به گزارش نمایندگان، پنجمین مجمع ملی دیوان محاسبات کشور و معاونان اداری مالی وزارتخانهها، نهادها، موسسات و شرکتهای دولتی با حضور دکتر پزشکیان رئیس جمهور، تعدادی از وزرای دولت چهاردهم، نمایندگان مجلس دوازدهم و جمعی از مقامات لشکری و کشوری، در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
سید احمدرضا دستغیب رئیس کل این نهاد نظارتی در ابتدای این مجمع، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، اظهار داشت: یاد و خاطره شهید رئیسی عزیز گرامی باد که سال گذشته در چهارمین مجمع، میزبان ایشان بودیم. همچنین خداوند بر درجات شهید امیرعبداللهیان بیافزاید که سومین مجمع معاونین اداری و مالی را با مشارکت وزارت خارجه دولت سیزدهم برگزار کردیم.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه جلسه امروز، نمادی از وفاق ملی است، بیان کرد: چنین جلساتی افزون بر اینکه میتواند بر وفاق و همدلی بیش از پیش کارکنان نهادهای دولتی و عمومی با دست اندرکاران دستگاههای نظارتی همچون دیوان محاسبات اثرگذار باشد، به تعامل و درک مشترک دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی در رفع مشکلات و بهبود سازوکارها نیز یاری خواهد رساند.
دستغیب با اشاره به اینکه نظارت دست و پاگیر، جایی در سیاستگذاریهای دیوان محاسبات ندارد، خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین پیشفرضهای برپایی چنین نشستهایی، تقدم پیشگیری بر مچگیری است. در همین راستا دیوان محاسبات کشور به منظور صیانت از مدیران، موضوع آموزش را در اولویت اقدامات خود قرار داده است تا با ارتقای سطح دانستهها و احاطه مسئولان اداری و مالی کشور در حوزه قوانین و مقررات، تعداد پروندههای تخلف ارجاعی به این نهاد نظارتی را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه آموزش مدیران توسط دیوان محاسبات یکطرفه نیست و این نهاد نظارتی آماده دریافت هرگونه بازخورد در این زمینه است، گفت: دادستانی دیوان محاسبات با احصای فراوانی تخلفات در دستگاههای اجرایی و ارائه آن به دستگاهها و وزارتخانهها، اقدامی شایان توجه در تحقق نظارت پیشینی و جلوگیری از وقوع تخلفات، صورت داده است.
رئیس کل دیوان محاسبات، تغییر سبک گزارش دهی و کاربردی نمودن آن به منظور کمک به تصمیمگیری بهتر نمایندگان مجلس را از دیگر دستاوردهای این نهاد نظارتی برشمرد و تصریح کرد: توقف و مداخله در نظارتهای دیوان محاسبات جایی ندارد و دستگاههای اجرایی باید این نهاد نظارتی را به عنوان مشاوری امین و دلسوز در کنار خود ببینند.
تاکید بر تلاش دیوان محاسبات در جهت ایفای نقش به منظور تحقق تنظیم گری اقتصادی، از دیگر محورهای سخنان دستغیب در این مجمع بود و گفت: از منظر این نهاد عالی نظارتی، اصلاح ساختار بودجهریزی در کشور زمانی میسر خواهد شد که از تفریغ بودجه به سمت تدوین بودجه حرکت کنیم.
دستغیب با بیان اینکه در این جلسه و به دستور رئیس جمهور، فرمان آغاز تفریغ برخط صادر خواهد شد، اظهار داشت: تفریغ بودجه سال ۱۴۰۳، فارغ از سررسیدهای زمانی، بصورت برخط پایش خواهد شد و گزارش آن از پایان فروردین ۱۴۰۴ بطور ماهانه در اختیار تصمیمگیران اقتصادی و عموم مردم قرار خواهد گرفت.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه این نهاد نظارتی، بانک اطلاعاتی جامع و دقیقی از وضعیت شرکتهای دولتی و شبهدولتی در اختیار دارد، اظهار داشت: عمده مشکلات و انحراف از معیارهای قانونی به حوزه شرکتها بازمیگردد و با توجه به تاکیدات اکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص لزوم ورود دیوان محاسبات به موضوع شرکتها، این نهاد نظارتی اقدامات اثربخشی را در این زمینه صورت داده که بر مبنای آن، مجلس شورای اسلامی نیز احکامی را مصوب کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد نظارتی موظف است تا در حوزه شکلهای جدید مالکیت، ورود جدی داشته باشد تا خصوصیسازی واقعی در قالب واگذاری به مردم انجام شود.
دستغیب با گلایه از عدم اقدام عملیاتی درخصوص احصای قیمت تمام شده کالا و خدمات، تعدد سامانه های غیرکاربردی در کشور را از دلایل اصلی مشکلات در شرکت ها دانست و افزود: عدم شناسایی اموال غیرمنقول، تمایل نداشتن مدیران به واگذاری و برون سپاری و همچنین فقدان شاخصی کاربردی برای ارتقای بهره وری، از مهمترین دلایل خروجی نداشتن شرکتهاست.
دستغیب در خاتمه با بیان اینکه رویکرد نظارتی دیوان محاسبات از حسابرسی مصارف به حسابرسی منابع تغییر کرده است، گفت: باید از همکاری جامعه علمی و دانشگاهی قدردانی کرد که با ارایه مقالات و راه حل های کاربردی و نه صوری، یاری رسان ما در تحقق شفافیت و انضباط مالی بوده اند.
انتهای پیام
نظر شما