کد خبر 10988
۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۲

عصر امروز؛

آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات با حضور رئیس مجلس برگزار شد

آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات  با حضور رئیس مجلس برگزار شد

آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات کشور عصر امروز با حضور رئیس مجلس برگزار شد و در این مراسم مهرداد بذرپاش و احمدرضا دستغیب به بیان نکاتی درباره اقدامات و برنامه های پیش روی این نهاد پرداختند.

به گزارش نمایندگان ما، مهرداد بذرپاش به عنوان ریاست پیشین دیوان محاسبات کشور که با معرفی رئیس جمهور و موافقت مجلس هم اکنون در مسند وزارت راه و شهرسازی به فعالیت می پردازد،  در آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات کشور که عصر امروز(دوشنبه، ۲۶ دی ماه) در محل دیوان محسابات کشور برگزار شد،  با بیان اینکه دو سال و نیم با همه فراز و فرودهای خود با صمیمیت و موفقیت در دیوان مشغول بودم، گفت: ریاست دیوان محاسبات کار آسانی نیست اما در کنار کارمندان متخصص، معتقد و توانمند روزهای خوبی را برای خدمت در این عرصه داشتیم.

این عضو کابینه سیزدهم در ادامه با بیان اینکه توفیقات دیوان جز با همکاری ارکان دیوان و صمیمیت و همدلی میان آنها ایجاد نمی شد، اظهار داشت: اتفاقات این دوران دو و نیم ساله به گونه ای بود که به لطف خدا رضایت نسبی رهبر معظم انقلاب را در پی داشت که این مدال افتخاری برای تک تک کارمندان دیوان است که رئیس مجلس، نمایندگان و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز بر آن صحه گذاشته و از حمایت خود فروگذار نکردند.

وی عنوان کرد: در این مدت تلاش کردیم نکات رئیس محترم مجلس را در خصوص مأموریت دیوان پیگیری کنیم که بعضا با رضایت ایشان همراه بود. اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز از امنای دیوان محسوب می شدند و ذره ای از حمایت از شما(کارمندان دیوان) و حقیر کم نگذاشتند و جز طی این مسیر نمی توان به اهداف دیوان رسید.

بذرپاش در ادامه گفت: ما شعار دیوان فناورانه -مردم پایه را پایه گذاری و سعی کردیم همه برنامه های خود را بر این اساس تنظیم کنیم. یکی از نقاط آسیب، پیش از این دوره این بود که تفریغ بودجه خارج از موعد خود داده می شد که توانستیم در نهایت ۶ ماه زودتر تفریغ را به مجلس تقدیم کنیم که این به دلیل تلاش های همکاران دیوان بود و دیوانِ به‌روز، جز با طی این مسیر ایجاد نمی شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: یکی از بخش های فناورانه شدن این بود که با سازمان بازرسی کل کشور بتوانیم ارتباط قوی برقرار کنیم. شورای هماهنگی دستگاه های نظارتی به سطحی از فعالیت رسید که مجلس و سازمان بازرسی در بالاترین سطح با ما همکاری کردند؛ همچنین با دادستان کل کشور و با هیأت های مستشاری توانستیم این مهم را محقق کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه سامانه ۱۹۸ را با نگاهی مردم پایه راه اندازی کردیم، عنوان کرد: سازمانی با این قدمت باید تغییرات متفاوتی داشته باشد و با دستگاهی مثل یک دستگاه اجرایی که اکنون در آن فعالیت می کنم که عریض و طویل است، فرق دارد. در دیوان تلاش کردیم پیشگیری را به جای مچ گیری داشته باشیم. قوانین مربوط به هر دستگاهی را احصا کرده و به آنها می دادیم تا بدانند نقطه تمرکز ما چیست که این موضوع بسیار اثرگذار بود. ارائه گزارش های ۵ بار در سال قطعا باعث می شود ایرادات و اشکالات کار اجرایی کاهش یابد.

بذرپاش در ادامه با بیان اینکه برخی اقدامات برای نخستین بار در دیوان محاسبات اتفاق افتاد، یادآور شد: کمتر از یک سوم هر برنامه توسعه در هر دوره اجرا می شود که حاکی از اشکالی در کار است در حالی که برای بررسی و تصویب آن بسیار زمان صرف شده است. مکانیزم نظارتی بر اجرای برنامه، هم اکنون مشخص نیست که از مجلس می خواهیم این نکته برطرف شود. برای مثال در بودجه می گوییم دیوان محاسبات مرجع نظارت است اما در برنامه می گوییم سازمان بازرسی است و در نهایت جای مشخصی وجود ندارد که این مسأله باید برطرف شود.

این عضو کابینه دولت سیزدهم اضافه کرد: تلاش کردیم اولویت ها در رسیدگی ها و تدوین گزارش ها در نظر گرفته شود که مهم ترین آن حسابرسی عملکرد است که همچنان از آن فاصله داریم. این مهم از سال ۱۳۸۰ در مجالس و دولت های مختلف مد نظر بود اما تلاش کردیم تا بالاخره نظارت بر دستگاه ها را به این بخش سمت و سو بدهیم.

وی در ادامه با اشاره به نهضت نظارت بر قیمت تمام شده کالا و خدمات، عنوان کرد: این کاری که آغاز کردیم باید ادامه یابد و از ضرورتهای اصلی کشور است.

بذرپاش ادامه داد: با کشورهای عضو اکو در حوزه بین الملل به رقابت پرداختیم و یکی از فعال ترین هیئت ها در اجلاس برزیل بودیم که در طول سه روز حدود ۵۰ دیدار برگزار شد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فشارهایی که به دلیل واگذاری ها روی دیوان بود، عنوان کرد: تحقیق و تفحص در این خصوص انجام دادیم تا حقی از کسی ضایع نشود. از سوی دیگر تلاش کردیم دیوان را در همه بخش های مجلس فعال کرده و ارتباط قوی با قوه مقننه داشته باشیم. امروز می توانیم با مشورت به نمایندگان در نظام تصمیم گیری کشور تأثیرگذار باشیم.

وی با اشاره به تدوین برنامه راهبردی ۵ ساله در دیوان ابراز داشت: سامانه نظارت الکترونیکی را به عنوان یکی از موضوعات مهم کاری پیگیری کردیم چرا که جمع آوری همه داده ها در قالب یک سامانه می تواند منجر به تولید گزارش های مناسب تر و دقیق تر به مجلس به عنوان مهم ترین ذینفع باشد.

بذرپاش ادامه داد: در حوزه فرهنگی، شورای عالی فرهنگی را راه اندازی کردیم. امروز این سکان را به دست دوست عزیز، آقای دستغیب می دهیم که فردی صبور، با همت و پرتلاش است و در مجلس نهم نیز که نماینده تهران بودم با ایشان به عنوان نماینده شیراز همکار بودیم که قطعاً پرتلاش تر از بنده و با روحیه همکاری بیش از بنده با مجلس، دیوان را به سطحی بالاتر از سطح فعلی برساند.

دستغیب: اولویت دیوان، بررسی وضعیت شرکت‌های دولتی خواهد بود/ هماهنگی‌ها با سایر دستگاه‌های نظارتی را ادامه می‌دهیم

سیداحمدرضا دستغیب که رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کرده و قرار است سکان دیوان محاسبات کشور را به دست گیرد نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر عادل آذر رئیس پیشین دیوان محاسبات کشور و تشکر از تلاش های مهرداد بذرپاش در طول مدت تصدی مسئولیت در دیوان، گفت: بالاتر از کلام رهبر معظم انقلاب مطلبی نیست که از دیوان به خاطر اقداماتش تشکر کردند که امیدواریم با مدیران، معاونان و با همکاری دادستان و مستشاران و توجه معاون قوه قضائیه این مسیر را ادامه دهیم.

رئیس جدید دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه باید به جای حرف به سمت اقدام حرکت کرد، اظهار داشت: بررسی شرکت های دولتی را به عنوان یکی از موارد مد نظر رهبری دنبال خواهیم کرد. بعد از رأی اعتماد نمایندگان مجلس با کسب اجازه از ریاست مجلس در جلساتی در دیوان حضور یافته و جلساتی نیز با آقای بذرپاش داشتم و نکاتی رد و بدل شد و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه بعد از تأیید کمیسیون برنامه و بودجه، اولویت های خود را پیگیری می کنیم، ابراز داشت: تکالیفی از سوی ریاست مجلس تعیین شد که به آن مکلف هستیم؛ هم اکنون در آستانه بررسی لایحه برنامه و بودجه هستیم و فصل نظارتی پیش رو بسیار مهم خواهد بود که تا چند روز آینده احکام مد نظر در قانون بودجه پیشنهاد می شود و در زمان بررسی لایحه برنامه نیز پیشنهاداتی داریم که امیدواریم مد نظر نمایندگان قرار گیرد.

دستغیب در ادامه با بیان اینکه قطعاً هماهنگی هایی با سایر دستگاه های نظارتی خواهیم داشت تا موانع سر راه حسابرسی ها و بازرسی ها را برداریم، عنوان کرد: حضرت علی(ع) خطاب به یکی از فرماندهان خود در خصوص حسابرسی ها فرمودند هرچه سریع تر حساب اموال خود را برای من بفرست. یعنی مووضع حسابرسی بسیار مهم است و امیدواریم در این عرصه عاقبت به خیر در پیشگاه ملت شریف ایران و شهدای کشور باشیم.

حجت‌الاسلام صادق رحیمی معاون قضائی قوه قضائیه، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بهزاد پورسید معاون قوانین مجلس، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس، احسان ارکانی نماینده نیشابور، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، علیرضا شهبازی رئیس کمیته دیوان محاسبات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در این مراسم حضور داشتند.

در پایان این مراسم، رئیس مجلس شورای اسلامی با اهدای لوح از زحمات مهرداد بذرپاش قدردانی و حکم سیداحمدرضا دستغیب ریاست جدید دیوان محاسبات کشور را به وی اعطا کرد.

انتهای پیام

کد خبر 10988

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =