بهروز محبی نجمآبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار نمایندگان ما، با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: بودجه سند حکمرانی کشور محسوب شده و مشی یکساله برنامهریزی منابع و مصارف را تعیین میکند، بودجه ۱۴۰۱ واقعیتر از گذشته است چرا که اولین مشخصهای که دارد آن است که افق روشنی را با رسیدن به رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور تعریف کرده است البته این موضوع مستلزم آن است که دو اتفاق جدی رخ دهد؛ سرمایهگذاری گسترده و همچنین افزایش بهرهوری برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی لازم است.
وی افزود: رشد ۳.۵ درصد برای افزای بهرهوری و ۴.۵ درصد برای سرمایهگذاری برای رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران در سال آینده پیشبینی شده است که البته افزایش بهرهوری خیلی دور از دسترس نیست زیرا ما در سال گذشته به واسطه کرونا تعطیلیهای گسترده در کشور داشتیم و تولیدات تنزل جدی کرده است. البته رشد ۴.۵ درصدی هم نیازمند آن است که دولت تسهیلات و حمایت لازم را از بخشهای مختلف تولید و تولیدکنندگان برای تغییرات جدی در عملکردها داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: نمایندگان مجلس کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به این شرط پذیرفتند که در جزئیات این لایحه و نقاطی که دولت به آن نپرداخته است به صورت جدی بتوانیم اصلاحات اساسی را به وجود آوریم.
نجمآبادی درباره دیگر مشخصههای لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت:دولت در بخش اوراق مشارکت در بودجه سال ۱۴۰۱ تلاش کرده است که خیلی به سمت آن نرود مگر آنکه منابع درآمدی حصول نشده و به دست نیاید تا بتواند با فروش اوراق جبران لازم را داشته باشد.
وی گفت: دولت در بودجه ۱۴۰۱ به شدت تلاش کرده است تا کسری عملیاتی را به شدت کاهش دهد و به حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان آن را رسانده است که نسبت به سال گذشته حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تفاوت دارد و کمتر شده است ضمن اینکه یکی دیگر از بحثهای جدی در بودجه سال آینده به موضوع مهار تورم باز میگردد که عامل اساسی در اینباره کسری تراز عملیاتی و کسری بودجه است که ناشی از منابع و مصارف است و به همین دلیل دولت تلاش کرده است که خیلی به سمت استقراض نرفته و پایه پولی جدیدی ایجاد نکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره افزایش درآمد مالیاتی دولت در سال آینده اظهار داشت: در کشور ما نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی رقم بسیار پایینی است اما یکی از راههای درآمد پایدار حرکت به سمت مالیات است؛ دولت اعلام کرده است در ۴ ماه اخیر ۲ میلیون مؤدی جدید مالیاتی شناسایی کرده است که مسأله بسیار مهمی است؛ متأسفانه ما فرار مالیاتی گستردهای در کشور داریم و افزایش درآمد دولت از محل مالیات را نمیتوان فقط از تورم و دریافت مالیات از اقشار پایین جامعه در نظر گرفت بلکه دولت تلاش دارد تا پایههای مالیاتی جدید را افزایش داده و معافیتهای مالیاتی را کاهش دهد ضمن اینکه اقشار و مشاغلی که تا کنون فرار مالیاتی داشتهاند در سال آینده به شدت رصد شده و به عنوان مؤدی جدید مالیاتی از آنها مالیات زیادی گرفته خواهد شد.
نجمآبادی گفت: اگر نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم که نسبت آن در مقایسه با همسایگان و میانگین جهانی بسیار پایین است میتواند ما را به منابع پایدار درآمدی بهتری برساند.
انتهای پیام
نظر شما