به گزارش نمایندگان، عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن اهانت به قرآن کریم و عمل شنیع قرآنسوزی در سوئد، گفت: متاسفانه این مسئله در چند سال اخیر در کشورهای اسکاندیناوی و به قول معروف پرچمداران دموکراسی انجام میشود و دولتهای آنان هم به نحوی از این موضوعات حمایت میکنند.
وی ادامه داد: در وهله اول نمیخواهم درباره دنیای اسلام و از منظرگاه خود اسلام صحبت کنم، بلکه صحبتم این است همان کسانی که داعیهداران و طرفداران برابری هستند و در دل حرفها و قوانین خود چنین صحبتهایی دارند، در مقابل این موضوع سکوت یا با آن همراهی کردند، که این موضوع با حرفهای آنان تعارض و تناقض دارد.
نماینده مردم ایرانشهر، در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی بزرگنماییهای منفی درباره رفتار مسلمانان در جهان، گفت: اگر چنین موضوعی یا فعل مشابهی در جایی در دنیای اسلام مطرح شود، میگویند مسلمانان به ملتهای دیگر احترام نمیگذارند. حال چطور شما با چنین عملی به جمعیت حدود ۲ میلیاردی مسلمانان و بسیاری از ملتهای دنیا توهین میکنید!؟ موضوعی که اعتقادی است و ایمان دارید به باورهای یک ملت بزرگ توهین میکنید!؟
درخشان در ادامه با بیان اینکه به خاطر ندارم در دنیای اسلام یک مسلمان به انجیل، تورات یا دیگر کتب آسمانی توهینی کرده باشد، افزود: وقتی که مسلمانها در حوزه اعتقادی این احترام را برای همه ادیان قائل هستند، دیگران هم باید به احترام متقابل ملزم باشند.
درخشان ادامه داد: اگر چنانچه تصور بر این باشد که شاید در قرآن نگان آنها نفی و نادیده گرفته شده است هم میتوان در این باره گفتوگو کرد. نخبگان و فرهیختگان ما در دنیای اسلام و غرب بحث و گفتگو کنند تا اگر واقعا تعارضی هست، برطرف شود.
وی تصریح کرد: اینکه بیایند لخت و عریان به مقدسترین موضوع دنیای اسلام بیاحترامی کنند، قطعا قابل پذیرش نیست و ملت مسلمان را جری خواهد کرد و وقتی ذهن و روح یک ملت بزرگ- که در کنار مسیحیت تقریبا بیشترین پیروان را دارد- جریحهدار شود، باعث میشود مردم -از بزرگان و عوام که به تریبونی دسترسی ندارند- انزجار خود را به طرق مختلف اعلام کنند.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس با تاکید بر اینکه در ماجرای توهین به قرآن در حقیقت به یک میلیارد و اندی انسان مسلمان توهین شده، عنوان کرد: بنده معتقدم دنیای اسلام باید با یک نگاه منسجمتر و برنامهای مدونتر، با استفاده از ظرفیت نخبگان دنیای اسلام و حتی روشنفکرانی که در قالب دنیای اسلام نیستند، به این مسئله ورود کنند و از حق خود دفاع کنند.
درخشان ضمن بیان اینکه روشنفکران زیادی در دنیا داریم که طرفدار برابری و گفتمان هستند، افزود: این ظرفیتها باید فعال شود و به دولتهای داعیهدار دموکراسی -که در قانون اساسیشان توهین به ملتها جرم است- فهماند که نمیتوان از یک طرف به ملت بزرگ اسلام و مسلمانان توهین کرد و از طرف دیگر از قانون آزادی بیان خود دفاع کنند. آیا آزادی بیان این است که با یک حرف یا عمل باعث رنجش یک ملت بزرگ شویم!؟ آیا در قانون کشور سوئد و کشورهای اسکاندیناوی چیزی گفته شده که دل شهروندان آنها را به درد آورد؟ لذا اگر برابری، انصاف و عدم تبعیض مطرح است، باید برای همه دنیا باشد.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: پیام ملت و دولت ایران به کشورهای هتاک بسیار روشن و شفاف است، آن هم اینکه، قرآن و مقدسات، خط قرمز ما است و به راحتی از آن نمیگذریم. قرآن نه تنها باور ملت ما بلکه همه دنیای اسلام است و تمام سلولهای ما با آن انس گرفته است. اینکه ما در یک برهه و بزنگاه در مقابل توهین به آن، بیانیهای صادر و اعلام انزجار میکنیم، کفایت نمیکند و شاهد هستیم که چندین سال است که این رویه ادامهدار شده است.
درخشان گفت: انتظار ما از همه دولتها و ملتهای مسلمان این است که نخبگان، دانشگاهیان و فرهیختگان خود در حوزه علوم قرآنی و سایر علوم انسانی را به میدان بحث بفرستند و درباره ارزشهای انسانی، برابری و ارزشهای بیشماری که قرآن برای بشریت به ارمغان آورده است را مورد بحث و بررسی قرار دهند و اشتراکات عظیم انسانی که هم در مکتب اسلام و هم در دیگر مکاتب دنیا است را با هم مقایسه کنند. به اعتقاد من با همین روش، قرآن میتواند پیامآور صلح، برابری و رفع تبعیض برای ملتهای دنیا باشد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه صدور بیانیه در این قبیل موارد کافی و کارساز نیست، افزود: رسانههای کشورهای اسلامی باید بسیار فعال باشند و دیگران، بهویژه کسانی که پرچمدار این عمل شنیع هستند را به مناظره دعوت و ابعاد مختلف این عمل -که به اسم آزادی دل میلیونها نفر در جهان را به درد آورده است- را مورد بحث قرار دهد؛ زیرا یک وقت یک فرد عامی از روی ناآگاهی کاری انجام میدهد اما در اقدام اخیر شاهد بودیم که دولت و پارلمان سوئد هم به بهانه حمایت از آزادی و آزادی بیان، از این توهین حمایت کرده است.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی صحبتهای خود را با طرح پرسشی ادامه داد و گفت: سوال این است که آن فرد هتاک یا دولت حامی آن با به آتش کشیدن قرآن، قصد دارد چه چیزی را ثابت کند؟ آیا با آتش زدن یک قرآن، این کتاب آسمانی از بین میرود؟ قرآن در دل میلیونها مسلمان است و با این کار فقط به قلب و روح آنها جراحت میزنند.
درخشان ادامه داد: ما باید بتوانیم بحث و گفتمانی داشته باشیم که همین دنیای غیر اسلام هم متوجه شود این کار اشتباه بوده و به اشتباه خود اعتراف کنند. البته شاید آنها دقیقا این عمل را انجام میدهند که ما در مقابل اعلام انزجارکنیم، اما اگر میخواهیم این مسئله را خنثی و برای آینده حل کنیم تا نسلهای آینده ما با چنین موضوعاتی مواجه نشوند، باید با گفتوگو و بحث و گفتمان برای این چالش بزرگ در دنیای اسلام یک راهحل پیدا کنیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه قرآن برای یک فرد مسلمان آنقدر موضوع مهم، بزرگ، مقدس و محترم است که حتی بدون وضو نمیتوان کلمات آن را لمس کرد، گفت: وقتی یک عده به اسم آزادی اینگونه به ما توهین میکنند، میتوانیم با استفاده از خود قرآن و با یک گفتمان و دیالوگ مترقیانه و متمدنانه به توهین آنها پاسخ دهیم. اگرچه این امر زمانبر، اما شدنی است.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما