کد خبر 17592
۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳

دست انداز در مسیر یک انتخابات بدون «شناسنامه و کارت ملی» /هر کجا سیستم انتخابات آفلاین باشد، احتمال «خطا» وجود دارد

دست انداز در مسیر یک انتخابات بدون «شناسنامه و کارت ملی» /هر کجا سیستم انتخابات آفلاین باشد، احتمال «خطا» وجود دارد

تصمیم جدید ستاد انتخابات در استفاده از مدارک هویتی گواهینامه، کارت پایان خدمت و یا گذرنامه بجای شناسنامه یا کارت ملی این سوال را ایجاد کرده است که این روش منجر به بروز تخلف در امر انتخابات نخوهد شد؟

به گزارش نمایندگان،  اخیراً رئیس ستاد انتخابات کشور در حاشیه جلسه ستاد انتخابات از شرایط جدید شرکت در انتخابات خبر داد و در توضیح این خبر گفت که همه می ‎توانند با کارت ملی، گواهینامه، کارت پایان خدمت و یا گذرنامه بجای شناسنامه در انتخابات رای دهند.

خبر رئیس ستاد انتخابات کشور مبنی بر حذف شناسنامه از روند شرکت در انتخابات منجر به شکل‌گیری این پرسش شده که به همراه نداشتن شناسنامه و کارت ملی در فرآیند اخذ رأی آیا مسبوق به سابقه است؟ در پاسخ به این پرسش معاون سیاسی وزارت کشوردر دولت یازدهم با نگاهی به حافظه تاریخی خود بر این نکته تأکید می‌کند که به یاد ندارد تاکنون انتخاباتی بدون رؤیت شناسنامه از سوی متصدیان برگزار شده باشد. البته محمد حسین مقیمی در ادامه به این نکته اشاره می کند که ثبت کد ملی در روند انتخابات مانعی برای بروز خطا و به خطر افتادن امنیت انتخابات محسوب می‌شود. به این ترتیب که دستگاهی باشد وقتی کد ملی را می‌دهیم، ثبت کند و اگر فرد به شعبه دیگری رفت نتواند رأی بدهد، اگر این اتفاق بیافتد مشکلی در روند رأی‌گیری اتفاق نمی‌افتد. لذا باید از مجریان انتخابات پرسید تدابیری اندیشیدند که خلافی صورت نگیرد؟

نکته‌ای که علی اصغر احمدی، معاون سیاسی وزیر کشور دولت روحانی نیز به آن اشاره کرد و گفت هر وقت سیستم احراز هویت آفلاین شد امکان خطا در انتخابات وجود دارد.

اگر سیستم آفلاین نباشد...

علی اصغر احمدی، معاون سیاسی وزارت کشور در دولت روحانی  در پاسخ به اینکه حذف شناسنامه از روند انتخابات مسبوق به سابقه بوده است؟ گفت: بنده از قانون اصلاح انتخابات خبر ندارم اما قبلاً روند اخذ رأی به این ترتیب بود که افراد با در دست داشتن شناسنامه به شعب اخذ رأی مراجعه می‌کردند، بعد از احراز هویت، برگ رأی صادر می‌شد، انگشت می‌زدند، روی شناسنامه مُهر می‌خورد و می‌آمدند. بعدها در انتخاباتی که بنده حضور داشتم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها هم از طریق هیئت‌های اجرایی و هم از طریق شورای نگهبان به سامانه ثبت احوال کشور وصل شدیم و روند به این ترتیب بود کسانی که می‌آمدند، کدملی آنها ثبت می‌شد و منظور این بود در سامانه‌های کشور ثبت شده چنین فردی رأی داده است.

وی افزود: در نتیجه اگر همه شرایط فراهم باشد و سیستم آفلاین نباشد، به صورت طبیعی اگر کد ملی یکبار استفاده شود به نظر می‌رسد برای بار دوم نباید قابل استفاده باشد.

وزارت کشور بگوید کد ملی عنصر اصلی شعب اخذ رأی خواهد بود

این چهره سیاسی با اشاره به اظهارات مقامات فعلی وزارت کشور گفت: لذا اینکه گفتند با گواهینامه و غیره می‌توان رأی داد را بنده نمی‌دانم منظورشان دقیقا چیست، ای کاش معاون محترم سیاسی بیشتر توضیح می‌دادند که کدملی به عنوان عنصر اصلی شعب اخذ رأی خواهد بود و ثبت در سامانه هم الزامی و باید باشد اما چنانچه قانون تغییر کرده، با عرض پوزش بنده بی‌اطلاع هستم.

احمدی در واکنش به اینکه اگر سیستم آفلاین باشد در شرایط اخذ رأی چه مشکلی پیش می‌آید؟ تصریح کرد: وقتی سیستم آفلاین باشد نمی‌تواند جامعیتی را تعریف کند، نظار شورای نگهبان حتماً این دقت را دارند که رأی تکراری نباشد.

معاون سیاسی وزارت کشور در دولت یازدهم درباره احتمال بروز خطا و اشتباه در اخذ رأی با تصمیم جدید ستاد انتخابات، گفت: هر کجا سیستم انتخابات آفلاین باشد احتمال خطا وجود دارد.

ستاد انتخابات باید فکری به حال قطع شدن برق در جریان انتخابات کند

محمد حسین مقیمی، نیز که سابقه معاونت سیاسی وزارت کشور در دولت پیشین را داشته  در پاسخ به این سوال که آیا حذف شناسنامه از فرآیند اخذ رأی امری مسبوق به سابقه است؟ گفت: تایید هویت فردی افراد از روی شماره ملی مشخص می‌شود، لذا افراد زمان رأی دادن باید شماره ملی خود را بدهند و احراز هویت آنها به صورت کامپیوتری انجام می‌شود. تا جایی که به خاطر دارم با کارت ملی و شناسنامه انتخابات را برگزار می‌کردند. آن موقع شاید همه شعب دستگاه ثبت کد ملی را نداشتند اما در حال حاضر با توجه به اینکه دستگاهی برای ثبت دارند و همه حوزه‌ها به شبکه شناسایی وصل شوند، فرد نمی‌تواند در شعبه دیگری رأی دهد و اگر سیستم به مشکلی برخورده باشد فرد باید مدرکی ارائه دهد که قابل استناد باشد، البته ستاد انتخابات در این مورد تصمیم می‌گیرد چراکه امکان دارد برق قطع شود، در هر صورت ستاد انتخابات باید فکری به حال این قضیه کند.

وی در واکنش به اینکه رأی دادن بدون در دست داشتن شناسنامه و یا کارت ملی بر امنیت انتخابات خدشه‌ای وارد نمی‌کند؟ افزود: اگر افرادی که در مراحل اولیه هویت افراد را احراز می‌کنند، کد ملی را ثبت کنند، هر کجای دیگر که بروند در سیستم مشاهده می‌کنند که این فرد رأی داده دیگر مشکلی پیش نمی‌آید، مگر اینکه کد ملی فرد زمان رأی دادن ثبت نشود.

مقیمی درباره اینکه بنابراین رأی دادن با گواهینامه و پاسپورت بستری برای تقلب فراهم نمی‌کند؟ تصریح کرد: اسناد در حال تغییر هستند و کنترل‌ها به صورت ماشینی صورت می‌گیرد. اگر درست عمل شود و آن کد ملی در پاسپورت باشد که هست، در روند اخذ رأی ثبت شود، مشکلی پیش نمی‌آید.

باید از مجریان انتخابات پرسید تدابیری اندیشیدند که خلافی در انتخابات صورت نگیرد؟

معاون سیاسی وزارت کشور در دولت یازدهم در مورد اینکه امکان دارد در برخی مناطق کشور امکانات اینترنتی و یا کامپیوتری در روند اخذ رأی وجود نداشته باشد، خاطرنشان کرد: در این موارد باید شناسنامه و کارت ملی را به عنوان مدارک هویتی مدنظر قرار دهند. البته خود مجریان انتخابات حتماً فکری دراین مورد کردند.

مقیمی در پاسخ به این پرسش که در صورت آفلاین بودن آیا امکان خطا در روند انتخابات وجود دارد؟ یادآور شد: باید اصل را بر این بگذاریم که اقدامی انجام دهند تا در نتیجه آن خلافی صورت نگیرد. به این ترتیب که دستگاهی باشد وقتی کد ملی را می‌دهیم، ثبت کند و اگر فرد به شعبه دیگری رفت نتواند رأی بدهد، اگر این اتفاق بیافتد مشکلی در روند رأی‌گیری اتفاق نمی‌افتد. تا جایی که بنده به خاطر دارم ثبت کد ملی در انتخابات کامپیوتری شده بود و حتی در انتخابات قبلی مجلس هم گفتند به دلیل کرونا نیاز به انگشت زدن نیست، لذا باید از مجریان انتخابات پرسید تدابیری اندیشیدند که خلافی صورت نگیرد؟ اما وقتی کد ملی ثبت شود کسی نمی‌تواند به جای فرد دیگری بیاید. در هر صورت اصل بر این است که کدملی ثبت شود.

انتهای پیام 

کد خبر 17592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =