به گزارش نمایندگان، دیروز یکشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۶ چند دقیقه پس از آغاز برگزاری اولین امتحان نهایی مدارس در پایه دوازدهم (درس عربی) سوالات به همراه پاسخ در بسیاری از کانال های تلگرام قرار گرفت و موجب تقلب دانش آموزانی که ابزار هایی مانند موبایل، هندزفری نامرئی، میکروچیپ، ساعت، مداد، خودکار و پاک کن هوشمند و... به همراه داشتند شد.
گفته میشود بعضی از این کانال های تلگرام دارای تیم های کلیدزن بوده و پاسخ سوالات و حتی ابزار های تقلب را به فروش گذاشته اند.
در ویدئو بالا نصف صفحه مربوط به سایت time.ir است که ساعت و زمان لحظه ای به وقت ایران را نشان میدهد( جهت اعتماد سازی بیشتر همان لحظه در هنگام ضبط این ویدئو سایت مذکور بارگذاری مجدد یا رفرش شد تا شبهه ای باقی نماند) و نصف دیگر صفحه مربوط به لو رفتن سوالات و پاسخ آنها در ده ها کانال بزرگ تلگرام که نشان میدهد سوالات و پاسخ ها در همان زمانی که سایت time.ir در ویدئو نوشته است یعنی تنها چند دقیقه پس از شروع امتحان نهایی سراسری مدارس پخش شده اند.
لازم به ذکر است طی چند سال گذشته و خرداد ۱۴۰۲ سوالات و پاسخ اولین تا آخرین امتحان نهایی مدارس تنها چند دقیقه پس از شروع این امتحانات حساس( که از سال گذشته تاثیر مستقیم و قطعی در کنکور و ورود به دانشگاه های ایران دارد) بطور گسترده در کانال های تلگرام پخش شده است.
مسئولان برگزاری این آزمون ها باید توجه کنند به همان روشی که سوالات چند دقیقه پس از شروع این امتحانات به بیرون از حوزه امتحانی درز کرده و لو رفته به همان روش هم پاسخ و جواب میتواند توسط تیم های کلیدزن با سرعت به حوزه امتحان ورود کند.
طرح مجلس برای لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور به دلیل تقلب گسترده
۲۸ شهریور ۱۴۰۲ بود که اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صحن علنی به دلیل تقلب گسترده در امتحانات نهایی مدارس و... مصوبه لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور تا زمان فراهم شدن زیرساخت های لازم برای برگزاری این امتحانات را تصویب کرده بودند ولی این مصوبه توسط شورای نگهبان رد و جهت اصلاح به مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شد.
اوایل خرداد ۱۴۰۳ نمایندگان مجلس یازدهم در آخرین روز کاری خود با اکثریت آرا بر مصوبه لغو تاثیر قطعی معدل اصرار ورزیدند و این مصوبه را جهت تصمیم گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند.
مخالفت ۸۵ درصد داوطلبان با تاثیر قطعی معدل
وزیر علوم در سال ۱۳۹۶ اعلام کرد طبق نتیجه نظرسنجی سازمان سنجش از داوطلبان حین برگزاری آزمون کنکور سراسری، ۸۵ درصد داوطلبان با تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور مخالف بودند. همچنین طبق نتیجه نظرسنجی شبکه پنج صداوسیما در برنامه تهران بیست در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ ( یک روز پس از تصویب مصوبه کنکوری مجلس) مجددا ۸۵ درصد مخاطبان با تاثیر قطعی معدل در کنکور مخالف بودند.
گفتنی است جمع کثیری از اولیا و داوطلبان کنکور سراسری با توجه به تقلب گسترده در امتحانات نهایی چند سال اخیر مدارس، تصحیح سلیقه ای نمرات توسط دبیران مختلف، عدم همترازی نمرات و معدل های یکسان سال های مختلف، فرصت محدود یکباره ترمیم معدل، تولد مافیای معدل در کنار مافیای کنکور و... خواستار لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور هستند.
پیش از این نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کرده و نسبت به آن واکنش داشتند، بنابراین به نظر می رسد طرح ساماندهی کنکور که در روزهای اخیر از سوی مجلس یازدهم برای آخرین بار بررسی و با اصرار بر مصوبه قبلی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد، لازم است که زودتر به نتیجه برسد تا پاسخگوی مطالبات دانش آموزان و خانواده های آنها باشد.
در این طرح تاکید شده است که وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمامی زیرساختهای لازم جهت اعمال تاثیر قطعی معدل در تعیین تراز و رتبه شرکت کنندگان در آزمون سراسری (کنکور) سال ۱۴۰۶ و بعد از آن را فراهم کند و تا موعد یاد شده، آزمون سراسری سالهای ۱۴۰۳، ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ به روال آزمون سراسری سال قبل از سال ۱۴۰۲ برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، با وجود مخالفت نمایندگان مجلس با اعمال تاثیر قطعی معدل به دلیل وجود تقلبات گسترده اما به دلیل مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور، این طرح بی نتیجه ماند. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نه تنها موجب برچیده شدن مافیای موسسات کنکوری نشد بلکه با رواج شیوه تقلب گسترده ای که در این گزارش به آن اشاره شد، مافیای دیگری شکل داد که تیر خلاص به عدالت آموزشی است.
انتهای پیام
نظر شما