کد خبر 16747
۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۸

میرمحمدی:

افزایش ۱۸ برابری سهم وزارت بهداشت از مالیات بر ارزش افزوده

افزایش ۱۸ برابری سهم وزارت بهداشت از مالیات بر ارزش افزوده

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به قانون تخصیص یک درصد از منابع ناشی از مالیات بر ارزش افزوده گفت: این رقم در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود و امسال با همت و همکاری میان مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت به ۵۵ هزار میلیارد تومان رسید که باید مستقیم به حساب وزارت بهداشت ریخته شود.

به گزارش نمایندگان،  سید جلیل میرمحمدی در مراسم تقدیر از نخبگان و فرهیختگان علوم‌پایه پزشکی که امروز، سه‌شنبه ۱۶ آبان در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران برگزار شد، با اشاره به حملات اسرائیل، اظهار کرد: کشته شدن ۱۰ هزار نفر در جریان حمله اسرائیل به غزه شباهت فراوانی به جنایات صدام در هشت سال جنگ تحمیلی دارد، اگر ظرف مدت ۳۰ روز تعداد کشته‌شدگان غزه به ۱۰ هزار نفر رسید، در جریان حملات شیمیایی عراق به ایران در کمتر از ۵ دقیقه شاهد قتل و عام بیش از ۵۷۰۰ نفر در سردشت بودیم.

وی افزود: بمباران مدارس و بیمارستان‌ها در میانه بروجرد نیز بخشی دیگر از جنایات صدام بود، باید اذعان کرد این حجم از وحشیگری تفاوتی با اقدامات اسرائیل ندارد.

این نماینده مجلس بیان کرد: با دست خالی و بدون حامی و با وجود حمایت ۴۳ کشور از صدام، رزمندگان ایرانی توانستند با رشادت مانع از  دست اندازی عراق به خاک ایران شوند.

میرمحمدی اظهار کرد: وعده صادق مقام معظم رهبری در خصوص پیروزی فلسطین نیز برگرفته از هشت سال دفاع مقدس است که انشاءالله این موفقیت نصیب مردم فلسطین و غزه خواهد شد.

ضرورت حمایت از علوم پایه

میرمحمدی اظهار کرد: حمایت از دبیرخانه علوم پایه ضرورت دارد و باید به طور ویژه نسبت به ارتقای رشته و حوزه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری علوم پایه اقدام شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اقدامات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان اردیبهشت سال گذشته به تصویب رسید، ۲۰ ماده دارد و حدود ۱۵ ماده این قانون قابل استفاده برای علوم پایه است، تسهیلات بزرگی برای ورود افراد به عرصه دانش‌بنیان ایجاد کرده است.

وی افزود: ظرفیت بسیار خوبی در فضای فیزیکی و بخش‌های اعتباری این قانون دیده شده، تا شرایط استفاده از همه امکانات و تسهیلات را داشته باشیم.

بودجه ۳ هزار میلیاردی بخش پژوهش
 

میرمحمدی با اشاره به تخصیص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در بخش پژوهش، بیان کرد: سازمان‌ها مکلف هستند یک درصد از اعتبارات خود را صرف پژوهش کنند، آنچه که اهمیت دارد، تعریف کردن طرح‌های پژوهشی بر اساس نیاز سازمان است که عدد قابل توجهی خواهد بود. این رقم سال گذشته به ۳ هزار میلیارد تومان رسید.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به قانون تخصیص یک درصد از منابع ناشی از مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد: این رقم در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود و امسال با همت و همکاری میان مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت به ۵۵ هزار میلیارد تومان رسید که باید مستقیم به حساب وزارت بهداشت ریخته شود.

وی با اشاره به بحث تامین منابع مالی برای آموزش اظهار کرد: ۹۷ درصد اعتبارات در این بخش صرف هزینه‌های جاری و زیرساخت‌ها می‌شود و دکتر میرباقری تنها قدرت مانور بر ۲ تا ۳ درصد این منابع را دارد.

میرمحمدی افزود: مجلس برای حل این موضوع پیشنهاد داد یک درصد سهم آموزش از مالیات بر ارزش افزوده لحاظ شود، در بخش آموزش باید علوم پایه بیشتر دیده شود و با حذف سازمان برنامه و بودجه این منابع با وصول در خزانه مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز خواهد شد.

کاهش مدت شرط خدمت در مناطق محروم
 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به  قانون عدالت آموزشی برای تامین پزشکان عمومی، دندان‌پزشکان و متخصصین در مناطق محروم، اظهار کرد: برای تامین نیروی مورد نیاز سهمیه با نمرات پایین در نظر گرفته شده، اما در نظر گرفتن شرط ۲۱ سال خدمت در مناطق محروم باعث عدم استقبال از این قانون شد، مجلس با بررسی و مشورت از وزارت بهداشت این شرط خدمت را به ۱۰ سال رساند.

وی افزود: در این قانون آمده است داوطلبانی که در رشته‌های پرستاری و کارشناسی ارشد از این سهمیه استفاده می‌کنند، باید ۲ برابر مدت زمان تحصیل در مناطق محروم خدمت ارائه دهند.

میرمحمدی با اشاره به برداشته شدن سقف حقوق خاطرنشان کرد: با وجود عدم تمایل، مجلس نسبت تصویب این قانون در بحث عدالت پرداخت، در نهایت مجلس با توجه به جایگاه علم و علوم پزشکی با این طرح موافقت کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج و خاص تشکیل شد و سال گذشته ۵ هزار میلیارد به این صندوق تزریق شد و امسال نیز ۷ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار شد که بخش عمده‌ای از منابع مورد برای درمان این بیماری قابل پرداخت است.

بیمه رایگان برای ۵ دهک پایین جامعه 


وی افزود: دو سال است که تمام افراد ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان بیمه شدند و ۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شد و با همراهی وزیر بهداشت مصوب شد تمام هزینه بستری مددجویان تحث پوشش بهزیستی رایگان شود.

میرمحمدی در پایان گفت: ارتباط فعالان حوزه سلامت با نمایندگان مجلس بسیار کارساز است و شکل‌گیری تعامل با نمایندگان کمیسیون بهداشت و آموزش منجر به اقدامات مفیدی خواهد شد، خیلی مهم است که اساتید دانشگاه نمایندگان مجلس در کمیسیون بهداشت و آموزش را توجیه کنند، با توجه به نزدیک بودن زمان تصویب بودجه  سال آینده باید این ارتباط بیشتر شود، اثرات مثبت این همکاری را می‌توان در افزایش ۵۱ درصدی اعتبارات حوزه سلامت مشاهده کرد، اما در بخش آموزش این ارتباط بسیار کمرنگ بود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

کد خبر 16747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =