کد خبر 4719
۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۶

گزارش اختصاصی؛

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

رتبه بندی معلمان به مهمترین مطالبه این روزها از مجلس و دولت تبدیل شده است؛ مجلس از عزم خود برای تصویب این لایحه سخن می گوید و دولت هم وعده اجرا می‌دهد منتها هنوز تکینل این پازل با اما و اگرهایی روبروست؛ مهمترین دلیل هم به بار مالی ناشی از اجرای آن برمی گردد.

پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما- محمدرضا اخوان نیلچی: بعد از تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در جلسات علنی مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان ایراداتی را به این لایحه مطرح کرد که بارزترین آن تامین بار مالی ناشی از اجرای این لایحه است.

طبق مصوبه مجلس، معلمان بر پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم می‌شوند. فرایند رتبه‌بندی برای تمام معلمان بر مبنای امتیازات ناشی از دوره‌های ضمن خدمت، شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، عملکرد رقابتی، دانش تخصصی ـ تربیتی و پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سنوات تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهیدرجایی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبه‌بندی معلمان در یکی از رتبه‌های این قانون است.  

کسب رتبه‌های بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال خدمت در هر یک از رتبه‌ها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آیین‌نامه اجرایی قانون خواهد بود. دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی، مناطق محروم و مرزی و عشایری به ازای هر سال خدمت تمام‌وقت در این مناطق ۳ ماه کاهش می‌یابد. حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است.

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

با اجرای رتبه بندی حداقل حقوق معلمان، ۸ میلیون تومان می شود 

در توضیحی این مصوبه محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته بود که نظام رتبه‌بندی معلمان در ۵ رتبه با عناوین دانشگاهی اجرا می‌شود. براساس مصوبه مجلس، رتبه مربی دانشگاه تهران به عنوان پایه رتبه‌بندی معلمان مدنظر قرار گرفت و حداقل دریافتی معلمان ۸ میلیون و ۸۰ هزار تومان می‌شود.

اتکای مجلس بر تامین مالی رتبه بندی معلمان از سوی دولت به وعده ی میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در یکی از جلسات غیر علنی مجلس بر می گردد؛ بنا بر گفته وحیدی عضو کمیسیون آموزش، میرکاظمی به نمایندگان گفته که  برای سال ۱۴۰۰، ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای رتبه‌بندی تأمین شده که در صورت تایید شورای نگهبان، رتبه‌بندی برای ۶ ماهه امسال عملیاتی خواهد شد و معلمانی که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد بازنشسته شوند، مشمول رتبه‌بندی خواهند شد؛ صحبت هایی که به نحو دیگری توسط محمدباقر قالیباف رییس مجلس نیز مطرح شده است.

در این پروسه، کمیسیون آموزش در یکی از جلسات خود ایرادات و ابهامات شورای نگهبان در خصوص لایحه نظام رتبه بندی معلمان را بررسی کرد و قرار شد نامه‌ای از جانب دولت به شورای نگهبان ارسال شده تا بار مالی مربوط به اجرای این لایجه در سال ۱۴۰۰ پذیرفته شود.

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

کمیسیون آموزش به دنبال جلب نظر دولت برای تامین بار مالی

در توضیح این موضوع، احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: شورای نگهبان دو ایراد اصل ۷۵‌ و چند ابهام به مصوبه مجلس وارد کرده بود که در این موارد در جلسه اخیر کمیسیون آموزش مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد رئیس کمیسیون آموزش طی رایزنی با دولت نظر مثبت دولت را تأمین کند و ایرادات شورای نگهبان به لایحه نیز هرچه سریع‌تر حل‌وفصل و لایحه برای اجرا ابلاغ شود. اگر تلاش‌های کمیسیون برای متقاعد کردن دولت به نتیجه نرسد، راهکار کمیسیون این است که به لایحه دولت بازگردد و تمامی اصلاحات صورت‌گرفته در صحن را ملغی کند.

فلاحی هم گفت که نمایندگان دولت در زمان بررسی لایحه رتبه‌بندی در مجلس متعهد به تأمین اعتبار ۱۲.۵ هزار میلیارد تومانی برای اجرای این لایحه در سال ۱۴۰۰ شده بودند. با این حال تغییراتی که در زمان بررسی جزئیات لایحه از سوی نمایندگان اعمال شد، افزایش میزان بار مالی لایحه را به‌ همراه داشت که همین مسئله باعث شد دولت در ارسال نامه تأیید به شورای نگهبان تجدیدنظر کند.  

به گفته وی، یکی دیگر ایرادات شورای نگهبان «منوط کردن اجرای رتبه‌بندی در سال‌های بعد به پیش‌بینی در بودجه‌های سنواتی، مغایر بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی است». قیدی که بر مبنای آن اجرای رتبه‌بندی در سال‌های آینده منوط به بودجه سنواتی شده بود لذا این موضوع جهت تامین نظر شورای نگهبان از لایحه حذف شود.

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

دولت برای اجرای رتبه بندی تضمین مالی دهد 

در حالی که هنوز خبری مبنی بر نامه رسمی دولت به شورای نگهبان برای تامین بار مالی ناشی از اجرای لایحه رتبه بندی منتشر نشده است، رحمت الله فیروزی نماینده نطنز گفت که لایحه رتبه‌بندی معلمان در مرحله‌ای است که اگر دولت تضمین مالی آن را بدهد، اجرا می‌شود. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید چگونگی تأمین مالی این لایحه را بررسی کند و تصمیم نهایی را با دولت در میان بگذارد. اگر امکانات و منابع لازم برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان در نظر گرفته شود مشکلات معیشتی آنان حل می‌شود.

رتبه بندی معلمان؛ در کش و قوس دولت و مجلس/ «به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم»

به زودی اخبار خوبی به معلمان می‌دهیم 

از طرف دیگر امروز یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در توضیح آخرین وضعیت اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت: تقریبا در هرجلسه هیأت دولت، این موضوع طرح می‌شود؛ این طرح باید همراه با سند تحول بنیادین، اجرایی و عملیاتی شود زیرا با هدف رشد صلاحیت حرفه‌ای معلمان تنظیم شده تا کیفیت آموزش و جایگاه نظام آموزشی ارتقاء یابد.

وی تاکید کرد که خوشبختانه رییس جمهور و رییس مجلس و شورای نگهبان با اجرای طرح رتبه بندی مخالفتی ندارند و این طرح در حال انجام مراحل اداری است که ان شاءالله به زودی در این خصوص اخبار خوبی به معلمان خواهد رسید. در حال حاضر مذاکرات با دولت ادامه دارد تا بودجه لازم برای رتبه‌بندی در سال آینده به طور کامل تأمین شود.

انتهای پیام

کد خبر 4719

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    2 1
    چقدر با اعصاب و روان فرهنگیان بازی شد. بس کنید تورو خدا این قدر به مردم دروغ نگید
  • IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    2 0
    و ت بوت رویی