به گزارش نمایندگان ما، علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در حاشیه رونمایی نشان علمی دانشگاه تهران براهمیت معرفی الگوهای مناسب در جامعه تاکید کرد و گفت: امروز متاسفانه الگوها در جامعه ما تغییر کردهاند و کسانی که لیاقت حتی انسانیت را هم ندارند برای جوانان و جامعه ما در این فضای بی در و پیکر و بیصاحب مجازی الگو شدهاند و ما میبینیم که در این فضا مطالب غیرواقعی را با مضامین علمی به خورد جامعه میدهند. یکی از کارهای مهمی که در مجلس انجام شد همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی بود که تا حدودی در این زمینه موفق شدیم ولی مجدد تلاش میکنیم آن ۳۰ درصدی که کسر کردند، بازگردانیم و جایگاه اساتید بازنشسته را در حقوقهایی که قانون پیشبینی میکند به واقعیت نزدیک کنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: معرفی چهرههای علمی به عنوان الگو در جامعه باید بسیار جدی گرفته شود و در انتخاب گزینش افراد و محققان به عنوان چهره ماندگار باید رعایت شود و درخواستی هم در خصوص بودجه این امر مطرح شد که اگر این موضوع حدود یک ماه پیش مطرح میشد قطعا برای امضاء بودجه خوبی پیشبینی میشد و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تلاش میکند تا دانشگاهها همواره در اوج باشند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین خاطر نشان کرد: ما ۱۰۰ سال پیش در کشور خود آموزش پرورش نوین را آغاز کردیم و در این مدت معلمانی که در آموزش و پرورش بودند هیچگونه رتبه و درجه و جایگاهی نداشتند و عنصر بسیار اثرگذار رقابت که خروجی آن رشد و تعالی است در این ۱۰۰ سال وجود نداشت اما کمیسیون آموزش و پرورش قانون رتبهبندی فرهنگیان را به تصویب رساند و معلمان را در پنج رتبه قرار دادیم.
منادی تاکید کرد: حدودا ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفتیم و از این به بعد هیچ معلمی بدون جایگاه نیست و معلمان باید برای ارتقاء تلاش کنند و علت اخذ جایگاه و رتبه نیز فعالیتها در طول پنج سال برای ارتقاء کیفیت آموزش کشور خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه خروجی آموزش و پرورش ما معدلهای ۱۰ تا ۱۱ است ما ۱۵ میلیون دانش آموز داریم که معدل متوسط دانش آموزان ما ۱۰.۵ تا ۱۱ است و این معدل در رشتههای کارودانش بین ۷.۵ تا ۸.۵ است که این نمایانگر این است که آموزش و پرورش رها بوده و معلمان خوب کار نکردهاند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رتبهبندی معلمان علاوه بر اینکه انگیزه مالی ایجاد میکند بلکه تحولی در آموزش و پرورش نیز رخ خواهد داد که خروجی آن در دانشگاههای آینده کشور منجر به تولید چهرههای ماندگار بیشتری خواهد شد.
منادی در خصوص قانون جهش تولید دانشبنیان اظهار کرد: ۲۰ ماده قانون در این زمینه نوشته و تصویب شده است که ۴۰ هزار میلیارد تومان گیر شرکتهای دانش بنیان در قالب تعرفه وارداتی دستگاههایی که وارد کشور میشود خواهد رفت و بودجه صندوق شکوفایی و نوآوری را نیز دو برابر کردیم و این صندوق ۳۰۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته است و من فکر میکنم دوران بالندگی شرکتهای دانش بنیان خواهد بود و بسیاری از قوانین و قانونهایی که در حوزههای گمرکی، بانکی و غیره وجود داشت را برداشتیم.
انتهای پیام
نظر شما