به گزارش نمایندگان، غلامرضا منتظری با اشاره به اقدامات دولت در زمینه افزایش میزان کتابخوانی در مناطق غیربرخوردار اظهار کرد: اعتقاد من بر این است که مقدمه توانایی، دانایی است و یکی از مهمترین وجوه دانایی، مطالعه کتب سودمند، مفید و تحول آفرین است؛ در این زمینه انصاف این است که دولت خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است.
وی با اشاره به ارسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب به روستاها طی یک سال اخیر گفت: هر کتابخانه روستایی میتواند مظهر علم و دانش باشد و باید سعی کنیم که به روستاها هم توجه جدی داشته باشیم که البته اقداماتی که در این زمینه انجام شده، از اقدامات قابل تحسین دولت محسوب میشود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه نباید به خدمات ارائه شده راضی شویم، عنوان کرد: رضایت به خدمات ارائه شده در این حوزه، سرآغاز توقف ماست؛ در این زمینه باید تلاشهایمان را بیشتر کنیم و در این راستا نیز انتظار ما از رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نسبت به بسط و گسترش نمایشگاههای استانی کتاب اهتمام بیشتری صورت بگیرد.
منتظری با اشاره به آغاز به کار سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از روز چهارشنبه گفت: نمایشگاه کتاب در حکم یک سفره رنگین و متنوع فرهنگی و معنوی است که موجب ایجاد کشش برای حضور در نمایشگاه میشود و قطعاً نتیجه این کشش، کوشش برای خرید کتاب است؛ اعتقادم بر این است که در کنار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که از کارهای فاخر فرهنگی کشور در مقیاس ملی و بینالمللی محسوب میشود و موجب اعتبار و منزلت فرهنگی ماست، باید به دو نکته توجه کنیم؛ یکی اینکه بتوانیم این نمایشگاه را در مقیاس کوچکتری در استانها گسترش دهیم چراکه همه علاقهمندان به کتاب، امکان حضور در نمایشگاه بینالمللی تهران ندارند.
وی درباره فراهم بودن امکان خرید اینترنتی از نمایشگاه بینالمللی کتاب افزود: فراهم شدن فرصت خرید مجازی از نمایشگاه کتاب فرصتی خوب و گره گشایی است که طی سالهای اخیر ایجاد شده است؛ با این وجود به هر دلیل تجربه ثابت کرده است که حتما باید کتاب با چشم دیده شود و در این فضا تنفس کنیم؛ به همین دلیل انتظار داریم که این نمایشگاه در استانهای مختلف کشور نیز برگزار شود چراکه برگزاری نمایشگاه کتاب در هر استان موجب ایجاد فضایی فرهنگی در آن استان میشود؛ بنابراین اگر منابع لازم تامین و این نمایشگاهها در استانهای مختلف برگزار شود، به عدالت فرهنگی مورد نظر رئیس جمهوری نزدیکتر خواهیم شد.
این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش امکان خرید کتاب گفت: امروز قیمت کتاب بالاست و گاهی اوقات در نمایشگاههای کتاب میبینم که مخاطبان عزیزمان با حسرت به کتابها نگاه میکنند و قدرت خرید کتاب را ندارند؛ در این زمینه نیز باید تدابیری اندیشیده شود. باید به سرانه فرهنگی هر ایرانی توجه کنیم.
منتظری با اشاره به اهمیت تعیین سرانه فرهنگی در کشور افزود: امروز در کشور سرانه آموزشی، پژوهشی و بهداشتی داریم اما برای فرهنگ که سرآغاز همه تحولات است سرانهای پیشبینی نکردیم؛ در این زمینه در کمیسیون فرهنگی طرحی را با عنوان اقتصاد فرهنگ و هنر با هدف تعیین سرانه فرهنگی برای هر ایرانی پیگیری کردم. اگر این سرانه تعیین شود و مورد توجه قرار بگیرد، وقتی نمایشگاهی در حوزه فرهنگ برگزار میشود، مخاطب با شوق و انگیزه بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا کند و وقتی در نمایشگاه قدم میزند، آهنگ حسرت در دلش نواخته نمیشود.
وی در پایان به ارائه پیشنهادی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور پرداخت و گفت: امروز افرادی هستند که مراجعات بسیاری به کتابخانههای عمومی و همچنین کتابخانههای مدارس، دانشگاهها و مساجد دارند؛ چنانچه طرحی برای تقدیر و تشویق نوجوانان و جوانانی که بیشترین مراجعه را به کتابخانهها دارند تدوین شود، این تکریم موجب میشود که به نوعی فرهنگ کتابخوانی ترویج شود.
انتهای پیام
نظر شما