پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: محمدرضا اخوان نیلچی: اردیبهشت ماه امسال بود که بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس با انتشار بیانیه ای، درباره مذاکرات وین براین موضوع تاکید کردند: که اگر ۱۰۰ درصد تحریمها لغو نشود، هیچ تحریمی لغو نشده است و پذیرش ماندن برخی تحریمها، تایید همه تحریمها خواهد بود.
در این بیانیه تاکید شده بود که اگر مذاکره ای هم در آینده قرار باشد ادامه داشته باشد، آن مذاکره در جهت برداشته شدن همه تحریم ها باید باشد.
پس از آن در تابستان 1400، همزمان با برگزاری نشست های وین، مجلس شورای اسلامی به صورت علنی اعلام کرد: لغو واقعی همه تحریم ها و راستی آزمایی دقیق آن به عنوان شرط اصلی پایبندی ایران به تعهدات هسته ای است و اگر غیر ازاین موضوع باشد ایران، شروط مذاکرات را نمی پذیرد.
در همین خصوص جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بیان می کند: آمریکا در شرایطی قرار دارد که هنوز به نتایج مورد نطر خود نیافته است، لذا از این شیوه «اعمال تحریم ها»، به منظور اعمال فشار بیشتر به کشورمان استفاده می کند.
وی در این باره معتقد است که آمریکا تاکنون هر شیوه و ابزاری که بلد بوده و در اختیار داشته را علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است و بر این اساس عاقلانه ترین راه برای دستیابی به منافع مشترک دوکشور، گفتگو با ایران در قالب مذاکرات است.
سید مصطفی آقامیرسلیم نماینده دیگر مجلس در این باره می گوید: در ادبیات سیاسی آمریکا، دعوت به مذاکره یعنی کشاندن به پای میز تسلیم، با حفظ این خوی استکباری بعید است نتیجه مفیدی از مذاکرات حاصل شود، مگر آنکه آمریکا عملا تحریم های ظالمانه خود را لغو و خسارات ناشی از آن را فورا جبران کند.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا واقعا نتیجه این مذاکرات به لغو تحریم ها و برداشته شدن فشارهای اقتصادی از روی دوش مردم، ختم خواهد شد و یا نتیجه آن چیزی غیر از آن که وکلای ملت و مردم، سال ها منتظر آن بودند، خواهد بود؟
انتهای پیام
نظر شما