به گزارش نمایندگان ما، دهم اسفندماه جاری ثبت نام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی سال ۱۴۰۲ آغاز شد. قرار است در آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۲۴ هزار و ۶۹۴ آموزگار ابتدایی، ۲۳۳۲ آموزگار استثنایی و ۹۹۲ نفر آموزگار ویژه مناطق عشایری و مرزی جذب شوند یعنی در مجموع ۲۸ هزار و ۱۸ آموزگار ابتدایی، استثنایی و ویژه مناطق مرزی و عشایری در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشوند.
بنابر آمار موجود امسال حداقل ۲۵۰ هزار معلم بازنشسته میشوند. در این شرایط جذب و استخدام معلمان از طریق آزمون، یکی از راههای جایگزینی نیروهای پیشکسوت و باتجربه با فارغالتحصیلان جوان و آشنا و آگاه به فنون و روشهای آموزشی نوین است.
جدا از خبر خوب استخدام فارغالتحصیلان رشتههای مختلف دانشگاهی در وزارت آموزش و پرورش، مواد آزمون در قالب دروس عمومی، اختصاصی و تخصصی و همچنین رشتههای مورد تقاضا این آزمون استخدامی، سوال برانگیز بوده و خاطر علاقهمندان و متقاضیان آموزگاری را مکدر کرده است.
طبق مندرجات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای سال ۱۴۰۲ بیشتر رشتههای دانشگاهی با داشتن شرایط و توانمندیهای مورد نظر مجاز به شرکت در این آزمون هستند. در عین حال برای برخی رشتههای دانشگاهی جهت شرکت در این رقابت مانع ایجاد شده، همین مسأله مورد انتقاد فارغالتحصیلانی است که رشتههای تحصیلی در فهرست رشتههای مورد تقاضای آموزش و پرورش جهت احراز شغل آموزگاری قرار نگرفته است.
ممنوعیت ثبتنام برخی رشتهها در این آزمون استخدامی در شرایطی است که به نظر میرسد ملاک و معیار مشخصی برای مجاز شدن دیگر رشتههای دانشگاهی در این رقابت وجود ندارد.
رحمتالله نوروزی نایب رئیس فراکسیون فرهنگیان در گفتگو با نمایندگان ما، با انتقاد از حذف برخی از رشتهها در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اظهار داشت: آموزش و پرورش با کمبود معلم مواجه است و متاسفانه بازنشستگان ۱۰ تا ۱۲ سال قبل به کار گرفته میشوند. باید نیازهای کشور، اولویتها و نیازسنجی در تدوین دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش لحاظ میشد.
«باید نیروهای جوان، پویا، بابرنامه و تحصیل کرده در آموزش و پرورش به کار گرفته شوند.دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش ایراد دارد و باید اصلاحیه بزنند، متاسفانه دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش با بخشی نگری تنظیم شده و اولویتهای استانها و شهرستانها برای جذب معلم در آن لحاظ نشده است.»
در آزمونهای پیشین وزارت آموزش و پرورش جدا از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی تنها رشتههای مرتبط از جمله آموزگاری ابتدایی، روانشناسی، علوم تربیتی مجاز به ثبتنام و شرکت در این آزمون بودند. اما امسال و در آزمون استخدامی ۱۴۰۲ ماجرا متفاوت است. درهای رقابت برای داوطلبان اغلب رشته ها از جمله مهندسی بازشده و از ورود فارغالتحصیلان برخی رشتهها برای حضور در این رقابت ممنوعیت به عمل آمده است.
از طرفی مواد آزمون بر خلاف آزمونهای گذشته تغییر یافته و برای همه رشتهها یکسان است و همین موضوع مسأله برانگیز است و زمینهساز تبعیض در حق فارغالتحصیلان رشتههایی است که در فهرست مورد تقاضای آموزگاری آموزش و پرورش قرار نگرفتهاند.
خیل کثیری از فارغالتحصیلان دانشگاهی علاقهمند آموزگاری چشم انتظار این فرصت بودند تا در یک رقابت عادلانه و علمی شرکت کنند.
اکنون با توجه به مندرجات دفترچه راهنمای آزمون که برخی رشتهها مجاز به ورود و ثبتنام هستند و برای برخی دیگر ممنوعیت ایجاد شده است، برخی این موضوع را به نوعی بیعدالتی و تبعیض در دسترسی به فرصتهای برابر و حضور در یک رقابت سالم میدانند و خواستار اصلاح دفترچه راهنمای آزمون و بازنگری در این موضوع و شیوه گزینش آموزگار هستند.
انتظار میرود که وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی جذب و استخدام آموزگاران ضمن توجه به ملاکها و معیارهای گزینش و جذب نیرو در این وزارتخانه، یا به سیاق آزمونهای پیشین تنها از میان رشتههای مرتبط با آموزگاری گزینش کند یا اکنون که اغلب رشتههای دانشگاهی مجاز به شرکت در این رقابت شدهاند، مطالبه داوطلبان علاقهمند و فارغالتحصیلان سایر رشتههای دانشگاهی را بررسی کند و به شبهات پیش آمده پیرامون بیعدالتی و تبعیض در خصوص این شیوه استخدام نیرو پایان دهد.
انتهای پیام
نظر شما