کد خبر 12899
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶

محسنی بند پی:

ایران می تواند قطب گردشگری سلامت در دنیا شود در حالی که مغفول مانده است

ایران می تواند قطب گردشگری سلامت در دنیا شود در حالی که مغفول مانده است

نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی مسئولان و متولیان امر به گردشگری سلامت، گفت: سال‌هاست به واسطه خام فروشی نفت و دریافت دلارهای نفتی به سایر ظرفیت‌های کشور بی توجهی شده است؛ واقعیت اینجاست که توجه به گردشگری سلامت عمیق و فعالانه نیست بلکه نگاهی منفعلانه بر آن حاکم است.

به گزارش نمایندگان ما، محمدعلی محسنی بند پی در مورد رونق گردشگری سلامت؛ گفت: مهمترین عوامل توسعه گردشگری سلامت افزایش کیفیت، کمیت و در دسترس بودن خدمات سلامت در داخل کشور است؛ این سه عامل بیش از همه عوامل می‌تواند در جذب توریست سلامت، در کشور موثر باشد.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: ایران به لحاظ ارائه کیفیت خدمات سلامت جزو کشورهای پیشتاز در جهان محسوب می‌شود؛ از بهترین فارغ التحصیلان رشته پزشکی گرفته تا بهترین متخصصان و تولیدکنندگان دارو؛ خوشبختانه ید طولانی در ارائه خدمات با کیفیت سلامت داریم.

محسنی بندپی با اشاره قیمت گذاری خدمات سلامت به واسطه دولت، تاکید کرد: با منع سازمان نظام پزشکی مبنی بر قیمت گذاری خدمات درمانی، دولت تعیین کننده قیمت نهایی کالای سلامت در کشور شد، بر همین اساس بهای تمام شده خدمات دریافتی در حوزه درمان برای توریست‌های خارجی بسیار ارزان و به صرفه است، با یک حساب سر انگشتی قیمت کالای سلامت مصرفی در کشور ما حدود یک دهم قیمت سایر کشورها است.

موقعیت جغرافیایی ایران در نقشه جهانی یک فرصت استثنایی برای بسیاری از کشورهای مسلمان است که به واسطه نزدیکی در سایه پیشرفت و توسعه علوم پزشکی و کاهش هزینه‌های درمان این فرصت را برای رونق گردشگری سلامت ایجاد کرده‌است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در کنار ظرفیت نیروی متخصص، تاکید کرد: موقعیت جغرافیایی ایران در نقشه جهانی یک فرصت استثنایی برای بسیاری از کشورهای مسلمان است که به واسطه نزدیکی در سایه پیشرفت و توسعه علوم پزشکی و کاهش هزینه‌های درمان این فرصت را برای رونق گردشگری سلامت ایجاد کرده‌است. با تمام این تفاسیر ایران جزو کشورهای توسعه یافته منطقه در حوزه صنعت هوایی، دریایی و حتی ریلی است که هر کدام می‌تواند ظرفیت حضور توریست سلامت در کشور را پررنگ کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم گردشگری را در تمام حوزه‌ها قربانی اقتصاد نفتی در کشور دانست و گفت: اقتصاد نفتی کشور منجر شده تا از ظرفیت‌هایی همچون توریست درمانی، رونق شیلات و گردشگری در سایر حوزه‌ها غفلت کنیم؛  سال‌هاست به واسطه خام فروشی نفت و دریافت دلارهای به سایر ظرفیت‌های کشور بی توجهی شده است؛ واقعیت اینجاست که توجه به گردشگری سلامت عمیق و فعالانه نیست بلکه نگاهی منفعلانه بر آن حاکم است.

نایب رییس فراکسیون گردشگری در مجلس یازدهم، تصریح کرد: در حال حاضر که درآمدهای نفتی دچار مشکل شده و مسئولان و متولیان امر از سر ناچاری به این ظرفیت‌ها توجه داشته‌اند، در شرایط کنونی هم اگر فروش نفت در سطح جهانی موقعیت بهتری پیدا کند بی تردید گردشگری در تمام ابعاد مورد بی مهری قرار می‌گیرد.

محسنی بندپی ورود بخش خصوصی در مبحث گردشگری را یک اصل موفق در اقتصاد دانست و یادآور شد: در اقدامی اگر بخش خصوصی ورود کند و دولت نظاره گر باشد بی تردید نتایج مثبتی حاصل خواهد شد؛ متاسفانه مبحث گردشگری در تمام ابعاد دولتی شده و دولت به اندازه کافی نیرو و توان اداره و منابع کافی برای فعال کردن تمام ظرفیت‌های نهفته آن را ندارد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم از فعالیت کنکره گردشگری سلامت در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته این کنگره با حضور ۲۱ کشور دنیا برگزار شد اما متاسفانه هیچ فعالیت پررنگی از طرف وزارت بهداشت برای فعال کردن گردشگری سلامت مشاهده نکردیم، باید بپذیریم مسئولان ما در کشور برنامه محور نیستند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با انتقاد از بهره برداری کشورهای همسایه از ظرفیت‌های سلامت کشور، تاکید کرد: در سایه بی توجهی مسئولان و متولیان امر، کشورهای همسایه از ظرفیت‌های مغفول مانده ایران، همچون نیروی متخصص پزشک گرفته تا پرستاران که سرمایه‌های اصلی کشور ما هستند بهره می‌گیرند؛ این مسئله در جای خود فاجعه بزرگ محسوب می‌شود. 

وی در ادامه، اظهار کرد: کشورهایی همچون ترکیه، عراق، امارات و سایر کشورهای خلیج فارس با بهره گیری از ظرفیت نیروی متخصص پزشکی و درمانی اقدام به تقویت نظام سلامت خود می‌کنند، که این مسئله در جای خود نیازمند ورود جدی مجلس از بعد نظارتی است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایران به لحاظ تربیت پزشک و متخصص درمانی نه تنها در منطقه حرف نخست را می‌زند، بلکه در میان سایر کشورهای اروپایی هم نام آور است، اگر بتوان از این ظرفیت‌ها در داخل کشور حداکثر استفاده را کرد بی تردید ایران تبدیل به قطب گردشگری سلامت منطقه خواهد شد که این مسئله هم از لحاظ اقتصادی و هم به جهت قیمت جهانی تبدیل به یک قدرت بی بدیل برای کشور خواهد شد. 

محسنی بندپی در پایان خاطرنشان، کرد: در حال حاضر برای جذب سرمایه پزشکی و درمانی کشور تمام شرط و شروط پذیرش ازجمله تسلط به زبان را برداشته اند که این مسئله خبر از تلاش بی حد و اندازه کشورهای همسایه برای جذب نیروی متخصص کشور ما را می‌دهد که در جای خود زنگ خطری برای نظام سلامت کشور ما محسوب می‌شود.

منبع:خانه ملت 

انتهای پیام 

کد خبر 12899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =