کد خبر 18043
۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۳

توانگر در نامه ای به وزیر بهداشت:

وضعیت دارویی کشور به مراحل بغرنجی رسیده است

وضعیت دارویی کشور به مراحل بغرنجی رسیده است

عضو کمیسیون اقتصادی در نامه ای به وزیر بهداشت با انتقاد از اینکه وضعیت دارویی کشور به مراحل بغرنجی رسیده است یادآور شد که انتظار می‌رود وزارت بهداشت به عنوان متولی بهداشت و درمان، ضمن پرهیز از فرافکنی و جوسازی، نسبت به اصلاح روند غلط مدیریت فعلی که موجب سرخوردگی بسیاری از نخبگان پزشکی کشور و سرگردانی مردم در بازار دارو شده اقدامات لازم را انجام دهد و دست از صدور بیانیه‌های سیاسی و خلاف واقع بکشد.

به گزارش نمایندگان، متن نامه مجتبی توانگر نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون اقتصادی خطاب به بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر بهرام عین‌اللهی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 سلام علیکم

همانگونه که استحضار دارید وضعیت دارویی کشور به مراحل بغرنج و افتضاحی رسیده است و مسوولین مربوطه به‌جای حل مشکل و پاسخ‌گویی به مردم و خانه ملت به‌صدور بیانیه مشغول هستند.

متاسفانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌جای پاسخ ناکارآمدی‌ها در حوزه دارو در پاسخی خلاف شئونات روابط قوا به سخنان اخیر ریاست محترم مجلس درباره نگرانی مردم در مورد گرانی دارو(با وجود اختصاص ارز ترجیحی) واکنش سوال‌برانگیزی نشان داد. به‌نظر می‌رسد آن وزارت‌خانه، رویه فرار به‌جلو را به‌جای پاسخگویی ترجیح داده است.

وزارت‌خانه تحت مدیریت شما در حالی به غلط تورم این بخش ( تورم حوزه بهداشت و درمان) را نصف تورم سال ذکر کرده است که براساس آخرین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم، تورم سالانه گروه بهداشت و درمان 46.7 درصد بوده که نسبت به تورم سالانه که 43.6 درصد بوده، بالاتر است.

علاوه بر این اشاره رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، به تورم 107 درصدی اقلام دارویی، صرفا ناظر به «حوزه دارو» است که بیش از سایر هزینه‌های بهداشت و درمان افزایش قیمت داشته است.

بی‌اطلاعی و کم‌دانشی مجموعه تحت مدیریت جنابعالی از «اقتصاد دارو» موضوعی است که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

از سوی دیگر در شرایطی وزارت بهداشت، نسبت به کاهش اختصاص ارز 28500 ابراز نگرانی کرده است که با وجود حذف ارز 4200، همچنان بخشی از اقلام تحت پوشش آن وزارت‌خانه با اختصاص ارز 4200 توزیع می‌شود که مع‌الاسف به‌دلیل ناکارآمدی مجموعه شما، به‌جیب رانت‌خواران سرازیر می‌شود.

 واضح است که در صورت کاهش اختصاص ارز 28500 از 20 میلیارد دلار به 10 میلیارد دلار، باز هم اقلام تحت پوشش آن وزارت‌خانه از جمله دارو در فهرست ارز 28500 باقی می‌مانند و دیگر هیچ‌بهانه‌ای برای وضعیت تاسف‌بار دارویی کشور نیست.

در چنین شرایطی، دلیل جوسازی آن وزارت‌خانه در قبال موضع مجلس انقلابی برای کاهش ریخت و پاش ارزی مشخص نیست.

در این میان ادعای کاهش پرداختی از جیب مردم با اجرای طرح دارویار نیز با بسیاری از گزارش‌های کارشناسی و مردمی مغایرت دارد.

رنج گرانی دارو و تورم کمرشکن آن در سال گذشته با نایاب شدن بسیاری از داروها، حتی داروهای عادی سرماخوردگی همراه شد و قطعا مردم می‌توانند در قبال ادعاهای گزاف و نادرست وزارت بهداشت، درباره خروجی طرح دارویار قضاوت دقیقی داشته باشند.

آیا طرح استیضاح یا تحقیق و تفحص از سازمان غذا و دارو که برخی دلسوزان برای پاسخگوکردن آن وزارتخانه مطرح می‌کنند را بایستی عملیاتی ساخت؟

در هر حال انتظار می‌رود آن وزارتخانه به عنوان متولی بهداشت و درمان کشور، ضمن پرهیز از فرافکنی و جوسازی، نسبت به اصلاح روند غلط مدیریت فعلی که موجب سرخوردگی بسیاری از نخبگان پزشکی کشور و سرگردانی مردم در بازار دارو شده است، اقدامات لازم را انجام دهد و دست از صدور بیانیه‌های سیاسی و خلاف واقع بکشد.

کد خبر 18043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =