کد خبر 16619
۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵

نمایندگان گزارش می‌دهد؛

سایه سنگین حاشیه‌سازها بر عملکرد مجلس یازدهم/ از سیلی به سرباز تا بی حرمتی به معلم 

سایه سنگین حاشیه‌سازها بر عملکرد مجلس یازدهم/ از سیلی به سرباز تا بی حرمتی به معلم 

مجلس یازدهم؛ مجلسی که تصویب قوانینی همچون قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و قوانین ضد رانت و فساد را در کارنامه خود دارد اما درگیر حواشی تعداد انگشت شماری از نمایندگان بوده که گاه بر متن عملکرد مجلس هم سایه افکنده است. 

به گزارش نمایندگان، مجلس یازدهم در سال آغازین خود یک شروع طوفانی داشت؛ تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران در سال ۱۳۹۹ که بعد از ترور شهید فخری‌زاده با قید دوفوریتی تصویب شد. خیز بلند برای احیای طرح به بن بست رسیده شفافیت آرای نمایندگان در مجلس دهم (که البته در نهایت سرنوشت مشابهی در مجلس یازدهم داشت و نمایندگان داوطلبانه به سامانه شفافیت پیوستند)، 

تصویب قوانین ضد رانتی همچون قانون تسهیل مجوزهای کسب وکار، تصویب قوانین ضد دلالی و سوداگری همچون مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر عایدی سرمایه، حمایت از اشتغال جوانان با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، توجه به مسئله‌ پیری جمعیت با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصویب قانون رتبه‌بندی معلمان، افزایش ویژه‌ حقوق سربازان در کارنامه این مجلس به چشم می‌خورد.

با این حال برخی در ردای نمایندگی مجلس حواشی ساختند که شان نمایندگی مجلس را خدشه دار می‌کرد. 

عنابستانی و سیلی به سرباز 

ماجرای سیلی علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار به صورت سرباز وظیفه‌ای که مانع تردد او در خط ویژه بی آر تی شده بود؛ یکی از پرحاشیه ترین حوادثی از این دست بود که در مجلس یازدهم رقم خورد. 

بهمن ماه ۹۹ بود که کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در آن گفته می شد عنابستانی به یک مامور راهور به دلیل عدم اجازه به خودرو وی جهت تردد در خط بی آر تی سیلی زده بود. انتشار این کلیپ با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی مواجه شد و بلافاصله دستگاه قضایی وارد رسیدگی به این پرونده شد. در فروردین ماه ۱۴۰۰، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی سابق دستگاه قضا درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت سرباز راهور از نماینده مجلس گفت: این پرونده منتهی به صدور کیفرخواست و به دادگاه ارسال شده است و به زودی جلسات دادگاه آن برگزار خواهد شد.

۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ هم حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پرونده آقای عنابستانی نیز در حال طی کردن روند بررسی خود در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان  است. 

۲۶ آبان ماه 1400سردار مهدی حاجیان سخنگوی ناجا در نشست خبری خود از پایان پرونده سیلی نماینده مجلس به مامور پلیس خبر داد؛ پرونده‌ای ابتدا از انکار نماینده و سپس حق به جانبی او و شکایت از سرباز ناجا و در نهایت تحت فشار افکار عمومی به دلجویی از سرباز ختم به خیر شد اما نام این نماینده با «سیلی به سرباز» گره خورد و البته محکم تر از آن ضربه ای بود که به جایگاه نمایندگی مجلس وارد شد. 

دومینوی خطا

این اقدام اشتباه البته واکنش‌های زنجیره‌ای و دومینوواری هم به دنبال داشت از جمله اینکه بهروز محبی نجم آبادی، نماینده سبزوار در مجلس در واکنش به این حوادث گفت: فضای رسانه ای تبدیل شده به عده‌ای شعبان بی مخ که از کاه کوه می سازند. آدم هایی هستند که دروغ پردازی می کنند حادثه ها را بزرگ نمایی می کنند مانند خطای عنابستانی که در آن بزرگنمایی صورت گرفت.  

تداوم توهین؛ از شعبان بی مخ تا گرگ‌های مجازی و سگهای قلاده بلند غربگرا

بعد از تعبیر ناپسند این نماینده درباره فضای رسانه‌ای کشور، نماینده دیگری نیز به فضای مجازی و فعالان این فضا اهانت کرد. مهرداد ویس کرمی، دبیر کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در بحبوحه رسیدگی به این طرح جنجالی توییتی زد و نوشت: «فضای مجازی؛ ۱. به دلیل اهمیت، موضوعی حاکمیتی و محتاج قانونگذاری است. ۲. در کشورهای پیشرفته قانونمند است. ۳. چند وجهی، پیچیده و نیازمند مدیریت فراقوه‌ای است. ۴. گرگ‌های مجازی و سگهای قلاده بلند غربگرا از قانونمندی آن می‌ترسند. ۵. قانونمندی، به نفع کسب و کارهای سالم مجازی است».

البته ویس کرمی یک توهین دیگر هم در کارنامه خود دارد وقتی که در مخالفت با وزیر شدن ساداتی‌نژاد صحبت می‌کرد و حجت‌الاسلام آزادی‌خواه به سخنان او اعتراض کرد. ویس کرمی در پاسخ گفت:  وقتی شما به عنوان طلبه می‌شوید نماینده و عضو کیمسیون کشاورزی، رئیسش هم معلوم است چیست!

رحیمی جهان آبادی و بی پروایی در هتاکی 

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده تربت‌جام هم از آن نماینده‌هایی است که با توییت‌های اهانت آمیز کم برای مجلس حاشیه سازی نکرده است. 

او در ماجرای یک حکم قضایی، چند توییت زد که و درباره واکنش‌ها به توییت خود، نوشت: درخصوص تبعید یک خبرنگار به تربت‌جام توییتی منتشر نمودم و مورد هجوم ارزشی‌نماهای هتاک قرار گرفتم. خواستم تأکید کنم با افتخار نماینده مردمی هستم که شما ارزشی‌نماها را شلغم هم‌ حساب نمی‌کنند. حالا هرجا خواستید ارسال کنید، شما تندروها ننگ این کشورید و از شما بیزاریم و عامل بدبختی مردمید.» این توییت‌ها، پاسخ این نماینده به کامنت‌های مخالف که تا هتاکی هم پیش می‌رفت به جایی رسید که در پاسخ به واکنش وحید یامین پور نوشت: «شما همان نیستید که از لباس زیر زنان صحبت می‌کردید؟! ببینید چه‌کسی از ادب حرف می‌زند!»

او البته سابقه هتاکی دیگری هم داشت وقتی در واکنش به انتقادات محقق داماد او را آخوند دو ریالی خطاب کرد.

توصیه به ازدواج زنان با غیرایرانی‌ها

در این میان شاید بتوان به اظهارات امیرحسین بانکی پورهم اشاره کرد که در آن این نماینده بیان کرده بود که دختران مجرد با توجه به کمبود پسر مجرد در کشور با مسلمانان و شیعیان علاقه‌مند به ایران ازدواج کنند؛ از این طریق نه تنها توسعه فرهنگی اتفاق افتاده است و ارتباطات بین‌المللی تقویت می‌شود، بلکه این نسبیت به هم ریخته در کشور نیز بر طرف می‌شود و جمعیت کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

این اظهارات با واکنش‌های شدیدی از سوی فعالان فضای مجازی مواجه شد اما او به سرعت در صحن علنی مجلس در این باره توضیح داد و گفت: این صحبت ها را بنده در یک محیط علمی بازگو کردم و در آن جا بیان کردم که این بحث نظری است و نه رسانه‌ای اما این موارد را رسانه‌ای کردند.

زبان بدن زشت و زننده آقای رئیس!

اما در روزهای اخیر انتشار ویدیویی از رفتارهای توهین آمیز علیرضا منادی سفیدان، نماینده تبریز و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در حال شنیدن حرف دل و گلایه های معلمان خوزستان در شبکه های اجتماعی واکنش برانگیز شد. ویدئویی که در یک سو معلمانی شریفی هستند که از راه دور برای حل مشکلات خود آمده اند و سوی دیگر مسئولی که روی صندلی نشسته، دندانش را تمیز می‌کند، کشمش و بادام می‌خورد، لم می‌دهد و با بی حوصلگی زبان بدن متفرعنانه‌ای از خود به نمایش می‌گذارد. 

در میان خشم و تاسف افکارعمومی از این رفتار، ویدیوی دیگری منتشر شد که نشان می‌داد معلمان برای دیدار این نماینده مجلس شب قبل را در خیابان و مقابل دفتر او سپری کرده‌اند!

حالا که نماینده های مجلس تا زنگ پایان می‌خورد به سرعت به قول خودشان دنبال «یک رای حلال» می‌دوند، این رفتارها نه تنها به شخص آن نماینده بلکه برای شان و جایگاه مجلس ضربه بیشتری وارد می‌کند. 

افرادی که نام برده شد و افعالی که از آنها سر زد دقیقا مربوط به نمایندگانی است که از فیلترهای تایید و احراز صلاحیت عبور کرده‌اند اما خطا از سوی فردی که به عنوان «نمایندگی ملت» مفتخر است، نابخشودنی به نظر می‌رسد. شاید آنچه از نگاه دوربین شهروندخبرنگاران دور نمی‌ماند در چارچوب قانون مبنایی برای رد صلاحیت نباشد اما در حافظه مردم ثبت و ضبط خواهد ماند و این مردم هستند نباید به راحتی عنوان «نمایندگی» را به افرادی دهند که سابقه هتاکی، برخورد، رفتار غیرمنصفانه و متفرعنانه در کارنامه خود دارند. 

انتهای پیام

کد خبر 16619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =