کد خبر 18019
۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۶

روزشمار انتخابات

۳۰ روز مانده به انتخابات/انتخابات جلوه رأی ملت است/ اصولگرایان طیف انتخاباتی رنگین کمانی دارند/ تحریم انتخابات با روحیه اصلاح‌طلبی سازگار نیست

۳۰ روز مانده به انتخابات/انتخابات جلوه رأی ملت است/ اصولگرایان طیف انتخاباتی رنگین کمانی دارند/ تحریم انتخابات با روحیه اصلاح‌طلبی سازگار نیست

در ماه منتهی به انتخابات جریان‌های سیاسی از طیف های مختلف با ترغیب به مشارکت، در خصوص برگزاری پرشور انتخابات اظهارنظر می‌کنند.

به گزارش نمایندگان، یک ماه مانده به انتخابات یازدهم اسفند ۱۴۰۲ تبلیغات انتخاباتی هدفمندتر شده است و با موضع گیری های جریان‌های مختلف سیاسی در کشور و تضارب آرا بازار، انتخابات داغ‌تر می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، گفت:انتخابات یکی از جلوه‌های میزان رای ملت است

وی تصریح کرد: انتخابات یکی از جلوه های میزان رای ملت است که امام به ما آموخت.

اصلاح‌طلبی با «تحریم انتخابات» سازگار نیست

سیدنظام‌الدین موسوی، نماینده مجلس گفت: مشارکت روند و موضوعی است که بالاخره مؤلفه‌های مختلف در آن تأثیرگذار است. عملکرد کلی دستگاه‌های نظام هم در این مسئله تأثیر دارد. امیدواری مردم به آینده و رقم خوردن تحول در نتیجه انتخابات از مؤلفه‌های مؤثر در انتخابات هستند.

نحوه عمل نخبگان و خواص هم در انتخابات مهم است، به این معنا که عنصر مشارکت را تبدیل به یک مزیت و فرصت کنیم، وگرنه شما ممکن است مشارکت بالایی هم داشته باشید، اما مثل ۱۳۸۸ با عملکرد نامناسب بازیگران به تهدید تبدیل شود.

موسوی در پاسخ به اینکه آیا همه سلایق الان حضور دارند گفت: شورای نگهبان حزبی بررسی نمی‌کند، بلکه شاخص‌های قانونی را مدنظر قرار می‌دهد. در همین مجلس که نام انقلابی بر خود گذاشته است، چند نفر ردصلاحیت شدند. فکر می‌کنم برخی از جریانات سیاسی هم می‌خواهند خود را در داخل نظام تعریف کنند و هم به نوعی اپوزیسیون نظام باشند، اما در مجموع با همین فضای فعلی، ما انتخابات رقابتی خواهیم داشت.  

آن فردی که مسئله تحریم انتخابات را مطرح می‌کند، اصلاً اصلاح‌طلب نیست. من اسمی روی آن‌ها نمی‌گذارم، اما به نظرم باید یک اسمی برای خود انتخاب کنند چراکه دیگر استفاده از عنوان اصلاح‌طلبی درست نیست.

مسیر اصلاح‌طلبی صندوق رأی است. اصلاح‌طلبی در همه جای دنیا با اقدام پارلمانتاریستی شناخته می‌شود. نمی‌توانیم بگوییم اصلاح‌طلبیم، اما با صندوق رأی قهر کنیم.

اصولگرایان طیف وسیع رنگین‌کمانی دارند

باهنر، رییس جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری گفت: استراتژی من این بوده و هست که اصولگرایان به وحدت برسند. اصولگرایان طیف وسیع رنگین‌کمانی دارند؛ از جریان پایداری و شریان تا نیروهایی همچون رهپویان، ایثارگران، جانبازان و تیپ موتلفه‌ای‌ها.

اصولگرایان هنوز به وحدت نزدیک نشده‌اند؛ البته در بیش از ۵۰ درصد استان‌ها و شهرستان‌ها، «شورای وحدت» و «شورای ائتلاف» یکی شده‌اند.

من به آینده مردم‌سالاری دینی در غیبت سه، چهار حزب قدرتمند، بیمناک هستم. البته این را هم باید بیان کنم که احزاب درون نظام باید با احزاب دیگر رقابت کنند.

طیف‌های اصولگرایی از مادون قرمز تا ماورای بنفش، باید همدیگر را تحمل کنند و همراه باشند؛ این مشکل است و باید حلش کرد.

در جلسات خدمت دوستان مطرح کرده‌ام که اگر نمی‌توانید ۱۰۰ درصد به تفاهم برسید، فرضا «لیست به علاوه ۱۰» بگذارید؛ یعنی ۲۰ نفر بین لیست‌ها مشترک باشند و هر جریان، ۱۰ نفر دیگر را اختصاصی برای خودش بگذارد.

جامعه ایرانی بی تفاوت نیست 

تقی آزاد ارمکی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران گفت: جامعه ایرانی بی‌تفاوت نیست، تصمیم گرفته به نظام سیاسی کاری نداشته باشد.

نسل Z در جریان جنبش مهسا و بعد از آن درگیر اقدام مسلحانه نشد، اما ما پیش از انقلاب وارد این فاز شدیم. فکر می کنید چرا؟ چون آنها هنوز به روش‌های دموکراتیک امید دارند.

آقای رئیسی تعدادی جوان بی‌سواد را وزیر و وکیل کرده است اما قرار نبود که این‌ها بیایند، قرار بود نابغه‌ها بیایند.

نیروهایی که جمهوری اسلامی تربیت کرده، «گلخانه‌ای» هستند.

نظام سیاسی بالاخره در دوره‌ای از اولدرم بولدورم دست برمی‌دارد.

ما نباید برای فروپاشی، اشغال سرزمینی یا جنگ جدید اراده کنیم.

نقش شبکه‌های اجتماعی افشاگری است تا آگاهی‌بخشی. اگر فضای مجازی وجود نداشت، فروپاشی در دستور کار بود.

نمایندگانِ زنِ مجلس شبهِ زن هستند و حرف‌هایشان مردانه است. کنار گذاشتن صندوق رأی به هر دلیلی که باشد، راه پرهزینه است

 روزنامه هم میهن نوشت: در هر صورت، نگاه تاکتیکی به صندوق رای و نه اینکه صندوق رای برایمان استراتژی باشد، این زمینه را فراهم می‌کند که به‌راحتی از آن عبور کنیم و کنارش بگذاریم و هرچقدر دفعات رد شدن از صندوق رای بیشتر باشد و اصرار ما برای کنار گذاشتن‌اش شدیدتر، به‌سوی کنار ننهادن قطعی و انتخاب روش‌های جایگزین، گام بلندتری برمی‌داریم و آن‌وقت، شاید دیگر بازگشتن امکان‌پذیر نباشد، که انقلاب ۵۷ نشان داد که چنین است.

بزرگترین دستاورد دو انقلاب مشروطه و ۵۷، همین صندوق رای است و آنانی که به هر دلیل زمینه از دست رفتن این دستاورد را ایجاد می‌کنند و یا به درست یا غلط، انتخابات را بی‌ثمر اعلام می‌کنند، حتی اگر با هم دشمن باشند، در یک چیز با هم متحد شده‌اند و آن هم گشودن راهی پرهزینه برای کشور است که معلوم نیست این‌بار از تاک و تاک نشان خبری بماند یا نه.

 بعضی‌ها پیروزی‌شان در گرو عدم مشارکت در انتخابات است

یحیی ابراهیمی نماینده دلفان در مجلس گفت: به نظرم با این وضعیتی که می‌بینم، مشارکت در انتخابات مجلس پیشرو حتی از مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم هم پایین‌تر باشد.   در بعضی شهرستان‌ها بعضی افراد، پیروزی خود را در عدم‌مشارکت مردم در انتخابات می‌دانند و این خیانت به رهبری، مردم و جامعه اسلامی است.

بُعد نظارت مجلس ضعیف است و باید این را قبول کنیم. خیلی موارد مجلس قانون وضع می‌کند، ولی دولت اجرا نمی‌کند. پارسال ۱۴ هزار میلیارد تومان پول برای بازنشستگان کنار گذاشتیم، ولی پرداخت نشد. نظارت مجلس کجا بود؟ چرا در موضوع چای دبش، ۳.۷  میلیارد دلار اختلاس شد و ما بعدا متوجه شدیم؟ حالا که فهمیدیم چه اتفاقی افتاد؟ باید پرسید ما کجای کار هستیم؟   

انگیزه مردم برای شرکت در انتخابات پایین است. باید همه مسئولان و نمایندگان تلاش کنند تا در این یک ماه با کارهای توام با خروجی، تا حدی در جامعه اعتمادسازی کنند.

انتهای پیام

کد خبر 18019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =