به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، تامین سوخت به مهترین چالش این روزهای کشور تبدیل شده است؛ چالشی که باز هم دولت دوزادهم در آن نقش چشم گیری دارد.
سیاست های دولت دوزادهم یک رو کشور را با بی برقی و یک روز با بی گازی مواجه می کند، به طوری که هنوز زمستان نشده نگرانی ها پیرو تامین سوخت گاز در کشور بالا گرفته است و بیم آن می رود که کشور در ماه های سرد سال با کمبود گاز مواجه شود.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از نیاز ۶۵ تا ۸۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرحهای توسعهای نفت و گاز در دریا و خشکی خبر داده و با بیان این که سناریوهای جبرانی برای تولید گاز طراحی شده، هشدار داده که اگر این سناریوها اجرایی نشود، ایران تا سال ۱۴۰۴ به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.
این در حالی است که مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با ابراز نگرانی از وضع تولید گاز پارس جنوبی برای سالهای آینده گفت: تولید گاز از پارس جنوبی به پیک ظرفیت رسیده، اما از چهار سال آینده پیشبینی میشود، سالانه به اندازه یک فاز پارس جنوبی (۲۸ میلیون مترمکعب) با افت تولید مواجه شود. گفتنی است میدان گازی پارس جنوبی هم اینک منبع ۷۰ درصد تولید گاز کشور به شمار میآید.
مالک شریعتی در همین زمینه به خبرنگار نمایندگان ما گفت: اگر ما در ماههای آتی با سرمای زیادی مواجه شویم این امکان وجود دارد که کمبود انرژی گاز داشته باشیم و حتی این نگرانی برای کمبود سوخت گاز پیرو فعالیت نیروگاهها وجود دارد.
این نماینده مجلس به این نکته هم اشاره کرد که متأسفانه دولت دوازدهم در زمینه توسعه گاز کمکاری کرده است. وی ادامه می دهد؛ دولت قبل موضوع ذخیرهسازی میعانات گازی و گاز طبیعی را دنبال نکرده و در حال حاضر ما با کمبود ذخایر گازی مواجه هستیم. در حال حاضر ما مشغول پیگیری هستیم تا این معضل به سرعت مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شود تا انشاءلله هم مشکل خاموشیها و هم کمبود گاز را در ماههای سرد سال را نداشته باشیم.
با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید دولت و مجلس برای کمبود انرژی گاز در کشور قرار است چه اقدامات فوری را مدنظر قرار دهند؛ اقداماتی که اگر از فردا هم آغاز شود باز هم دیر است.
انتهای پیام
نظر شما