کد خبر 15096
۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰

علیزاده خبر داد

استحصال روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز با بهره برداری از میدان سمند آبدانان

استحصال روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز با بهره برداری از میدان سمند آبدانان

نماینده مردم دهلران، دره شهر در مجلس گفت: براساس نظریه کارشناسان، میدان گازی سمند منطقه قدح شهرستان آبدانان دارای ظرفیت و ذخایر غنی و با کیفیت گاز است که در صورت بهره برداری روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز از این میدان استحصال می‌شود.

به گزارش نمایندگان، بهزاد علیزاده نماینده مردم دهلران، دره شهر در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با بیان ضرورت‌های اجتماعی و اقتصادی احداث تاسیسات بزرگ فرآوری گاز در آبدانان افزود: عملیات حفر چاه‌های میدان گازی سمند (منطقه قدح) سال ۱۳۵۵ آغاز و سال ۱۳۵۷ و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به پایان رسید و پلمب شد و علیرغم نیاز شدید مردم به این سرمایه غنی خدادادی، تاکنون بدون هیچگونه استفاده و دست نخورده مانده است.

وی از آغاز مطالعات فنی و امکان سنجی این طرح گازی خبر داد و افزود: پس از طرح موضوع و درخواست ها و مراجعات مکرر در ۲ سال گذشته، بدستور مستقیم وزیر نفت مقرر شد بسته های مربوط به توسعه میدان سمند تا ۲ ماه آینده توسط دستگاه‌های ذیربط به منظور ارائه به سازمان برنامه و بودجه و تنظیم توافقنامه تهیه و به مدیران عامل مناطق مرکزی نفت و شرکت ملی گاز ایران تحویل و ابلاغ شود که پس از طی مراحل فنی و مهندسی و بررسی وضعیت کمی و کیفی این میدان اقدامات لازم بعمل آید.

نماینده حوزه جنوبی ایلام در مجلس شورای اسلامی از استقبال مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از طرح موضوع توسعه میدان سمند خبر داد و یادآور شد: با نظر مثبت وزیر نفت در آینده نزدیک مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی و مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی گاز ایران به منظور بازدید میدان مذکور، بررسی دقیق و امکان سنجی و آغاز مطالعات لازم به شهرستان آبدانان سفر خواهند کرد.

علیزاده افزود: با توجه به هماهنگی‌های بعمل آمده با مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران پس از طی مراحل قانونی و نهایی شدن احداث پالایشگاه گاز ۱۰۰ درصد هزینه های مطالعه، طراحی و سرمایه گذاری پالایشگاه مورد بحث در آبدانان توسط شرکت ملی گاز ایران تهیه و تامین می‌شود.

وی به فداکاری‌های مردم بخصوص جوانان آبدانانی در مراحل مختلف پیروزی انقلاب و دفاع مقدس اشاره و با تاکید بر حل مشکل بیکاری بعنوان چالش بزرگ آنان گفت: طبق نظر کارشناسان در صورت توسعه میدان سمند روزانه هشت میلیون متر مکعب گاز مرغوب از میدان مذکور استحصال و جهت فرآوری به پالایشگاه تحویل می شود.

علیزاده به کیفیت و مرغوبیت ذخایر گاز میدان سمند اشاره و تاکید کرد: براساس نظر کارشناسان شرکت ملی گاز ایران، میزان ترشی گاز میدان سمند آبدانان ۲۳ هزار ppm است، درحالیکه ترشی گاز پالایشگاه ایلام که از میدان تنگه بیجار استحصال و تامین می شود، ۴۶ هزار ppm است.

نماینده مردم حوزه جنوب استان ایلام در مجلس شورای اسلامی به مصارف بالای گاز در صنایع تولید برق و فولاد، پتروشیمی و کارخانجات سنگین، نیازهای خانگی و ارزش اقتصادی و کیفیت سلامت آن نسبت به نفت پرداخت و یادآور شد: در صورت نهایی شدن مطالعات و احداث پالایشگاه گاز در آبدانان علاوه بر تامین گاز حوزه جنوب ایلام بصورت پایدار، مشکل بخش زیادی از استان‌های غرب کشور نیز مرتفع می‌شود.

وی نیاز سالانه آب مورد نیاز پالایشگاه گاز در آبدانان را ۵۰۰ هزار مترمکعب عنوان کرد و گفت: باتوجه به افزایش ظرفیت ذخیره آب سد ورگر از ۶ به ۱۶ میلیون مترمکعب در مطالعات جدید و پیش بینی ۳/۵ میلیون مترمکعب آب برای بخش صنعت در صورت احداث پالایشگاه گاز امکان تامین آب مورد نیاز آن از این محل امکان پذیر است.

نماینده مردم دهلران، دره شهر در مجلس در مجلس شورای اسلامی رفع معضل بیکاری جوانان را از تکالیف قانونی نظام اسلامی دانست و اضافه کرد: طبق برآورد متولیان، با بهره برداری از میدان سمند و احداث پالایشگاه گاز در آبدانان زمینه اشتغال پایدار یک هزار و ۵۰۰ نفر از جوانان جویای کار را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام

کد خبر 15096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =