به گزارش نمایندگان، از سازمان بهزیستی کشور، فاطمه محمد بیگی در بازدید از نمایشگاه سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: با وجود پدیده سالمندی که پیش رو داریم، ممکن است نیازها و مستمریهایی که جامعه ما به آن نیازمند میشود، بیشتر شود.
وی اضافه کرد: سازمان بهزیستی توانسته است تقریبا بیشتر افرادی را که برای پذیرفته شدن در سازمان در صف هستند پذیرش کند. اما آنچه مهم است کاهش ورودی به سازمان بهزیستی است. یعنی جلوگیری از معلولیتها، جلوگیری از سوانح و حوادث و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی مثل پدیده فرار یا خودکشی یا پیشگیری از آسیبهای روحی، روانی، استرس و اضطرابها در کاهش ورودی به سازمان بهزیستی موثر است.
رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و عضوهیأت رییسه کمیسیون بهداشت و درمان سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: باید در تمام راهبردها، برنامهریزیها، قانونگذاریها و نظارتها سازمان بهزیستی را تقویت کنیم و به عنوان یک سازمان عدالت محور و محرومیت زدا در نظر بگیریم. بودجههای این سازمان نیاز به افزایش و ارتقا دارد. چون برنامهریزیهای سازمان باید به روز شود. ارائه خدمات باید به صورت برخط، روزآمد و تصویب شده در نظر گرفته شود. میزان رضایت مددجویان بهزیستی باید افزایش پیدا کند.
محمدبیگی با بیان اینکه سطح زندگی اسلامی ایرانی با مراکز مشاوره خوب و بیمه شدن بسیاری از این فعالیتها مورد نیاز این جامعه است، افزود: افزایش میزان مستمریها و نشاندار کردن یارانهها از مهمترین مواردی است که باید برای سازمان بهزیستی در نظر بگیریم و به طور کلی در گام دوم انقلاب، سازمان بهزیستی باید به نفع بهتر زیستن افراد جامعه وارد عمل شود.
وی اضافه کرد: متأسفانه معمولاً کشور ما در مرحله سوم ورود میکند یعنی در فاز توانبخشی و درمان درحالی که ما نیازمند فازهای پیشگیرانه هستیم. بودجههای پژوهشی برای غربالگری، بودجههای پژوهشی و علمی برای تدوین برنامههای پیشگیرانه، بیش از هر چیز مورد نیاز سازمان بهزیستی است. ایجاد اشتغال، تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار، مسکن افراد دارای معلولیت و ایجاد سرپناه برای خانوادهها و درآمد پایدار از مهمترین مشکلات جامعه هدف سازمان بهزیستی است. بنابراین باید راهبردها، برنامهریزیها برای آن دقیقتر و بهتر انجام شود. چون یک سازمان خدمات رسان است لذا مناسبسازی در محیطها به جای قوانین حمایت از افراد دارای معلولیت، قوانین تسهیل ازدواج جوانان برای رسیدن به جامعه مطلوب در سازمان بهزیستی کاملاً مورد نیاز است.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه لازم هست اما کافی نیست. نمایندگان با معضلات زیادی روبه رو هستند. امروز درخواستهای زیادی برای افزایش بودجه وجود دارد. ما به لحاظ حضور در حرفه پزشکی و بالاخره مواجه بودن با مخاطبهای مورد نظر بهزیستی آشنایی بیشتری با نیازهای سازمان بهزیستی دارم و همچنین به خاطر زن بودن آشنایی بیشتر با مشکلات زنان سرپرست خانوار دارم. اما فکرمی کنم لازم است حتماً مسئولین سازمان مسائل و مشکلات خود را مورد واکاوی قرار دهند و درخواستهای صریح و شفاف برنامهای و بودجهای خودشان را به نمایندگان ارائه کنند. قطعا نمایندگان مجلس انقلابی هم این سازمان را بیجواب نخواهند گذاشت.
وی درباره این نمایشگاه گفت: نمایشگاه خوب و جالبی بود. عملکردها، دستاوردها و مسائلی که سازمان بهزیستی با آن روبه روست، امروز در این نمایشگاه به خوبی نمایش داده شده است. مهم این است که اقشار هدف و مخاطب این سازمان اکثر توانخواهان، افراد دارای معلولیت، کودکان، زنان سرپرست خانوار و افرادی که به نوعی به دلایل شرایط مختلفی که برایشان پیش میآید، نیازمند رسیدگی ویژه هستند. اتفاقاً یکی از اقشاری که در فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مورد بررسی ما هستند، افراد تحت پوشش بهزیستی هستند و من هم نماینده قوه مقننه در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هستم.
به گزارش نمایندگان، تعداد سالمندان در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۹ میلیون نفر است و تا میانه قرن حاضر هجری شمسی به بیش از ۳۰ میلیون نفر میرسد.
انتهای پیام
نظر شما