کد خبر 5738
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶

گزارش اختصاصی؛

نقشه شوم دلالان ناصرخسرو برای داروی ایرانی/ ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو حذف نشده اما چرا گران شده؟

نقشه شوم دلالان ناصرخسرو برای داروی ایرانی/ ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو حذف نشده اما چرا گران شده؟

از اواخر سال گذشته شایعه حذف ارز ۴۲۰۰تومانی دارو در فضای مجازی پیچید اما واقعیت آن بود که هیچ تغییری در حمایت دولت از داروی ایرانی رخ نداده اما دلالان برای داروی ایرانی و گران کردن و قاچاق آن کمین  کرده اند.

پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: دلالان ناصر خسرو همچنان در حال سودجویی بوده و از جیب ملت ایران داروی ایرانی را قاچاق می کنند؛ دلالان ناصر خسرو در تمامی دولت ها بوده اند اما چرا هیچگاه بساط شان جمع نمی شود؟

داروی ایران تا ۳۰۰ کیلومتری مرزها

به گفته حجت الاسلام حسن نوروزی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، داروی ایرانی تا شعاع ۳۰۰ کیلومتری اطراف جمهوری اسلامی ایران  وجود داشته و بیماران کشورهای همسایه با داروی ایرانی بهبود پیدا می کنند اما این سوال اساسی وجود دارد که چرا بابد از جیب ملت ایران، بیماران کشورهای همسایه بهبود پیدا کنند؟
وی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما همچنین گفت: مجلس همواره در حمایت ارزی از بیماران و داروها کوتاهی نکرده و بین ۲ و نیم تا ۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰تومانی را برای حوزه دارو مصوب کرده و دولت آنرا تخصیص داده است اما قیمت جهانی دارو گران شده و کرونا در ۲سال اخیر بخشی از ارز دارویی را بلعید.  

شاید گران شدن چندین قلم دارو در چند ماه اخیر ریشه در سودجویی بیشتر دلالان و رانت خواران دارد که با قاچاق داروی تولیدی در کشورمان و یا حتی دارویی هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد ایران شده را قاچاق معکوس کنند؛ این در حالی است که بیش از  ۲ونیم میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای حمایت از داروی بیماران ایرانی از سوی دولت و مجلس در نظرگرفته شده است که بخشی از حمایت نظام بهداشتی و درمانی کشورمان از بیماران محسوب می شود.

این همه سامانه نظارتی توان کنترل قیمت دارو را ندارد

وقتی ارز دارو حذف نشده چرا باید دارو گران شود؟ این سوالی است که شاید پاسخ آن در کاهش نظارت و اعمال قانون با وجود دو سامانه تیتک و سیب است؛ وقتی وزارت بهداشت با سامانه سیب و سامانه تیتک سازمان غذا و دارو وجود دارد دود عدم یکدست کردن اطلاعات آنها به چشم ملت ایران می رود.
موضوع بعدی در چرایی گرانی دارو با وجود حمایت های ارز ۴۲۰ تومانی تعارض منافع برخی مدیران نظام سلامت است که روز بروز بیشتر شده و می طلبد با قدرت و قاطعیت بیشتری با آن برخورد کرد.

یکی دیگر از دلایل گرانی دارو عبور برخی داروخانه داران از عرضه دارو با قیمت فروشِ درج شده در سامانه «تی‌تک» است به طوری حتی صدای سخنگوی سازمان غذا و دارو را هم درآورده و گفته با توجه به نوسانات قیمت کاغذ و چاپ ممکن است بین قیمت روی جعبه دارو و قیمت مصوب تفاوتی وجود داشته باشد اما ملاک اصلی قیمتی است که در سامانه «تی‌تک» ثبت شده است و حتی بیمه‌ها هم بر اساس این قیمت عمل می‌کنند.

پرونده گرانی دارو روی میز کمیسیون بهداشت

با این حال پرونده قیمت دارو روی میز کمیسیون بهداشت مجلس است و وکلای مردم حالا از دغدغه های بیماران و خانواده های آنان و جیب خالی آنان نگرانند.
یکی از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران هم درباره علت افزایش قیمت داروها گفته زمانی که ارز ارزان (دولتی) به تولید یا واردکننده داده می‌شود قیمت دارو پایین می‌آید و با تغییر سیاست ارزی (تبدیل ارز دولتی به نیمایی) این قیمت افزایش می‌یابد.

وی البته این را هم گفته که افزایش حقوق کارگران، افزایش قیمت مواد مورد نیاز برای بسته‌بندی داروها از دلایل دیگر افزایش قیمت داروها است؛ متاسفانه دولت بخش عمده‌ای از مسئولیت خود در پوشش بیمه‌ای داروها را به گردن مردم انداخته است و نتیجه این امر، افزایش فشار مالی واردشده به مردم و بیماران است.

خرید دارویی یکسال بیمارستان های کشورهای همسایه از ایران!

 قاچاقچیان نیاز دارویی همسایگان ایران را برای یکسال تامین می کنند؛ این گفته های سیدمسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما است.
وی همچنین اظهار داشت: ‌باید بیمه‌ها را قبل از حذف ارز دارو تقویت کنیم هر چند که دارو آنقدر در ایران ارزان است که طبق گزارشات موثق برخی بیمارستان‌ها و داروخانه‌های خارجی در کشورهای همسایه خرید یکسال خود را از ایران انجام می‌دهند. البته بیشتر این کار را به صورت قاچاق انجام می‌دهند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت:‌در کشورهای همسایه از داروهای ساخت ایران استقبال زیادی صورت می‌گیرد و همین امر باعث تشویق بیشتر قاچاقچیان دارو برای خروج دارو از بازار کشورمان شده است که نیازمند رصد و نظارت بیشتری است.

انتهای پیام

کد خبر 5738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =