کد خبر 23281
۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱

صحن مجلس؛

سردار حسینی: بیش از ۴۹ هزار دستگاه خودرو در سفرهای نوروزی توقیف شد/ طرح هوشمندسازی و برونسپاری در دستور کار پلیس راهور

سردار حسینی: بیش از ۴۹ هزار دستگاه خودرو در سفرهای نوروزی توقیف شد/ طرح هوشمندسازی و برونسپاری در دستور کار پلیس راهور

رئیس پلیس راهور فراجا با تشریح جزئیات طرح نوروزی ۱۴۰۴، از افزایش ترددها و مصرف سوخت نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: به‌رغم میل باطنی، برخورد با تخلفات رانندگی در نوروز امسال با افزایش ۱۰۲ درصدی مواجه شد.

به گزارش نمایندگان، سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مجلس شورای اسلامی در ارائه گزارشی از میزان تصادفات، فوتی‌ها و تخلفات در سفرهای نوروزی سال جاری، با بیان اینکه تمرکز فعالیت‌هایش را بر حل مشکلات حوزه ترافیک و تصادفات قرار داده، گفت: بیشتر وقت خود را صرف موضوعاتی می‌کنم که می‌تواند باعث برون‌رفت از مشکلات فعلی در حوزه ترافیکی و کاهش تصادفات شود.

وی با اشاره به آغاز طرح نوروزی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین اظهار کرد: طرح نوروزی با مشارکت بیش از ۹۸ هزار نفر از کارکنان دستگاه‌های امدادی اجرا شد و نسبت به سال گذشته تفاوت‌های جدی در مؤلفه‌های اثرگذار بر امنیت ترافیکی داشت.

رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: امسال پیمایش سفرها ۵.۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و مصرف سوخت نیز حدود ۹ درصد بیشتر شد؛ به‌طوری‌که در روز ۲۹ اسفند، رکورد تاریخی مصرف سوخت با ثبت ۱۶۴ میلیون لیتر شکسته شد.

وی افزود: ترددهای بین استانی نیز ۵.۵ درصد افزایش داشت و علی‌رغم میل باطنی، ناچار شدیم برخوردهای سختگیرانه‌تری با تخلفات رانندگی داشته باشیم.

سردار حسینی با اشاره به آمار اقدامات پلیس گفت: ۱۰۲ درصد افزایش در برخورد با تخلفات حادثه‌ساز، نشان‌دهنده حضور پررنگ پلیس در مدیریت ترافیک شهری و جاده‌ای است. همچنین، بیش از ۴۹ هزار دستگاه خودرو توقیف و بیش از ۶ هزار جلد گواهینامه ضبط شد.

وی درباره پراکندگی ترددها توضیح داد: استان‌های تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین حجم اعزام مسافر را داشتند و استان‌های مازندران، گیلان، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین جذب مسافر را به خود اختصاص دادند.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص آمار جان‌باختگان گفت: بر اساس گزارش اولیه پزشکی قانونی، عدد مطلق جان‌باختگان نسبت به نوروز گذشته ۱۹ نفر افزایش یافته است، اما این روش مقایسه در دنیا رایج نیست. بر اساس شاخص سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مقایسه‌ها باید بر مبنای جمعیت، تعداد وسایل نقلیه و پیمایش صورت گیرد. با این معیار، ما حدود ۲ درصد کاهش در جان‌باختگان داشته‌ایم.

وی افزود: پنج استانی که بیشترین سهم جان‌باختگان را داشته‌اند شامل کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، تهران و خوزستان هستند که به دلیل وسعت و تعداد تردد، این آمار طبیعی است؛ اما در عین حال نیازمند توجه ویژه دولت و مجلس هستند.

سردار حسینی در پاسخ به نکته مطرح‌شده از سوی رئیس کمیسیون عمران درباره کمبود حضور پلیس، گفت: ما می‌پذیریم که تمام ایران حوزه مأموریتی ماست و هیچ‌گونه کوتاهی در انجام وظیفه سربازی خود نداشته‌ایم. اما باید گفت حضور فیزیکی پلیس در دنیا منسوخ شده است.

وی افزود: امروز به طور متوسط در هر ۲۵۰ کیلومتر، یک تیم پلیس حضور دارد. ما درخواست افزایش ساختار نداریم چون این روش دیگر پاسخگو نیست و باید روش‌های جایگزین را دنبال کرد.

رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به برنامه‌های آینده پلیس گفت: ما از طریق ستاد کل نیروهای مسلح و دولت، طرح برونسپاری وظایف را دنبال می‌کنیم. مؤسسات خدمات هوشمند ترافیکی ایجاد خواهیم کرد تا بخشی از مأموریت‌ها به بخش خصوصی واگذار شود و نقش مردم پررنگ‌تر شود.

وی ادامه داد: در کنار این، سه طرح دیگر در دستور کار است؛ نخست خودروهای متصل (Connected Cars) برای ارتقای هوشمندسازی، دوم استفاده از پهپادهای پیشرفته مجهز به دوربین پلاک‌خوان، و سوم طرح رتبه‌بندی رانندگان برای شناسایی و تشویق رانندگان قانونمند.

سردار حسینی در پایان گفت: از مجلس محترم انتظار داریم که در اجرای این طرح‌ها، به ویژه در بخش هوشمندسازی و مشارکت مردم، حمایت‌های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام

کد خبر 23281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =