کد خبر 17221
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴

محمدنژاد:

ایران هاب انرژی منطقه می شود/ الزامات تبادل انرژی بین کشورها

ایران هاب انرژی منطقه می شود/ الزامات تبادل انرژی بین کشورها

عضو کمیسیون انرژی مجلس، با بیان اینکه قرار است ایران هاب انرژی منطقه باشد، تاکید کرد: انرژی از کشورهای منطقه به ایران می آید و از اینجا بین کشورها تقسیم می شود.

به گزارش نمایندگان،  پرویز محمدنژاد، انرژی را یکی از ارکان مهم در ساختار قانون برنامه هفتم و لایحه بودجه ۱۴۰۳ دانست و اظهار کرد: اگرچه در برنامه هفتم به اقتصاد و کشاورزی و فرهنگ و علم و فناوری و دانش بنیان توجه ویژه ای شده، اما در بخش انرژی با برنامه ریزی ورود کردیم.

وی با بیان اینکه مجلس، دولت را نسبت به حوزه انرژی مکلف کرده است، افزود: امروز انرژی در دنیا ارزش بالایی دارد و بسیاری از کشورهای صاحب انرژی توانسته اند از این محل، درآمدهای خوبی ایجاد کنند.

نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی به کشور روسیه اشاره کرد که از درآمدهای ناشی از انرژی یک قدرت بی نظیر ایجاد کرده و گفت: بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز با بهره برداری از درآمدهای حوزه انرژی به ویژه برق و گاز و فرآورده های گازی، موفق به ایجاد زیرساخت های خوبی برای کشورشان شده اند.

محمدنژاد با بیان اینکه ایران در حوزه انرژی جایگاه ممتازی دارد، اضافه کرد: در حوزه گاز دومین منابع گازی دنیا را داریم و در حوزه نفت ششمین صادرکننده محسوب می شویم، اما متاسفانه به دلیل برخی کم توجهی ها، شاهد مشکلاتی در حوزه انرژی هستیم.

وی با تاکید بر لزوم شاخت منزلت و اهمیت انرژی در دنیای امروز و استفاده بهینه از این سرمایه های خدادادی، خاطرنشان کرد: انرژی نفت و گاز جزو سرمایه های کشور ماست و می تواند ما را به درجه ای از اقتصاد پویا برساند که در دنیا کم نظیر است و موجب ارتقای همه بخش های اقتصادی شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به ناترازی انرژی به ویژه در فصل زمستان، تاکید کرد: رویکرد دولت این است که خانه های مردم بدون گاز و برق نماند؛ این در حالی است که تولید ما کمتر از مصرف ماست.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب گاز به صورت ناخالص تولید می شود، گفت: آن چیزی که وارد شبکه می شود معادل ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب آن صرف مصارف خانگی می شود؛ همچنین کمتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب را به سایر مصارف تخصیص می دهیم.

محمدنژاد مصارف صنایع را حدود ۴۰ میلیون مترمکعب دانست و عنوان کرد: در حال حاضر با کمبود ۳۰۰ میلیون مترمکعبی گاز مواجه هستیم؛ البته شاهد افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز در سال جاری بودیم که به واسطه افزایش قابل ملاحظه مصرف سالانه، امکان جبران ناترازی را ندارد.

نماینده لنگرود در مجلس، با اشاره به کمبود ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در حوزه گاز و ۱۲.۵ هزار مگاواتی در حوزه برق، یادآور شد: نگاه دولت و مجلس بر برقراری انرژی در بخش خانگی است.

وی با بیان اینکه ایران با حدود ۶ کشور همسایه تبادل انرژی دارد، خاطرنشان کرد: در ایامی که تولید مازاد بر مصرف داریم، اقدام به صادرات انرژی می کنیم و در زمان مورد نیاز، آن را وارد می کنیم.

محمدنژاد به الزامات تبادل انرژی بین کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: برای تامین گاز شمال کشور نیازمند شبکه ای به طول بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر هستیم که علاوه بر افت فشار، تلفات انرژی را به دنبال دارد و به صرفه نیست لذا تبادل گاز با کشور ترکمنستان را برای استان های شمالی در دستور کار داریم.

وی با بیان اینکه قرار است ایران هاب انرژی منطقه باشد، تاکید کرد: انرژی از کشورهای منطقه به ایران می آید و از اینجا بین کشورها تقسیم می شود؛ البته تفاهم نامه لازم انجام شده و به زودی شاهد امضای موافقت نامه و انعقاد قرارداد خواهیم بود.

رئیس کمیته نیروی مجلس، همچنین از عدم افزایش قیمت گاز خبر داد و بیان کرد: به جز افزایش قیمت ۱۰ درصدی سالانه، هیچگونه افزایش قیمتی در حوزه گاز نخواهیم داشت. در بخش گاز مایع(LNG) نیز شاهد اعمال قیمت قبلی برای نیازهای اساسی مردم خواهیم بود؛ البته برای مصارف غیر متعارف برنامه دیگری داریم.

وی با بیان اینکه قیمت بنزین نیز افزایش پیدا نمی کند، افزود: هرگونه افزایش قیمت در حوزه انرژی شامل برق و گاز و بنزین بر عهده مجلس است، اما این اختیار را به دولت دادیم که در بخش بهره وری و مدیریت مصرف برنامه ریزی داشته باشد و مصرف را کنترل کند.

انتهای پیام

کد خبر 17221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =