به گزارش خبرنگار نمایندگان ما، سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه در مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه پس از صرف ۵۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار هیچ دستاورد مهمی برای نجات این دریاچه نداشته است.
وی با بیان این که روند نزولی سطح تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۷۴ شروع شد و طی ۲۰ سال ۸ متر سطح تراز آب آن کاهش یافت افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال ۹۴ در پی خشک شدن وسیع بخشهای جنوبی دریاچه ارومیه تشکیل شد که در آن زمان سطح تراز آب این دریاچه به ۱۲۷۰.۰۴ رسیده بود.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: از زمان تشکیل این ستاد اعتبارات هزینه شده ۵۷۳۰۶ میلیارد ریال بوده است که این میزان اعتبار به ارزش سال ۱۴۰۰ با محاسبه نرخ تسعیر دلار و نرخ تورم، معادل بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی با اشاره به این که حجم بسیار زیادی کارهای مطالعاتی برای دریاچه ارومیه انجام شده است گفت: بر اساس همین مطالعات و برابر اعلام رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه، ۱۸ درصد علت خشک شدن تالاب، تغییر اقلیم و ۸۲ درصد به دلیل مدیریت غلط منابع آبی حوزه آبریز بوده است.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که طی سالهای گذشته فقط در سالهای پر بارش شاهد افزایش نسبی سطح تراز آب دریاچه ارومیه بودهایم خاطرنشان کرد: قرار بود سطح تراز آب دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۶ به ۱۲۷۴.۱ برسد این در حالیست که در حال حاضر آخرین سطح تراز دریاچه ارومیه به تاریخ ۱۹ تیر ماه ۱۲۷۰.۵۷ است یعنی تنها ۵۳ سانتیمتر از حداقل تراز آبان ۹۴ بالاتر است!
وی افزود: بر اساس پیشبینی کارشناسان تا اواخر مهر تبخیر در دریاچه ارومیه ادامه دارد و سطح تراز آب به رقم روز اول شروع پروژه احیای دریاچه ارومیه خواهد رسید و جنوب دریاچه کاملا خشک خواهد شد!
رفیعی ضمن اشاره به نارضایتی مردم بومی، کشاورزان و فعالات محیط زیست از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه با طرح این سوال که این همه اعتبار هزینه شده طی سالهای گذشته چه خروجی داشته است تاکید کرد: باید بررسی شود که بعد از این همه سال عملیات پرهزینه طرح احیای دریاچه ارومیه چقدر و چند درصد از سهم ۸۲ درصدی مدیریت غلط حوزه آبریز اصلاح و بهبود یافته است.
وی با تقدیر از نمایندگان مجلس برای رای قاطع به تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: قطعا مجلس با هرگونه اهمال در این خصوص برخورد میکند و تاکید می کنم که حاشیه امنی برای ترک فعل مسوولان وجود ندارد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس ادامه داد: این گونه نیست که پول بیت المال جیب برخیها را پر کند و در قبال آن هیچ پاسخگویی وجود نداشته باشد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره مهشاد کریمی - خبرنگار ایسنا و ریحانه یاسینی - خبرنگار ایرنا که جان خود را در پی نامدیریتیها و بیتدبیریها مظلومانه از دست دادند تاکید کرد: قطعا متخلفان در این خصوص هم باید پاسخگو باشند.
انتهای پیام
نظر شما