کد خبر 18441
۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۱

رفیعی:

جامعه جهانی تخریب محیط زیست غزه را به طور جدی پیگیری کند

 جامعه جهانی تخریب محیط زیست غزه را به طور جدی پیگیری کند

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان ملل در اجلاس تغییرات اقلیمی مساله محیط زیست غزه و تخریب‌های آن را مورد بررسی جدی قرار دهد.

به گزارش نمایندگان، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در نشستی با عنوان «تاثیرات جنگ بر غزه؛ حسابرسی و ارزیابی زیست‌محیطی و امنیت غذایی» با طرح این پرسش که« وجدان عمومی جهانیان در مقابل وسعت و عمق جنایات مکرر رژیم صهیونیستی و داعیه‌های آزادی و حقوق بشر  با دیدن تصاویر غزه و گرسنگی کودکان و آوارها چه می گوید؟»، اظهار کرد: تنها حدود یک هفته پس از جنگ غزه به عنوان عضو کمیته بین المللی توسعه پایدار اتحادیه بین المجالس جهانی-IPU در نشست سالانه این مجمع در کشور آنگولا، با استناد به آخرین وضعیت محیط زیست غزه هشدار جدی تخریب سرزمین و محیط زیست غزه را اعلام و از همه نمایندگان عضو این اتحادیه که بیش از ١٨٠ کشور عضو آن هستند درخواست کردم که با ساز و کارهای موجود جلوی این ظلم به بشریت و کره زمین گرفته شود.

وی تاکید کرد: مگر نه اینکه مباحث مرتبط با تغییرات اقلیمی به ویژه در این نقطه از جهان خود به تنهایی زنگ هشدار جدی و خوفناکی از اینده بشر و فرزندان ماست؟ در حالیکه منابع کره زمین مشترک و وظیفه ما در برابر نگهداشت آن امری مسلم و بدیهی است.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: در هیچ اکوسیستمی درنده‌ترین حیوانات با هم‌نوعان خود این گونه که رژیم صهیونیستی با مردم مظلوم و بی پناه غزه رفتار کرده، رفتار نمی‌کنند.

رفیعی به استفاده از فسفر سفید توسط رژیم صهیونیستی در جنگ غزه اشاره و تاکید کرد: اثرات این عنصر جدا از تخریب‌های لحظه‌ای، سال‌ها در آب و خاک باقی می‌ماند و بی‌شک دریای مدیترانه را آلوده می‌کند و کسی در امان از این حجم آلودگی نیست.

وی با بیان اینکه «باید سازمان ملل در اجلاس‌های آتی تغییرات اقلیمی مساله محیط زیست غزه و تخریب‌های آن را مورد بررسی جدی قرار دهد»، عنوان کرد: حق نداریم حق حیات را از احدی سلب و تضییع کنیم.

بر اساس این گزارش، سید احمدرضا دستغیب رئیس دیوان محاسبات کشور نیز در این نشست گفت: هدف قرار دادن حق برخورداری از محیط زیست سالم و پایدار که حق مسلم بشری است، جنایت جنگی است.

وی با اشاره به بمباران تاسیسات زیربنایی غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: در حال حاضر ۹۷ درصد آب غزه آلوده شده و قابل استفاده نیست.

رئیس دیوان محاسبات کشور با تاکید بر ینکه در تمام جنگ‌ها محیط زیست و منابع طبیعی قربانیان خاموش محسوب می‌شوند، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی درصدد محو همزمان و غیرقابل سکونت کردن محیط زیست غزه است و پیشنهاد می کنیم پروژه مشترک حسابرسی محیط زیست غزه و فلسطین با آژانس‌های سازمان ملل اجرایی شود.

در این جلسه همچنین معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امورخارجه با اشاره به اثرات تخریب و جنگ غزه گفت: اقدام رژیم صهیونیستی برنامه‌ای از پیش برنامه‌ریزی شده برای نابودی یک ملت است که با حمایت امریکا و کشورهای غربی ادامه دارد.

وی‌با اشاره به حمایت ایران از حق مردم فلسطین تاکید کرد: استفاده از ظرفیت آژانس‌های سازمان ملل برای بررسی و ارزیابی فوری آثار حملات رژیم صهیونیستی به غزه و آسیب‌های وارده ضروری است.

محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با تاکید بر این که رژیم صهیونیستی تمام قوانین زیست محیطی را زیرپا گذاشته و سلامت و محیط زیست و امنیت غذایی غزه را نابود کرده است از آمادگی کامل مجلس ایران برای احقاق حقوق حقه مردم فلسطین خبر داد.

در این نشست کارشناسان گزارشاتی از تخریب‌های محیط زیست در غزه ارایه کردند. همچنین در پایان این مراسم نهالی به نشانه صلح و دوستی با حضور سفرای کشورهای حاضر در نشست کاشته و تعدادی پرنده رهاسازی شدند.

انتهای پیام

کد خبر 18441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =