کد خبر 3315
۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۸

امروز مجلس چه خبر بود؟

دست رد مجلس به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش/ رئیس جمهور هر چه سریعتر فرد دیگری معرفی کند

دست رد مجلس به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش/ رئیس جمهور هر چه سریعتر فرد دیگری معرفی کند

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف با حضور 193 نفر از نمایندگان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه، 25 آبان ماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی رأس ساعت 8 و با حضور 193 نفر از نمایندگان آغاز شد.


حضور رئیس جمهور در جهت دفاع از وزیر پیشنهای آموزش و پروش
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان دقایقی قبل برای دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت سیزدهم وارد صحن علنی مجلس شد. رئیس مجلس شورای اسلامی حضور رئیس جمهور و هیات همراه را در نشست علنی خیر مقدم گفت.  آیت الله رئیسی عنوان کرد: با گذشت ۸۳ روز از رأی اعتماد مجلس به دولت مردمی بیش از هر زمان دیگری به حل مشکلات و عبور از بحران ها امیدوارم. رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی وی را تحول گرا و دارای برنامه معرفی کرد. 


عدم تجربه و برنامه عملیاتی دلیل مخالفت با وزیر پیشنهادی

در همین راستا رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات، نتیجه‌گیری و نظر نهایی کمیسیون متبوعش را در رابطه با تصدی فیاضی بر وزارت آموزش و پرورش با اکثریت آراء مخالف اعلام کرد. باقری نماینده مردم بناب نیز در راستای مخالفت با وزیر پیشنهادی در مجلس با اشاره به اینکه فیاضی حتی یک روز هم مدیر یک مدرسه نبوده و حتی مدیرعامل نیز نبوده است، گفت: به یقین این انتخاب معلمان را دلسرد خواهد کرد و توهین و دهن کجی به آموزش و پرورش می‌شود. 

محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از عدم ارائه برنامه های عملیاتی توسط وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تاکید کرد: نگاه به نیروی انسانی در شرایطی که این وزارتخانه با کمبود ۲۰۰ هزار نیرو مواجه است، توجه به نظام رتبه بندی معلمان که اجرای آن در دولت و مجلس به یک چالش تبدیل شده است و وضعیت بلاتکلیف صندوق ذخیره فرهنگیان از جمله مواردی است که وزیر پیشنهادی باید برای آنها برنامه داشته باشد. موسی غنضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: شجاعت در تصمیم‌گیری از شاخص‌های برجسته وزیر پیشنهادی است و مجلس باید به نظر کارشناسی دولت در این خصوص اعتماد کند.  احمد محرم زاده یخفروزان نماینده مردم اهر و هریس نیز در مجلس با بیان اینکه نگرش مدیریت سیستمی با مدیریت جهادی زاویه دارد، گفت: وزیر پیشنهادی آموزش نمی‌تواند هر دو نگرش را با هم اجرا کند، همچنین برای برنامه‌های ارائه شده خود هیچ راهکاری ندارد. سید کاظم دلخوش اباتری نماینده مردم صومعه سرا در مجلس نیز، با انتقاد از عدم انتخاب وزیر پیشنهادی از بدنه وزارت آموزش و پرورش، گفت: متاسفانه خانواده بزرگ آموزش و پرورش در اولویت قرار ندارند.


تحول گرایی و آگاهی در حوزه رتبه بندی دلیل موافقت با وزیر پیشنهادی

عباس گودرزی در حمایت از وزیر پیشنهادی نماینده مردم بروجرد در مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی به مشکلات مسلط است و راه حل رفع آنها را دارد، گفت: مجلس یازدهم، مجلسی انقلابی، مسلط به اوضاع کشور، توانمند و آشنا با محاسبات کشور است و این مجلس باید وزیری را انتخاب کند که اهل سیاست پژوهی باشد. الهیان در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نماینده مردم تهران گفت: انتخاب افراد با تجربه اما تکراری برای وزارت آموزش و پرورش به معنای استمرار وضعیت پرچالش فعلی است. سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس نیز با بیان اینکه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رویکرد تحول گرایی دارد، از برنامه های عملیاتی وی در حوزه رتبه بندی معلمان و پاداش پایان خدمت بازنشستگان خبر داد.


رای عدم اعتماد نمایندگان به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش آیینه تمام نمای آینده هر کشور است، مشکلات این وزارتخانه در حوزه بودجه و دلایل عدم اجرای رتبه‌بندی معلمان از سال ۹۰ تاکنون را برشمرد. وی در ادامه با بیان اینکه در مرکز پژوهش‌های مجلس نیز فعالیت داشته،  اظهار کرد که شناخت کافی در مورد شأن نمایندگی را دارد  و با مشکلات حوزه انتخابیه آشنا می باشد همین راستا در مقابل تصمیم مجلس خاضع است. اما با این حال نمایندگان مردم در خانه ملت، به مسعود فیاضی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش اعتماد نکردند. در نهایت رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از رئیس جمهور خواهش می کنم که در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کند چرا که وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم و کلیدی است. در همین راستا محمدمهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد  طی تذکری شفاهی تاکید کرد که عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سبب تاخیر در پرداخت پاداش فرهنگیان نشود. سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیأت رئیسه  مجلس نیز اظهار داشت: رئیس جمهور یک هفته برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش فرصت دارد و بر اساس قانون از فرصت سه ماهه معرفی وزیر آموزش و پرورش تنها یک هفته باقی مانده است.


 وضعیت آسیب های اجتماعی خلاء جدی در گزارش عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم
وضعیت شاخص‌های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم که از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تدوین شده است، توسط مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرائت شد. محمدرضا صباغیان بافقی نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور گفت: در گزارش های عملکرد دولت های گذشته باید درباره وضعیت آسیب های اجتماعی با توجه به اهمیت آنها نیز توضیحاتی داده شوند.


 جلوگیری وزرات صمت از صادرات توتون در مناطق شمالی
نوروزی نماینده مردم علی آباد در مجلس در طی تذکری شفاهی  با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از صدور مجوز برای صادرات توتون خودداری می‌کند، گفت: این اقدام موجب زیان کشاورزان در استان‌های شمالی شده است.


ضرورت خرید تضمینی دام دامداران ماکو از طرف دولت
محمد علیپور نماینده مردم ماکو در تذکری خطاب به وزیر جهاده کشاورزی بیان کرد: شرکت پشتیبانی دام کشاورزان موظف به خرید تضمینی دام دامداران شده است. هر چند ماکو از بالاترین رتبه در تولید دام کشور برخوردار است و 70 درصد مردم این منطقه به دامداری مشغول هستند، علی رغم اعلام دولت هیچ خرید تضمینی انجام نگرفته و در تامین نهاده های دامی نیز اقدام قابل توجهی ازطرف دولت انجام نشده است.


 برخورد قوه قضائیه با متخلفان پرونده کرسنت 
پژمان فر نماینده مردم مشهد و کلات ی تذکری شفاهی درخواست کرد قوه قضائیه به پرونده کرسنت که مظلومیت جمهوری اسلامی ایران در آن نهفته است ورود کند و با متخلفان این پرونده برخورد جدی شود.


ضرورت حمایت از تولیدکنندگان صنعت خودرو در داخل
خاتمی نماینده مردم گلپایگان در مجلس ضمن تشریح وضعیت نامطلوب اقتصادی کارخانه های تولید قطعات خودرو در حوزه انتخابیه اش، خواستار رفع موانع تولید و بروکراسی های موجود در مسیر سرمایه گذاران داخلی متقاضی فعالیت در حوزه صنعت شد.


ضرورت فعال کردن تجارت و مبادلات مرزی در شهرستان‌های پیرانشهر و سردشت
کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در تذکر شفاهی خود از حسن نیت رئیس جمهور و وزیر کشور در رابطه با انتخاب استاندار کاردان و دارای سابقه درخشان آذربایجان شرقی تشکر کرد و در تذکری به وزیر کشور گفت: وجود مناطق مرزی در تمامی کشورها یک فرصت تلقی می‌شود نه تهدید، در حالی که استان آذربایجان غربی با سه کشور دارای مرز مشترک است چرا باید وضعیت تبادلات مرزی ما تا این حد تأسف‌بار باشد و تا کی باید از این فرصت‌های خدادادی و استراتژیک استفاده نشود.


تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
در نهایت روح الله متفکر آزاد عضو هیأت رئیسه مجلس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد:
تذکر محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر به همراه 34 نماینده دیگر به وزیر اقتصاد درباره ضرورت تسریع در امکان ثبت مفاد چک در سامانه صیاد با استفاده از دستگاه های خودپرداز بانک ها و تذکر به همراه 32 نماینده دیگر به وزیر راه درباره رعایت دستورالعمل ها و احداث سرعت گیر در جاده های کشور و تذکر به همراه 28 نماینده دیگر به وزیر تعاون درباره لزوم تسری قانون سختی کار و فرزندان کارفرماها به خصوص در حوزه مشاغل سنتی.

تذکر مجتبی بخشی پور نماینده مردم اسلام آباد غرب به وزرای نیرو و جهاد کشاورزی برای تسریع در تخصیص آب کشاورزی و تکمیل شبکه های پایین دست سدهای منطقه جهت زمین های کشاورزی شهرستان های اسلام آباد غرب و دالاهو.

تذکر حسین محمدصالحی دارانی نماینده فریدن و علی حدادی، بهزاد رحیمی، یعقوب رضازاده، قاسم ساعدی، کیومرث سرمدی، مجید نصیرائی، محمدمهدی فروردین، احمد محرم زاده، حسین میرزایی و جواد نیک بین به وزیر کشور درباره تسریع در تأسیس پاسگاه انتظامی در دامنه و بخش زنده رود شهرستان داران فریدن.

در انتهای جلسه، عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را ساعت 11 و 50 دقیقه به صدا درآورد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نشست بعدی (چهارشنبه، 26 آبان ماه) ساعت  7:45 صبح با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار می شود.

انتهای پیام

کد خبر 3315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =