کد خبر 18034
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۴

روزشمار انتخابات

۲۷ روز مانده تا انتخابات/ اراده پایداری ها برای تصاحب اکثریت/ اصلاحات با انتخابات قهر نکرده است

۲۷ روز مانده تا انتخابات/ اراده پایداری ها برای تصاحب اکثریت/ اصلاحات با انتخابات قهر نکرده است

با دم گرفتن تنور انتخابات، جریان‌های سیاسی که پیش‌تر گمان می‌رفت در طبل ناامیدی مردم می‌زنند، خیز انتخاباتی برداشته‌اند و از سوی دیگر گمانه هایی درباره حضور حداکثری جبهه پایداری در مجلس آینده مطرح شده است.

به گزارش نمایندگان، بیست و هفت روز مانده به انتخابات یازدهم اسفند، تبلیغات رسانه‌ای داوطلبان نمایندگی بیشتر شده و نبض مشارکت جریان‌های سیاسی نیز تندتر می‌زند.

برخی درباره تبلیغات بیهوده هشدار می‌دهند و برخی نیز به واکاوی چند وچون انتخابات پیشین می‌پردازند.

دور تبلیغات بیهوده را خط بکشید

روزنامه هم میهن نوشت: طرح درست و دقیق هر مسئله‌ای نیمی از راه‌حل آن است. تا هنگامی که مسئله درست طرح نشود، حل آن غیرممکن خواهد بود.

یکی از مسائلی که این روزها پیش پای سیاست است، رغبت اندک مردم به شرکت در انتخابات و نحوه حل آن است؛ مردمی که تاکنون و البته به جز دو انتخابات گذشته، همواره استاندارد بالایی از مشارکت را داشته‌اند.  

از این رو کوشش برای حل این مسئله موجب شد که افراد رویکردهای گوناگونی را در پیش گیرند؛ رویکردهایی که ناشی از نگاه آنان به مسئله است.

گستره و قدرت دفاعی این سپر، میزان حضور مردم در انتخابات است. پس باید راه‌حلی برای آن داشت.  

طرفداران وضع موجود لحظه‌ای به خود زحمت نمی‌دهند که این پرسش ساده را طرح کنند که چرا رغبت مردم به شرکت در انتخابات کم شده است؟ مگر مردم گرایش به بیگانه پیدا کرده‌اند یا از اسلام زده شده‌اند؟  

اگر چنین است که دیگر انتخابات برای چیست؟ بروید آنها را حل کنید. دور تبلیغات بیهوده را خط بکشید. ضرب و زور تبلیغات کار چندانی نمی‌کند چه‌بسا نتایج منفی هم دارد و مخالفان که دست بالاتری دارند را به واکنش وا می‌دارد.

 لاریجانی برای ریاست مجلس دهم بر عارف ترجیح داشت

محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: در فضای سیاسی کشور بنده ناخواسته متهم به حمایت از لاریجانی هستم. این اتهام چندان هم غلط نیست.

چون در نظریات اصلاح‌طلبی خود بیش از اینکه اسیر اسم‌ها باشم، تابع رفتارها هستم. خود را در التزام به رفتارها و کنش‌ها و سیره افراد می‌بینم.

لاریجانی البته دوست دانشگاهی من از گذشته‌های دور است. تجربه درخشانی در پارلمان داشت و شاید برخی رفتارها و نحوه مدیریت و دیدگاه‌های فرهنگی او را در عصری که صداوسیما را مدیریت می‌کرد، نمی‌پسندیدم. اما در پارلمان از وی گام‌های موثری در فهم ملی از اداره کشور دیدیم.

حتی در مقاطعی، جمع‌بندی‌ این بود حضور وی به‌عنوان رئیس مجلس در رقابت با عارف، مرجح است و جمع‌بندی این بود که مدیریت مجلس در کسوت لاریجانی به‌دلیل سازگاری بیشتر با نظام موثرتر خواهد بود.

دولت به حضور قوی تر جبهه پایداری در مجلس بعدی نیاز دارد

روزنامه آرمان ملی نوشت: در اذهان هست که معاون رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد در نشست انتخاباتی شریان شرکت کردند، شریانی که برخی به آن لقب شعبه دوم جبهه پایداری را دادند.

با توجه به آنچه جبهه پایداری در دو سال گذشته از خود برجا گذاشته، موید این نکته است که احتمالا آنها برای انتخابات مجلس دوازدهم برنامه‌ای جامع خواهند داشت. از سوی دیگر تک و پاتک‌هایی که بعضا اطرافیان دولت با مجلسیان در شبکه‌های اجتماعی دارند و بعضا تهدیداتی که دولتی‌ها درباره نمایندگان به کار می‌برند، می‌تواند نشانه‌ای باشد از اراده پایداری‌ها برای تصاحب اکثریت در مجلس بعدی.

شکاف بین دولت و پایداری برای دولت فعلی دارای هزینه خواهد بود بنابراین تلاش می‌شود تا قدرت پایداری‌ها در مجلس دوازدهم افزایش داشته باشد. از سوی دیگر دولت به طور قطع به حضور پایداری‌ها در مجلس دوازدهم نیاز دارد.

 احزاب و گروه‌های سیاسی از چه اصلی باید استفاده کنند؟

فخاری، استاندار تهران گفت: دو امر امنیت و سلامت برای انتخابات در تمامی ابعاد، بر عهده دستگاه های دولتی است که استانداری تهران آن را بر عهده گرفته است.

با تشکیل ستاد انتخابات در مراکز استان ها و شهرستان ها، ساز و کار لازم برای چگونگی هرچه بهتر برگزاری رویداد مهم انتخابات، ‌ انجام خواهد شد.

جریان اصلاحات هیچ‌گاه با انتخابات قهر نکرده 

بیگدلی فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هر جریان سیاسی برای اینکه بخواهد وارد انتخابات شود باید مقدمات انتخابات برای آن جریان فراهم باشد.  

  

جریان اصلاحات هیچ‌گاه با انتخابات قهر نکرده و مردم را دعوت به تحریم نکرده است نمی‌خواهیم نهاد انتخابات تضعیف شود.   

ما دنبال تقویت نهاد انتخابات هستیم و می‌خواهیم این نهاد تقویت شود اما به شرطی که کاندیدا داشته باشیم.

شورای محترم نگهبان در مراحل قبلی انتخابات فضایی ایجاد کرد که اصلاح طلبان کاندیدا ندارند! ما در بسیاری از حوزه ها کاندیدا نداریم.

اگر هم در جایی می‌گویند کاندیدا داریم فردی در جایی آمده و با یک اصلاح‌طلبی دست داده و روبوسی کرده و او را تأیید صلاحیت کردند و می‌گویند اصلاح طلب است.

انتهای پیام

کد خبر 18034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =