کد خبر 19696
۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵

مراسم تحلیف رئیس جمهور دولت چهاردهم چگونه برگزار خواهد شد

مراسم تحلیف رئیس جمهور دولت چهاردهم چگونه برگزار خواهد شد

سه شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳ مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور دولت چهاردهم، در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.

به گزارش نمایندگان،  طبق قانون،‌ مراسم تحلیف رئیس‌جمهور چهاردهم پس از مراسم تنفیذ حکم رئیس‌جمهور از سوی رهبر انقلاب - صبح روز یکشنبه با حضور مقامات داخلی و خارجی در حسینیه امام خمینی (ره) انجام شد- با حضور رئیس دیوان عالی کشور، اعضای شورای نگهبان قانون اساسی، رئیس قوه قضا و سایر مقامات کشوری و لشکری در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و طی آن رئیس‌جمهور منتخب بر اساس اصل 121 قانون اساسی سوگند یاد می‌کند که همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته است، به کار گیرد و در پایان سوگندنامه را امضا می‌کند.

تاکنون 13 دوره مراسم تحلیف رؤسای جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی برگزار شده‌ است.

این مراسم ساعت 16 فردا سه شنبه در مجلس شورای اسلامی با حضور مهمان‌های خارجی در سطوح عالی پارلمانی و بین‌المللی دعوت شده‌اند. مقاماتی از سطوح مختلف  اعم از سران کشورها، وزیران امور خارجه، روسای مجالس و فرستاده ویژه کشورها در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید شرکت می‌کنند.

انریکه مورا، معاون جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ژرالدو آلکمین معاون رئیس‌جمهور برزیل ، ویاچسلاو وولودین رئیس مجلس دومای دولتی روسیه در رأس هیات روسی، رشید مردوف، معاون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ترکمنستان، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، هیاتی عالی رتبه از چین از جمله مهمانان این مراسم هستند.

طبق اعلام معاونت امنیتی و انتظامی وزیر کشور روز سه شنبه به این مناسبت تهران تعطیل نخواهد بود و تنها محدودیت‌های ترافیکی مطرح است.

مسعود پزشکیان نهمین رییس جمهوری اسلامی ایران است که در دومین مرحله از چهار دهمین انتخابات ریاست جمهوری ؛ 8 تیر 1403 با کسب  16 میلیون و 384 هزار و 403 رای در برابر رقیب خود به پیروزی رسید.

طبق ماده 202 آیین نامه داخلی مجلس، «رئیس‌جمهور موظف است حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف یا سقوط دولت یا تغییر نیمی از وزراء از ابتدای شروع به‌کار دولت، ضمن تقدیم برنامه کلی، اسامی وزرای پیشنهادی وزارتخانه‌ها را که دارای تجربه و تخصص مرتبط هستند به همراه شرح حال، برنامه‌ها، سوابق و سمتهای علمی و اجرائی و سایر امتیازات قابل استناد، به مجلس تسلیم کند. رئیس مجلس مکلف است نامه معرفی هیأت وزیران و ضمائم آن را در اولین جلسه علنی اعلام وصول و قرائت کند، سپس معرفی‌نامه و مستندات را برای بررسی به کمیسیون یا کمیسیون‌های تخصصی مرتبط ارجاع دهد.

انتهای پیام

کد خبر 19696

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =