کد خبر 9013
۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۹

شیخی:

نامه ای به سران قوه در مورد ضرورت اتخاذ تدابیر فوری برای رفع مشکلات صنعت دارو ارسال می شود

نامه ای به سران قوه در مورد ضرورت اتخاذ تدابیر فوری برای رفع مشکلات صنعت دارو ارسال می شود

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس از بررسی آخرین وضعیت ذخایر مواد اولیه و تولید دارو به ویژه آنتی بیوتیک‌ها در کشور با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و فعالان این صنعت در نشست امروز این کمیسیون خبر داد و گفت: پس از بحث و گفت و گوهای صورت گرفته در نشست مقرر شد نامه ای به روسای سه قوه در مورد ضرورت اتخاذ تدابیر فوری برای رفع مشکلات صنعت دارو ارسال شود.

به گزارش نمایندگان ما، زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز (یکشنبه، ۱۰ مهرماه) این کمیسیون از بررسی آخرین وضعیت ذخایر مواد اولیه و تولید دارو به ویژه آنتی بیوتیک‌ها در کشور با حضور رئیس سازمان غذا و د ارو و فعالان این صنعت خبر داد و گفت: اعضای کمیسیون در نشست موضوع ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و کمبود سرم، آنتی بیوتیک ها و برخی اقلام دارویی را مطرح و تاکید کردند که نباید از کنار مسئله دارو به راحتی گشت زیرا با سلامت مردم سروکار دارد.

وی ادامه داد: همچنین نمایندگان تاکید داشتند که تمامی ابعاد و جوانب طرح دارویار باید مورد توجه قرار گیرد و در رفع مشکلات این طرح و کمبود داروهای حیاتی و اساسی تلاش شود و تمامی اجزای دولت باید پاسخگوی طرح دارویار باشند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم، افزود: اعضای کمیسیون معتقد بودند که علت کمبود برخی اقلام دارویی باید بررسی شود چرا که قرار بود با اجرای طرح دارویار کمبودها رفع و تغییری در قیمت دارو ایجاد نشده و پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد اما متاسفانه در حال حاضر با کمبود و افزایش قیمت دارو مواجه هستیم و در این رابطه نقش سازمان غذا و دارو باید مشخص شود البته برخی نمایندگان هم معتقد بودند که باید از ماده ۲۳۴ استفاده و گزارش آن را به صحن علنی و در صورت تائید به قوه قضائیه ارسال کرد و مسئله دارو نباید بین دستگاه ها پاسکاری شده و باید با این صنعت با تعامل رفتار کرد.

شیخی یادآور شد: برخی از اعضای کمیسیون انتقاد داشتند که در حوزه مدیریت و سیاستگذاری تولید و قیمت و تعرفه دارو دچار مشکلات اساسی هستیم و بیمه‌ها باید به تعهدات خود عمل کنند و  همچنین موضوع سرمایه در گردش برای شرکت های تولیدکننده امری مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اعضای کمیسیون تاکید داشتند که بانک مرکزی باید در زمان مناسب تسهیلات لازم را در اختیار شرکت های تولیدکننده قرار دهد که در همین زمینه رئیس کمیسیون در جریان نشست در تماسی با مسئولان بانک مرکزی این نکته را متذکر شد البته برخی نمایندگان بر این باور بودند که بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه مقصر اصلی این مشکلات هستند و باید پای کار بیایند و به تعهدات خود عمل کنند.

وی ادامه داد: در نهایت پس از بحث و گفت وگوی صورت گرفته میان نمایندگان و رئیس سازمان غذا و دارو و فعالان این صنعت مقرر شد با ارسال نامه ای به سران سه قوه مشکلات حاد صنعت دارو مطرح و بر ضرورت اتخاذ تدابیر فوری برای رفع مشکلات تاکید شود زیرا هدف اصلی کمیسیون بهداشت و مجلس رفع مشکلات دارویی کشور و دسترسی آسان مردم به دارو است و در این رابطه بخش خصوصی، مجلس و دولت باید پای کار باشند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: فعالان صنعت دارو هم در این نشست مسائلی مانند کمبود نقدینگی، اصلاح قیمت دارو و تعرفه گمرکی را مطرح و یادآور شدند که بیمه های مکمل باید به تعهدات خود عمل کنند.

شیخی افزود: برخی از فعالان صنعت دارو تاکید داشتند که توان تولید دارو در کشور به اندازه کافی وجود دارد و خواستار اصلاح قیمت دارو و همکاری مناسب بانک ها و ورود جدی مجلس به موضوع مشکلات صنعت دارو شدند.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم در مجلس یازدهم، ادامه داد: مسئولان سازمان غذا و دارو هم در این نشست بیان کردند که توزیع و تولید دارو در ۶ ماهه اول سال همانند سال گذشته بود و در مورد مواد اولیه مشکلی وجود ندارد و همچنین جلساتی را برای اصلاح قیمت آنتی بیوتیک برگزار و نکات مطرح شده توسط تولیدکنندگان را در قیمت ها لحاظ و طی هفته جاری قیمت ها ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: دارایی رئیس سازمان غذا و دارو هم در این نشست یادآور شد که در طرح دارویار منافع اشخاص و گروه ها در اولویت نیست بلکه منافع مردم برای ما مهم است و در این طرح اصلاح رفتارها، تجویز و مصرف منطقی و نسخه نویسی الکترونیک مورد توجه قرار گرفته و در واقع ۹۷ درصد نسخه نویسی الکترونیکی بوده و به دنبال این هستیم که خدمات بیمارستان های دولتی را رایگان کنیم و در واقع این طرح به منظور اصلاح رفتارهای غلط اجرا شده است.

شیخی افزود: براساس اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو با اجرای طرح دارویار ۳۰ درصد مصرف دارو کاهش یافته و باید در آینده منتظر ثمرات این طرح باشیم.

انتهای پیام

کد خبر 9013

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =