد هم از همکاران در خود مجموعه وزارتخانه منتصب شدهاند.
عضو کابینه دولت سیزدهم تأکید کرد: معیارها مشخص بوده است و نگاه ما به طیف و اشخاص نبوده و نگاه فامیلی در انتصابات نبوده است.
فعالان رسانهای ستادهای انتخابات روحانی را بیرون کردم
وی با تأکید بر ایجاد عدالت در نظام پرداخت در وزارتخانه مطرح کرد: آنچه که در متن سوال آمده است این است که استعلامات هم در انتصابات ایجاد نشده است؛ با توجه به فهرست انتصابات که از خود وزارتخانه انتخاب شدهاند، نسخهای از استعلامات قانونی افراد را به رئیس مجلس تقدیم میکنیم.
عبدالملکی تأکید کرد: با روی کار آمدن دولت مردمی عدالتگرا این حس در همکاران و نه فقط در تمامی کارکنان دستگاههای اجرایی ایجاد شده است که میتوانیم به سمت عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد برویم و لذا درخواست آنها ایجاد عدالت در نظام پرداخت حقوق و دستمزد در کشور است، رئیس جمهور هم بر این موضوع تأکید دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: با توجه به اینکه من عضو شورای حقوق و دستمزد دولت هستم، موضوع عدالت در پرداختها را پیگپری میکنم.
وی افزود: در موضوع انتصابات باید توضیح دهم که وزارتخانه را در چه وضعیتی تحویل گرفتیم البته نمیخواهم به دولتهای گذشته برگردم اما لازم است نکاتی را اشاره کنم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اجتماعیترین وزارتخانه دولت است که متأسفانه در دوره گذشته و در دولت دوازدهم به سیاسی و امنیتیترین وزارتخانه تبدیل شده بود.
عبدالملکی گفت: تعداد بسیاری از اقوام، خویشاوندان و نزدیکان وزیر به کارگیری شده بودند، انتصابات سیاسی انجام شده بود که دامنه و امتداد آنها تا شرکتها و صندوقهای آن هم پیش رفته بود. فعالان رسانهای ستادهای انتخاباتی به کارگیری شده بودند و در پستهای مدیریتی مستقر شده بودند، بعضی از پستهای کلیدی در اختیار بعضاً افرادی بود که جزء متحصنین مجلس ششم بودهاند و برخی جزء محکومین فتنه ۸۸ بودند و بعضاً محکومیت اقتصادی داشتند.
عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به قسمی که در مجلس خورده، مطرح کرد: بنده طبق عهدی که در همین مجلس و با آقای رئیس جمهور با مردم بستم و عهدی که با خداوند متعال کردم این بود که این افراد ناصالح را برکنار کنم و امانت را به امانت دار بسپارم و تلاش میکنیم این کار را انجام دهیم.
۴۰۰ هزار بیمه شده جدید داریم
وی ادامه داد: ما در انتصابات از هیچکسی توصیه نپذیرفتیم صرفاً بر اساس معیارهایی که رئیس جمهور گفته بودند و مورد تأیید مجلس بود انتخابات را انجام دادیم، حدود ۴ هزار نفر را بررسی کردیم و امانت را به امانتدار سپردیم و این موضوع ادامه هم دارد.
عبدالملکی با اشاره به موفقیتهای وزارتخانه کار در دولت سیزدهم مطرح کرد: اگر شاهد موفقیتهایی هستیم به جهت اعتماد دولت، همکاری مجلس و زحماتی است که همین افرادی که منصوب کردیم کشیدند، اگر ما یک روز تأخیر در پرداخت حقوق و دستمزد بازنشستگان را نداشتیم به همین جهت بوده است، اگر در سال گذشته یک میلیون و ۱۴۴ هزار نفر به بیمه شدگان اضافه شده حاصل زحمات همین افراد انتخاب شده بوده است. اگر استقراض از بانک رفاه را به صفر رساندهایم در حالی که قبل از آن ماهی ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای حقوق بازنشستگان وام گرفته میشد ما آن را به صفر رساندهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر حقوقها سر وقت داده شده است به یمن حضور همین افراد منتصب شده بوده است. اگر ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد جدید برای صندوقها ایجاد شد در حالی که در بودجه نبود حاصل زحمات این افراد بوده است؛ اگر خدماتدهی رفاهی به بازنشستگان اعم از بیمه تکمیلی و وامهای قرضالحسنه انجام شد و ارتقاء پیدا کرد حاصل زحمات همین افراد بوده است. اگر سهم شرکتها از مخارج صندوق ها ۷۰ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و از ۳۰ هزار میلیارد تومان به ۵۲هزار میلیارد تومان رسید حاصل زحمات افراد جهادگر بوده است. ما در برخی موارد رکورد زدیم مانند فولاد، دارو، سیمان، پتروشیمی، گردشگری.
وی با اشاره به موضوع حقوقهای نجومی مطرح کرد: اگر منافذ حقوقهای نجومی مسدود شد و جریان جدیدی از مبارزه با فساد را در زیرمجموعهها آغاز کردیم، همه به همت افراد جهادگر و انقلابی همین وزارتخانه بوده است. اگر ۴۰۰ هزار بیمه شده جدید که اشتغال جدید هم برای آنها ایجاد شده حاصل تلاش همکاران ما بوده است.
سود شرکتهای تولیدی شستا ۵۰ درصد افزایش یافت
عبدالمکی ادامه داد: عامل موفقیتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همکاری دولت و مجلس و مجاهدت همکارانم تا سطح کارمند در دورافتادهترین شهرستانها و کشور عزیز میدانم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن برشمردن سیاستهای کلی تأمین اجتماعی مد نظر مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: در فروردین ماه سیاستهایی در حوزه تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری به وزارتخانه ابلاغ شد که البته مخاطب اصلی آن دولت و مجلس است که اگر این سیاستها اجرایی و عملیاتی شود یک انقلاب در حوزه رفاهی و تأمین اجتماعی ایجاد خواهد شد.
وی تأکید کرد: در همان روز رئیس جمهور به بنده دستور دادند که در مدت دو ماه با همکاری دستگاههای مختلف، مجلس و دانشگاهیان پیشنویس لوایح را آماده کنیم و در مدت ۶ ماه بتوانیم این سیاستها را جهت اجرا تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم و مجلس باید ظرف ۶ ماه این سیاستها را پیگیری کرده و اسناد قانونی آن را به تصویب برساند.
عبدالملکی مطرح کرد: آقای رئیس جمهور از طرف دولت مأمور شدهاند که کمیتههایی تشکیل دهند که برخی از نمایندگان نیز در این کمیتهها حضور دارند که صمیمانه از آنها تشکر می کنیم. برای پیاده شدن سیاستهای کلی تأمین اجتماعی حتماً نیاز داریم که مجلس شورای اسلامی ارتباط تنگاتنگی با دولت داشته باشد.
عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: در زمینه رفع فقر مطلق برنامههای بسیار زیادی را آغاز کردهایم که الان در میانه این برنامهها هستیم، در زمینه اشتغال میخواهم که یک فرصتی به بنده داده شود تا گزارشی از اقدامات در موضوع اشتغال ارائه دهیم. در موضوع کاهش آسیبهای اجتماعی هم برنامههای جدی آغاز شده است، در موضوع ارتقاء مدیریت شرکتها کارهای اساسی انجام شده است و نتیجه آن به طوری است که مثلاً در شستا سود شرکتهای تولیدی ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه مطرح کرد: در موضوع تأمین اجتماعی و بازنشستگی و همه این مسائل، اقدامات و برنامههای بسیار خوبی آغاز شده است که میتوانم بگویم که بدون همکاری و تعامل تنگاتنگ مجلس شورای اسلامی و دولت قطعا موفق نخواهیم شد.
وی گفت: با اشاره به نزدیک شدن به پایان ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر این عید را به شما تبریک میگویم؛ انشاء الله عید خلاصی از گناهان برای همه ما باشد و عید خلاصی مردم از مشکلات اقتصادی باشد.
مجلس از توضیحات عبدالملکی درباره فرآیند انتصابات در وزارت کار قانع شد
در جریان سوال ملی سیدناصر موسوی لارگانی از حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص انتصابات مدیران وزارتخانه و روسای سازمانها از افراد خارج از وزارتخانه، این نماینده پس از توضیحات وزیر از پاسخ های وی قانع نشد، در نهایت این طرح سوال به رأی مجلس گذاشته شد که نمایندگان با ۱۲۲ رأی موافق، ۱۰۱ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه، از پاسخ های وزیر قانع شدند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی در توضیح سوال دوم: برنامههای وزارت کار برای بیکاری چیست؟
مجید انصاری سخنگوی کمیسیون اجتماعی در توضیح سوال کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت از وزیر کار، گفت: براساس اظهارات حسین پور، یکی از اهداف کلان توسعه، کاهش بیکاری و توسعه فعالیت های شغلی است، بیکاری یک پدیده مخرب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: معضل بیکاری در حال حاضر به شدت مردم کشور و مخصوصا جوانان را تحت فشار قرار داده و تبعات و بحران های متعددی را برای کشور در پی داشته است، متولی اصلی اشتغال کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اما این وزارت خانه از وظایف خود که بهبود فضای کسب و کار و آموزش نیروی کار و صیانت از آن است غافل شده است، مبارزه با بیکاری و حل مسأله اشتغال باید در رأس برنامه های کشور و مخصوصا برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد.
انصاری تصریح کرد: پذیرفته نیست که جوانان متخصص و جویای کار کشور، بیکار بمانند و امنیت روحی و روانی آنان و خانواده هایشان تحت تأثیر قرار بگیرد. برنامه های آن وزارت خانه در حوزه اشتغال و مبارزه با معضل بیکاری چیست؟ چرا آن وزارتخانه این حوزه مهم و حیاتی کشور را به حال خود رها کرده است؟
حسین پور: روند آسیبهای اجتماعی در وزارت کار جدید شتاب گرفته
کمال حسین پور نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس در توضیح سوال خود از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت سازمان بهزیستی گفت: امروز روز جهانی کار و کارگر است و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حیات ملت را مدیون کار و کارگران میدانستند و میفرمودند بزرگداشت روز کارگر، ستون فقرات استقلال کشور و اسطورههای سرنوشتساز و رهاییبخش است و وظیفه ملی و همگانی حمایت از این افراد است لذا روز جهانی کار و کارگر را تبریک میگویم.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن تبریک روز معلم و یادآور شکوه و عظمت معلمان در طول تاریخ در عرصه تعلیم و تربیت افزود: یکی از شعارهای انقلاب اسلامی حمایت از مستضعفان بوده و جمهوری اسلامی ایران به سبب دفاع از همین شعار قرآنی فشارهای سیاسی بسیاری را از طول دهههای گذشته تحمل نموده است. از نظر امام خمینی (ره) پیروزی انقلاب اسلامی ایران در گرو تلاش طبقات پایین یعنی همان مستضعفان است.
وی یادآور شد: حضرت امام (ره) همچنین خطاب به محرومان فرمودند که «شما این انقلاب را به ثمر رساندید»، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی همچنین فرمودند «آنهایی تا آخر با ما هستند که درد فقر و محرومیت را چشیده باشند»، همچنین توصیه میکردند که برای محرومان کار کنید.
اوضاع معلولان در دوره مدیریتی جدید وزارت کار چه تفاوتی با قبل داشته
حسینپور در ادامه اظهار کرد: سازمان بهزیستی به منظور تحقق اصول ۲۱ و ۲۲ قانون اساسی در سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شد تا با اتخاذ تدابیر و ارائه خدمات و حمایتهای غیر بیمهای با حفظ ارزشها و کرامات والای انسانی و تکیه بر مشارکتهای مردم در جهت گسترش خدمات توانبخشی و بازپروری، پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروههای کم درآمد اقدام نماید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: رسیدگی به امور کودکان بیسرپرست، زنان بیسرپرست و سرپرست خانوار مسئولیت سلامت روان جامعه، حمایت از سالمندان و کودکان کار و خیابانی، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب، کاهش طلاق، مشاوره، اشتغال، آموزشهای پیش از ازدواج، بخشی از وظایف مهم سازمان بهزیستی است. این سازمان از مهمترین نهادهای حمایتی کشور است که در راستای تحقق آرامش، دفاع از امنیت در جامعه باید تلاش کند و حیات و پویایی آن منوط به ارائه خدمات تحت این وظایف است.
وی یادآور شد: اما متأسفانه در چند مدت اخیر این سازمان دچار ضعفِ مفرط و سوءِ مدیریت شده و به ارگان خسته و از پا افتاده ای تبدیل شده که درگیر و دار بروکراسی اداری، دست و پا می زند. این موضوع، انتقادات جدی را متوجه دولت و این سازمان مهم و حیاتی کشور کرده است. با روی کار آمدن دولت انقلابی، مردم مستضعف کشور و به خصوص جامعه هدف سازمان بهزیستی، امیدوار بودند که خونی جدید در شریان هایِ حیاتیِ این سازمان جریان یابد و رئیس جمهور محترم هم در برنامههای خود بر رسیدگی به اقشار محروم و مستضعف و حمایت از سازمان بهزیستی تأکید کردند.
حسینپور خطاب به وزیر کار گفت: جناب آقای وزیر؛ شما در زمان گرفتن رأی اعتماد در محضر نمایندگان گفتید برنامه ام کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی است. برای این کار چه کردید؟ گفتید به معلولان رسیدگی می کنید و پیگیری سهم سه درصدی معلولان از استخدام، کاهش هزینههای معلولیت، تهیه و تامینوسایل کمک توانبخشی، کاشت حلزون، تهیه وسایل بهداشتی و درمانی و تامین مسکن برای خانوادههای پر معلول در اولویت برنامه ام است، بفرمائید اوضاع معلولان در دوره مدیریت شما با مدیریت قبل چه تفاوتی داشته است؟ چرا وضعیت معلولان بهتر نشده؟ چرا از دغدغههای آنان کاسته نشده؟ چرا وسایل کمک توانبخشی آنان تهیه و تأمین نشده؟
رئیس سازمان بهزیستی وقتی برای مطالعه گزارشات علمی ندارد
این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: شما در جلسه رأی اعتماد گفتید که رسیدگی به زنان بی سرپرست و بد سرپرست، کمک به ازدواج زنان سرپرست خانوار و ایجاد مشاغل خانگی برای آنان و تقویت بیمههای مشاغل خانگی برای کمک به قشر زنان سرپرست خانواده از مهمترین برنامههای شماست. جناب وزیر، سخن گفتن و وعده دادن آسان است. حمایت شما از مشاغل خانگی به جلسات نامنظم و بدون برنامه و بدون نتیجه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی منحصر و محدود شده است.
وی خاطر نشان کرد: بروکراسی سازمان بهزیستی بسیار زیاد است، قراردادن تصمیمات در پیچ و خمهای اداری و مشمول زمان گرداندن آن باعث به تاخیر افتادن فعالیتهای این سازمان شده است. در حال حاضر سازمان بهزیستی نه تنها قادر به انجام وظایف خود نیست بلکه به معنای واقعی کلمه به دلیل عدم توانایی در مواجهه با مشکلات و مسایل مردمی، در جلب نظر محرومان و مستضعفان کشور برای حمایت از مجموعه دولت نقشی منفی دارد.
حسینپور افزود: سازمان بهزیستی کشور از سال ۱۳۹۸ اقدام به راه اندازی طرحی به نام «مثبت زندگی» نموده است، این طرح با مدیریت بخش غیردولتی و نظارت و حمایت مالی سازمان بهزیستی، در واقع ادامه دهنده فرایند «برونسپاری خدمات اجتماعی» است. بر اساس نتایج به دست آمده از گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، این طرح با چالشها و نقیصههای اساسی همچون «ایجاد تغییرات ساختاری بی ضابطه و غیرکارشناسی»، «عدم تناسب میان اصل محله محوری با استقرار استیجاری مراکز و مددجویان»، «ابهام در تحقق اهداف در نظر گرفته شده در حوزه مددکاری خانواده محور و جامعه محور»، «کیفیت پایین سامانه الکترونیکی مراکز» و «عدم پایداری مالی»، روبه رو بوده است. طرح «مثبت زندگی» نتوانسته است استانداردهای پنجگانه مصرح در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی کشور شامل جامعیت، کفایت، فراگیری، پایداری منابع مالی و نظارت و اثربخشی را تأمین نماید.
وی ادامه داد: چرا این رویه نادرست اصلاح نمی شود؟ آیا مدیران سازمان بهزیستی غیر از گذاشتنِ حکم انتصاب بر سر خود، برای خواندن گزارشات علمی و کارشناسی این چنینی وقت دارند؟ اصلا چرا باید چنین تغییرات کلان و ساختاری در مراکز غیردولتی وابسته به سازمان بهزیستی ایجاد می شد که الان مجبور باشیم با صرف وقت و هزینه بسیار دوباره به نقطه اول بازگردیم؟
تعداد کودکان کار افزایش یافته
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: روند آسیبهای اجتماعی در کشور شتاب گرفته؛ گرچه گسترش اورژانس اجتماعی و ایجاد متداوم مراکز ساماندهی ترک اعتیاد برای معتادان و جلوگیری از کارتن خوابی همیشه افزایش نسبی داشته اند اما نتوانسته اند حجم ورودی این معضلات را کاهش دهند. در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی سازمان بهزیستی به عنوان اصلیترین متولی رسمی کنترل آسیبهای اجتماعی در کشور، فقدان شناخت جامع از آسیبهای اجتماعی وگروههای آسیب دیده و آسیبپذیر است، این سازمان عریض و طویل در بخش تولیت در حوزه آسیبهای اجتماعی هم موفق عمل نمی کند.
وی تصریح کرد: سوال من از وزیر این است که آیا سازمان بهزیستی توانسته است در بهزیستن افراد جامعه و کاهش آلام اجتماعی موفق عمل کند؟ آیا این سازمان توانسته از ظرفیت جامعه مدنی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش تعداد محرومان و آسیب دیدگان به خوبی بهرهمند شود؟ آیا مدیران و مسئولان ارشد آن سازمان از افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار، زنان و دختران آسیبدیده و کودکان کار اطلاع دارند؟ آیا روند کنونی مدیریت سازمان به نحوی است که رویههای نادرست و غلط گذشته اصلاح شود؟ آیا تـلاش سازمان بهزیستی بـرای حفـظ کیـان خانوادههـای آسـیب دیـده و آسـیب پذیـر، نگهـداری، مراقبـت و توانبخشـی معلـولان و بازگشت آنان به زندگـی عـادی کفایت می کند؟ در پاسخ به این سوالات، نظر قریب به اتفاق کارشناسان منفی است. نمایندگان محترم مجلس هم در شهرستان های مختلف کشور این موضوع را به عینه مشاهده می کنند که جامعه هدف سازمان بهزیستی به حال خود رها شده اند.
حسینپور خطاب به وزیر کار متذکر شد: جنابعالی در بخشی از برنامههای خود در حوزه بهزیستی از افزایـش فشـار فقـر و مشـکلات اجتماعی و اقتصـادی ناشـی از آن، افزایش تعداد معتادین، افزایش آسیبهای اجتماعیِ زمینه ساز طلاق و اعتیاد، افزایش تعداد کودکان کار و از دست رفتن فرصتهای شغلی و افزایش بیکاری معلولان و مددجویان سخن گفتید و به توانمندسـازی خدمـتگیرنـدگان و عبـور از رویکردهـای صدقـهای بـه ایشـان اشاره کردید و برای عبور از این چالشها برنامه و راهکار ارائه دادید. چه شد؟ چرا برنامه هایتان را اجرا نمیکنید؟ چرا این سازمان به حال خود رها شده است؟ چرا برای اشتغال معلولان و دستیابی آنان به جایگاههای شغلی اقدام نمی کنید؟ آیا از صف بلند در نوبت ماندگان انواع خدمات سازمان اطلاع دارید؟ آیا از فرایند توانمندسازی و خودکفایـی افـراد جامعـه هـدف در سازمان بهزیستی راضی هستید؟
در شهرهای بزرگ برای مناسب سازی معابر، کاری نشده
وی یادآور شد: طرح مباحث نظری برای زمانی بود که هنوز وزیر نشده بودید. اکنون زمان اجرا و عمل به وعده است، شما اکنون وزیر کار هستید و نمی توانید بگویید اگر چنین و چنان بشود، می توان اشتغال ایجاد کرد. طرح مباحثی چون ایجاد اشتغال با یک میلیون تومان نشان می دهد که جنابعالی با واقعیتهای بازار کار در ایران آشنا نیستید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: هنگامی که در چهارراهها، انبوه کودکان کار را می بینید، آیا برنامههایتان را در ذهن مرور میکنید؟ اگر قبلا این پدیده دردناک را در کلان شهرها می دیدیم، اکنون در شهرهای کوچک نیز شاهد حضور این کودکان هستیم. چرا برای آنها کاری نمی کنید؟ چرا به وعدههایتان در ساماندهی کودکان کار عمل نمی کنید؟ چطور با آرامش می توانید سر بر بالین بگذارید؟ آیا از وضعیت جامعه هدف سازمان بهزیستی در شهرستان های محروم و کم برخوردار خبر دارید؟
حسینپور اظهار کرد: واقعیت این است که توانخواهان از حداقلهای اولیه مانند سیستم حمل و نقل، محیط فیزیکی، اطلاعات، آموزش و پرورش، تکنولوژی، اشتغال، منابع مناسب ارتباطی و رسانهای به دلیل عدم مناسب سازی معابر برخوردار نیستند. جناب آقای وزیر، موضوع مناسب سازی با توانمندسازی معلولان ارتباط مستقیم دارد، جایی که مناسبسازی انجام میشود امکان و شرایط برای استقلال نسبی مالی و شغلی و حرکتی معلولان فراهم می شود، جنابعالی بفرمائید سازمان بهزیستی برای ایجاد محیط بدون مانع و قابل دسترس، جهت مشارکت افراد معلول در همه حوزههای زندگی و فراهم آوردن فرصت برابر به آنها در برخورداری از امکانات زندگی اجتماعی، در طول مدت مسئولیت شما چه کرده است؟ شما یا یکی از معاونانتان یک ساعت بر ویلچر بنشینید و در خیابانهای شهر بچرخید تا به عمق فاجعه پی ببرید. ما حتی در شهرهای بزرگ برای مناسب سازی معابر، کاری نکرده ایم.
باید ساختار بهزیستی تغییر اساسی کند
وی همچنین گفت: در حوزه توانبخشی تا آنجایی که کار مربوط به نوشته و دستورالعملها و ارائه آمار است، سازمان بهزیستی، موفق عمل کرده است. اما در حوزه عملیاتی این چنین نیست. بیشتر انرژی و وقت در سازمان صرف ظواهری چون جمع آوری و ارائه آمارهای تکراری و بدون نتیجه و کارهای صرفا اداری میشود. سازمان بهزیستی در اجرای برنامههای خود بیشتر به دنبال کمیت است و کیفیت خدمات را چندان مدنظر قرار نمیدهد. البته در حوزه کمیت هم موفق نبوده است. سازمان بهزیستی، در بخشهای اجرایی خود هنوز پوستاندازی نکرده و در بر همان پاشنه سابق می چرخد. این سازمان نیازمند نیرویهای متخصص و مجهز به یافتههای علمی جدید در حوزه مددکاری اجتماعی و توانبخشی است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس یادآور شد: سازمان بهزیستی با ساختار و عملکرد کنونی، پاسخگوی نیازها و مشکلات اجتماعی کشور نیست؛ این سازمان در تمام حوزهها نیازمند بازنگری اساسی است.
حسینپور با اشاره به فرمایشی از معمار کبیر انقلاب گفت: ایشان فرمودند که «خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولین کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومین و رو آوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار شوند».
عبدالملکی در پاسخ به سوال دوم: اجرای قانون جامع معلولین نیازمند ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است
حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال کمال حسین پور در خصوص انجام ماموریت های سازمان بهزیستی، گفت: یکی از نگرانی های جدی ما در رابطه با سازمان بهزیستی بوده چرا که مخاطبین این سازمان جزو ضعیف ترین و مظلوم ترین اقشار جامعه هستند.
وی ادامه داد: زمانی که آقای حسین پور دغدغه خودشان را بیان کردند آغاز کار بنده در وزارت کار بوده و بودجه سازمان بهزیستی نیز بسته شده بود، این سازمان به شدت هزینه محور بوده و اگر بخواهیم مستمری پرداخت کنیم و یا خدماتی برای معلولین و سالمندان داشته باشیم نیازمند به منابع مالی است که متاسفانه در آن زمان منابع به قدر کافی نبود و ما در حد توانمان کار کردیم.
عبدالملکی اضافه کرد: خوشبختانه امسال اعتبارات خوبی برای سازمان بهزیستی توسط مجلس انقلابی در نظر گرفته شده است و افزایش ۴۷ درصدی بودجه این سازمان هدیه مجلس به مخاطبین، معلولین، زنان سرپرست خانوار و اقشار آسیب پذیر و نیازمند بوده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات پیش بینی شده برای سازمان بهزیستی در بودجه ۱۴۰۱ فراتر از لایحه دولت بوده است، اضافه کرد: در بخش تبصره ۱۴، ۴۷ درصد افزایش اعتبار برای بهزیستی داریم و در مجموع ردیف ها ۴۶ درصد و از حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ۲۳ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار رسیدیم و در بخش تسهیلات قرض الحسنه نیز در بودجه سال جاری ۲۱۷ درصد افزایش اعتبار داشتیم.
قانون حمایت از معلولان به صورت کامل اجرایی نشده
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: ما در سازمان بهزیستی به منابع مالی احتیاج داریم که امسال منابع تقویت شده و قطعا عملکرد سازمان نیز تقویت خواهد شد، هرچند که این اعتبارات کافی نیست و نیازمند توجه نمایندگان مجلس در بودجه های آتی هستیم چرا که تنها برای اجرای قانون جامع معلولین به ۴۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سوال حسین پور در رابطه با اینکه آیا سازمان بهزیستی در بهتر زیستن مردم موثر بوده یا خیر؟ گفت: اگر قانون حمایت از معلولان به صورت کامل اجرایی شود، قطعاً وضعیت این جامعه بزرگ بسیار بهتر خواهد شد. در رابطه با حوزه آسیب های اجتماعی که مقام معظم رهبری نیز به آن ورود داشته اند، به همین صورت است.
وی با اشاره به ارزیابی سازمان های مرتبط با اجرای قانون جامع حمایت از معلولان توسط وزارت کار گفت: تمام بودجه این قانون در اختیار سازمان بهزیستی قرار ندارد و بخشی از این بودجه در دل بودجه دستگاه های مختلف و متولی است و باید طبق قانون اقدام کنند، لذا ما گزارش هایی را به صورت دوره ای از عملکرد دستگاه های مختلف تهیه می کنیم و اولین گزارش را آذرماه سال گذشته به رئیس جمهور تقدیم کردیم که بلافاصله بعد از آن معاون اول جلسه ای را با عنوان کمیته اجرای قانون حمایت از معلولان تشکیل دادند که در آن تمام دستگاه ها را فصل الخطاب قرار داده تا به وظایف خود عمل کنند.
عبدالملکی با بیان اینکه گزارش دوم را ۳۱ فروردین سال جاری به رئیس جمهور محترم تقدیم کردیم، تصریح کرد: در این گزارش ۳۴ دستگاه اجرایی را به تفکیک میزان عملکردشان در حوزه های مختلف مرتبط با قانون ارزیابی کردیم که یک نسخه از آن را به رئیس محترم مجلس تقدیم می کنم.
تسهیلات اشتغالزایی ۲ برابر شده
این عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به بهبود وضعیت بودجه سازمان بهزیستی نسبت به سال گذشته اضافه کرد: این افزایش بودجه موجب می شود عملکرد سازمان بهزیستی در سال جاری بهتر باشد. با توجه به اضافه شدن برخی ردیف ها، خدمات ویژه تری برای جامعه هدف در نظر خواهیم گرفت. به عنوان مثال در حوزه اورژانس اجتماعی از تبصره ۱۴ در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که وظایف مختلفی از جمله مرتبط با مسائل کودک آزاری، گروه های آسیب پذیر، مسائل خانوادگی را برعهده دارد و سال گذشته به دلیل نبود این بودجه دست ما کاملا خالی بود، لذا امسال به شدت این حوزه تقویت خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات فرهنگی سازمان بهزیستی اضافه کرد: مسائل مربوط به زیارت اولی ها و مسائل فرهنگی از جمله وظایف اصلی سازمان بهزیستی بوده که ۱۵۰ میلیارد تومان توسط مجلس برای این حوزه در نظر گرفته شده است که با بهبود وضعیت کرونایی، تعداد زیادی از جامعه هدف را می توانیم پوشش دهیم.
وی اضافه کرد: درخصوص ورود فرزندان مستقل تحت حمایت بهزیستی به زندگی برای ایجاد شغل و کسب و کار و تهیه خانه ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت هزینه ای در نظر گرفته شده که در ماه های آتی گزارش آن به مجلس ارائه می شود. در رابطه با تسهیلات قرض الحسنه به دانشجویان نیز ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که به این قشر کمک می کند. همچنین می توانیم اقلامی مانند لپ تاب را نیز برای این افراد تهیه کنیم. همچنین در رابطه با تسهیلات ودیعه مسکن نیز اعتبارات سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که با همت مجلس به ۲ برابر افزایش یافته است و این امر منجر به بهبود وضعیت اجاره مسکن اقشار تحت پوشش در شرایطی که شاهد افزایش قابل توجه اجاره بها هستیم، باشیم.
عبدالملکی با اشاره به عملکرد سازمان بهزیستی در حوزه اشتغال مطرح کرد: اگر ما بتوانیم اشتغالزایی را بهبود بخشیم، بخش زیادی از مشکلات ما حل خواهد شد. در این خصوص ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات مرتبط با اشتغالزایی سال گذشته به ۶ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. در اولین جلسه شورای اشتغال کشور، زیست بوم ملی اشتغال جمهوری اسلامی ایران تصویب شد، در ذیل این شورا، کمیته ای تحت عنوان کمیته مشاغل حمایتی تشکیل شد که برای افراد نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی برنامه ویژه ای تدوین شده است، لذا در حوزه اشتغال امسال نیز شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود که در صورت دستور رئیس مجلس به صورت هر سه ماه یکبار به مجلس گزارش خواهم داد.
۸۱ میلیارد تومان بودجه بیمه حوادث معلولان
این عضو کابینه دولت سیزدهم اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که به صورت جدی پیگیر آن هستیم، قانون حمایت از معلولان درخصوص ظرفیت ۳ درصد استخدام ها از معلولان است. بیشتر دستگاه ها این قانون را اجرایی کرده اند، اما برخی دستگاه ها این قانون را به درستی پیاده نکرده اند، لذا با مراجعه به سازمان امور استخدامی از آنها درخواست کردیم این سهمیه حفظ شود، لذا این امر مورد تصویب قرار گرفت. از این رو به همه دستگاه ها ابلاغ کردیم که این قانون را رعایت کرده و بر آن نظارت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با بیمه حوادث معلولان نیز تصریح کرد: با توجه به احتمال بروز حوادث برای معلولان، بیمه حوادث را برای این اقشار در نظر گرفتیم تا تحت پوشش قرار گیرند، اما سال گذشته اعتباراتی برای این موضوع نداشتیم چرا که ۸۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که خوشبختانه امسال این مبلغ تامین شد.
حسین پور از توضیحات عبدالملکی قانع شد
کمال حسین پور در جریان سوال ملی خود از حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص برنامه وزارتخانه مذکور برای اشتغال، توسعه فعالیت های شغلی و مبارزه با معضل بیکاری و عملکرد سازمان بهزیستی، از توضیحات وزیر قانع شد.
انتهای پیام
نظر شما