به گزارش نمایندگانما، عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی مجلس یازدهم، در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه 31 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی امور خارجه دولت سیزدهم در موافقت با برنامه های وی گفت: گرامی میداریم یاد و نام امام شهدا، شهدای جبهه مقاومت و حاج قاسم سلیمانی، حاج حسین همدانی، حاج حسن شاطری و دیپلمات شهید سفیر رکن آبادی و مرحوم حسین شیخ الاسلام که از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی بودند.
نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی افزود: به آقای امیرعبداللهیان تبریک می گویم و ان شالله با موافقت حداکثری نمایندگان مجلس شورای اسلامی عهده دار مسئولیت مهم وزارت امور خارجه شود.
وی با اشاره به همکاری دو دهه با وزیر پیشنهادی امور خارجه بیان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی متشکل از حوزه های امنیتی، دفاعی و سیاست خارجی کشور است و حضور امیرعبداللهیان و پاسخ هایی که به سوالات اعضای کمیسیون داده اند، نشان از تسلط وی در این حوزه است. براساس چند شاخص امیرعبداللهیان را تعریف می کنم؛ یکی از ویژگی های شخصیت، تخصص و سوابق ایشان است و تخصص اجرایی که در گزارش کمیسیون و در صحبت های محسن علی زاده شنیدید.
گلرو ادامه داد: نگاه و موضع بازیگران خارجی، چالش های موجود در حوزه سیاست های خارجی، دیپلماسی و ساختار دستگاه دیپلماسی، ابرچالش ها و ضرورت ها و الزاماتی که در مسئله سیاست خارجی با آن مواجه هستیم از برنامه های آقای امیرعبداللهیان است.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس یازدهم گفت: روزی که آقای امیرعبداللهیان برای وزارت امور خارجه معرفی شد، نگرانی هایی برای رسانه های ضد انقلاب و رژیم صهیونیستی به وجود آمد و وی را یک تهدید برای رژیم صهیونیستی تلقی کرده و گزارش های سنگینی بر علیه امیرعبداللهیان طی این چند روز از رسانه های بیگانه پخش کردند. محور مقاومت و کسانی که در حوزه منطقه ای و همسایگان ما استقبال بسیاری از این موضوع کردند.
وی تصریح کرد: امیرعبداللهیان دیپلماتی توانمند، کارآزموده و انقلابی و مدیری شاسیته و موفق است که در دو دهه ای که از نزدیک با وی همکاری کرده ام، در بسیاری از مذاکرات منطقه ای و بین المللی ، هنر و ظرافت دیپلماتیک وی بسیار ارزنده بوده است. وی مشاور امین حاج قاسم سلیمانی در زمانی که سمت معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه را برعهده داشت، بود و مورد اعتماد آن شهید بزرگوار بود.
گلرو خاطرنشان کرد: بنده شهادت می دهم از نزدیک آنچه که مشاهده کردم از حسین امیرعبداللهیان تحرک، پویایی در حوزه منطقه ای بوده است و در اوج بحرانی که در منطقه ایجاد شد، پای کار بوده اند و در مرحله بحرانی که عهده دار وزارت خارجه بودند باید اولویت خروج از بحران را طراحی می کردند.
وی به چالش های منطقه و وضعیت روابط خارجی کشور اشاره کرد و افزود: آنچه که امروز به عنوان اجتماع در جمهوری اسلامی مورد تاکید همه قرار گرفته است، ما در حوزه روابط خارجی چالش هایی داریم به ویژه در حوزه همسایگانمان و در حوزه تبیین سیاست های خارجی به عنوان چارچوب ماهوی و بنیانی؛ هم در حوزه دیپلماسی به عنوان چارچوب شکلی و هم در حوزه کارگزار اصلی یعنی وزارت امور خارجه چالش هایی است که بی تردید ضرورت دارد وزیر امور خارجه برای حل این چالش ها عهده دار این وزارتخانه شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ابرچالش ما در دنیا، چالش گفتمانی و روایتی است که اصطلاحاً به آن جنگ گفتمان ها می گویند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان قطب تاثیرگذار در دنیا پرچمدار گفتمانی است که ابرجنگ گفتمانی ما با ایالت متحده آمریکاست و تمرکز جنگ روایت های ما با آمریکا در منطقه غرب آسیا و منطقه ای که در آن زندگی می کنیم. چالش اصلی گفتمانی ما با آمریکا در منطقه است.
گلرو خاطرنشان کرد: ابرچالش دوم ما مشخصاً در مسئله فلسطین و موجودیت مضر و خطرناک رژیم صهیونیستی است که منافع ملی ما را تهدید می کند و موجب بی ثباتی و هرچ و مرج هم در منطقه و هم در حوزه های فرامنطقه ای شده است. رژیم صهیونیستی مخرب ترین عامل در منطقه علیه منافع جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران است. استراتژی ایران در این مسئله روشن است؛ حمایت و پشتیبانی از محور مقاومت و ابتکار سیاسی در قالب طرح رفراندوم است و امیرعبداللهیان در هر دو حوزه بسیار خوب درخشیده است، هم در حوزه پشتیبانی از محور مقاومت در منطقه تلاش هایی کردند و هم در حوزه سیاسی طرحی به نام رفراندوم در سرزمین های اشغالی فلسطین که دو دهه بود از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده بود، اما در سازمان ملل به ثبت نرسیده بود که در زمانی که امیرعبداللهیان در مجلس شورای اسلامی مسئولیت داشتند، با ابتکار وی این طرح در سازمان ملل و در شورای امنیت به ثبت رسید.
نماینده مردم سمنان در مجلس ادامه داد: در منطقه چالش های دیگری داریم، تلاش دارند مسئله هسته ای ما را به مسائل منطقه گره بزنند، مداخلات خارجی و حضور نظامی آمریکا در منطقه، تنش با برخی همسایگان و چالش در حوزه تمدنی به ویژه در حوزه افغانستان، مجموع این چالش ها متمرکز می شود به حوزه منطقه ای ما و تخصص اصلی و حوزه اصلی کاری امیرعبداللهیان در منطقه این مسایل است. کسی که سکاندار وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی می شود باید در درجه اول مرد میدان باشد تا بتواند این چالش ها را حل کند و نسبت به حقانیت گفتمان و روایت جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی تمرکز داشته باشد. در پایان ؛وزارت خارجه ای که شما تحویل می گیرید، وزیر خارجه ملتی می شوید که صاحب تمدن غنی است، پرچمدار گفتمان و روایت تمدنی است و چشم ملتی به شماست که منافع آنها را در منطقه و در دنیا تامین کند.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما